NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN.


Gæst

#301

2015-06-20 13:31

Kort efter skolestart i 0. Klasse brød fodvorter frem på min søn efter idrætsbad, han i forvejen følte sig ubehageligt genert over. Dem døjede han med til sommerferien, hvor de gik væk, hvordfter de straks kom frem i 1. klasse efter idrætsbad. Der var flere af klassekammeraterne, både piger og drenge, der også havde dem. Argumentet for det overflødige bad i de små klasser er at skabe en fast tradition til pubertetens mindre overflødige bad. Men det er dels overkill og dels slet ikke noget hjælp til at få et godt forhold til bad. Der har også været uheld og skubberi, der har medført blå mærker. Så, nej tak til tvungen bad; det er ikke spor hygiejnisk, det føles blufærdighedskrænkende for nogle og man er evt. mere udsat. Mvh mor og lærer
NikiFin

#302 Re: Re:

2015-06-23 08:52

#265: Jannik b - Re:  

 det er også naturligt at have sex. Men det betyder ikke at man skal dyrke det foran publikum

NikiFin

#303 Re:

2015-06-23 09:01

#301: -  

 det samme problem havde jeg med min ældste søn. Informerede skolen men de cut my off med "Sorry, det er reglerne". Jeg bukkede hovedet. Nu har han igen fået med svampe. Klagede mig igen over det i skolen og sagte direkte til idrætslæreren at mine børn ikke skal tvinges i bad. Som resultat blev min lille dreng tvunget endnu grovere ved at blive råbt af og truet at hak ikke får sin frokost før han er gået under brusen og skal sidde i baded indtil han smider tøjet og vasker sig. Han blev selvfølgelig forskrækket og tvunget under douchen. Jeg er på kanten at anmelde den episode til politiet

NikiFin

#304 Re:

2015-06-23 09:12

#282: -  

 Adam og Eva har åbenbart også haft mindreværdskomplekser. Citat fra biblen følger:

"Slangen var det snedigste af alle de vilde dyr, Gud Herren havde skabt, og den spurgte kvinden: »Har Gud virkelig sagt, at I ikke må spise af træerne i haven?« v2  Kvinden svarede slangen: »Vi må gerne spise af frugten på træerne i haven, v3  men frugten på det træ, der står midt i haven, har Gud sagt, at vi ikke må spise af og ikke røre ved, for ellers skal vi dø.« v4  Men slangen sagde til kvinden: »Vist skal I ikke dø! v5  Men Gud ved, at den dag I spiser af den, bliver jeres øjne åbnet, så I bliver som Gud og kan kende godt og ondt.« v6  Kvinden så, at træet var godt at spise af og tiltrækkende at se på, og at det også var godt at få indsigt af, og hun tog af frugten og spiste. Hun gav den også til sin mand, der var hos hende, og han spiste. v7  Da åbnedes deres øjne, og de opdagede, at de var nøgne. Derfor syede de figenblade sammen og bandt dem om livet.

 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans kvinde sig for Gud Herren mellem havens træer. v9  Gud Herren kaldte på Adam: »Hvor er du?« v10  og han svarede: »Jeg hørte dig i haven og blev bange, fordi jeg er nøgen, og så gemte jeg mig.«"

Blufærdighed er en inbygget af Gud i vores bevidsthed. Det er ikke de blufærdige der er defekte men dem der mangler blufærdighed. Jeg skammer mig overhoved ikke over min krop, men over min NØGEN krop - forskel som mellem himlen og jorden. 

NikiFin

#305 Re: Nu må I f....me holde op

2015-06-23 11:22

#288: Cato - Nu må I f....me holde op 

Du tager fejl. Siden jeg var 4 år har jeg blevet blufærdig. Husker klart at dengang ville min mor skifte mine våde badetøj på stranden og jeg skreg af blufærdighed. Hun har altid prøvet at gøre mig mindre blufærdig men man kan ikke kæmpe mod naturen. Gud bestemmer heldigvis eller desværre....

NikiFin

#306 Re: Ad

2015-06-23 11:30

#291: Anticurlingmor - Ad 

Jeg kan se at du vil hellere lugte til min søns frisk pyntede fra skolebadet svampede føder :)))) Du får måske endda lyst til at smage dem hvis du elsker 100 årig gammel ost :))))) Hvis du selv har fået svampe, som er mest sandsynligt tror på mig - mærker du overhoved ikke svedet fra din uvasket nabo. Ikke kun fordi du lugter stærkere men fordi han allerede har gemt sig på den anden ende af rumet fordi har fået vejrtreknings vaskeligheder fra dine svampe føder :))))

NikiFin

#307 Re: Stop dog jeres evindelige trang til at lovgive med spredehagl og bind for øjnene!

2015-06-23 11:38

#26: Horse nsianeren - Stop dog jeres evindelige trang til at lovgive med spredehagl og bind for øjnene! 

 Jeg har skrevet i forældre intra både til skolebestyrelsen og idrætslærenen og der blev trumfet brutalt på mig og desuden gik udover mine børn som blev udsat til endnu grovere sadism fra idrætslæreren end før :(

NikiFin

#308 Re: bad efter gym

2015-06-23 12:28

#42: Charlotte - bad efter gym 

 du skulle i ingen tilfælde lade henne at ydmyge dig. Du skulle i stedet for ydmyge hende ved at nægte ot provokere hende at hvis hun vover må hun prøve at tage dine tøj af og tvinge dig under brusen. Den slag ydmygelse findes stadig i Danmark, bare på en mere rafineret måde

NikiFin

#309 Re:

2015-06-23 13:00

#59: -  

 at man er blufærdig betyder ikke at man ikke har lært hygiene. Hvad er problemet at man vasker sig hjem inden man kommer i poolen. Til gengæld selv om du kan se nogen under brusen har du stadigvæk ikke garanti at han har væsket sig omhygeligt. Børnene er ikke god til det og endda nogle voksne har ikke lært at væske sig ordentligt og kan stadigvæk lugte nogle steder på kroppen efter bad :)


Gæst

#310 Re: Re: Re:

2015-06-23 16:17

#75: Netbounce - Re: Re:  

 de bliver fordi de skal være sådan. Problemmet er at nogle aldrig vokser fra babyalderen mentalt og når aldrig blufærdighed fasen. Homoseksuelle og dem i pornokanalene er en anden eksempel. Tror faktisk at den fælles bad har noget at gøre med den blomstrende homoseksuelitet i Danmark. Samfundet er nået til at at tænke at det er helt normalt at være homo men det er unormalt at være blufærdig.


Gæst

#311 Re: Re: Bad

2015-06-23 16:28

#161: Birthe - Re: Bad 

børnene elsker at og alle kan svømme. De kan ikke lide at hele verden kigger på deres nøgen krop. Det er ikke forældrene, men børnene selv der ikke vil


Gæst

#312

2015-06-23 21:04

Børn skal ikke tvinges til at gå i bad af lære/ ledere. Der er børn som "hader" idræt, kun pga. Badet.. Det skal være frivilligt. Børnene skal føle sig trygge ved det. Med den standard der er på mange skoler og der mener jeg ringe, så må det være op til barnet selv i samråd med forældre.. Men synes man skal gøre det frivilligt men med en sjov og indbydende måde. Førhen var lærerne også i bad, det er de ikke på mine børns skole/ klasser. Hvis børn skal, skal lærer også.. Efter min mening..

Gæst

#313

2015-06-24 06:55

 Den tvunget bad findes kun i Danmark. Grunden er at eleverne lugter after idræt og at skolen skal lære eleverne hyginene.

Jeg undrer mig kan det være rigtigt at de danske elever lugter så uudholdeligt så at der er behov for tvunget bad !!!! I de andre Europeske lande ingen går i bad og ingen klager sig over dårlig lugt i klasserne. Man mobber heller ikke fordi klassekameratterne ikke har været i bad og de lugter. Her luter det faktisk af kunstig skabt (af skolene) mobning med formålet til at opnå deres sadistisk mål der hedder tvunget bad.

Jeg har heller ikke hørt om folk som grundet tvunget skolebad MANGEL ikke har lært hygiene. Her lugter det igen af kunstig skabt problem at man ikke lære hygiene hvis man ikke bliver tvunget under duchen foran publikum. 

Som man selv kan mærke nu tvinget bad lugter alt for stærkt af sadism. 

Tak den side er der også opstået en facebook gruppe. 

https://www.facebook.com/groups/863762240381134/?fref=ts


Gæst

#314

2015-06-24 14:18

Sidder stadig dybt i mig, hvor dårlig jeg havde det med de fællesbad. Er 61 år i dag, kan stadig ikke gå i svømmehal, pga., at man skal tage bad i fuld offentlighed. Skån børnene for sådanne nogle traumaer. Det har ødelagt noget for mig, med de fællesbad i skolen

Gæst

#315 Hvad med svømning?

2015-06-25 12:12

skal børn så heller ikke længere i bad inden de skal i svømmehallen?

personligt synes jeg det er en syg holdning at have, en måde at sygeliggøre nøgenhed ved at sige børn ikke behøver bade efter idræt. 

Der er nøgenhed over alt og en naturlig indstilling til det bør læres allerede fra barnsben, fx efter idræt eller svømning for at give børn et fornuftigt og oprigtigt billede af hvordan andre mennesker ser ud uden tøj. Det er vigtigt for børn at se alle har forskellige kroppe og især forskellige fra de kroppe der ses i modebladende. 

selv om vi lever i en tid præget af curling børn og curling forældre lever vi dog ikke i Victoriatiden!

alt i alt synes jeg det er et egoistisk forslag lavet en/flere curlingforældre der insisterer på at få sin vilje, selv om det i bund og grund ikke gavner gavner børnene.


Gæst

#316 Re: Hvad med svømning?

2015-06-25 13:08

#315: - Hvad med svømning? 

 Mange kommer aldrig i svømmehal. Desuden er svømmehallen mere moderne end de omklædningsrums der er i folkeskolen. Syntes det er en syg holdning at tvinge andres børn til nøgenhed. Jeg tvinger ingen til at beholde tøjet på. Mener helt sikkert det er en syg kultur mange dansker har. Dansker ønsker at gennemtvinge egne holdninger, desværre giver lovgivning dem ret til at tvinge børn og unge til fællesbad. Tvunget tørklæde, omskæring høre andre kulture til. I Danmark har vi tvunget nøgenhed. Ville ønske vi i Danmark, selv var mere tolerante overfor mindretallet. Så derfor NEJ TAK TIL TVUNGET NØGENHED.


Gæst

#317 Re: Hvad med svømning?

2015-06-25 13:22

#315: - Hvad med svømning? 

 Hvergang nogle forældre har en anden holdning end fleretallet så er de straks curlingforældre. Jeg syntes det er dig der er fan af en opdragelse der høre Victoriatidens til. Enhver burde selv have retten til egen krop også børn. Tvang høre ikke hjemme i folkeskolen. Hvorfor mon der er så mange der ønsker at tvinge tøjet af andre. Hvorfor smider de ikke bare tøjet selv og holder deres kæft. Nej danskere tror de ved bedre. Gør badet frivilligt det ville tilgodese alle. Bortset fra de frisindet som ikke tør bade alene.

Stabilo-Boss

#318 Re: Tvunget bad

2015-06-25 16:22

#1: - Tvunget bad 

 Dengang jeg gik i skole var noget af det mest klamme, dem der ikke gik i bad efter idræt. Så var vi andre tvunget til at sidde i en hørm af sved - YERK! - Deres forældre skulle have haft klaps for ikke at lære deres børn almen hygiejne!

Jeg har overlevet, også det at bade nøgen på en badeanstalt sammen med masser af andre nøgne mænd og drenge!

Jeg overlevede og overlever stadigt at få hints om min størrelse - Men jeg har det svært med mennesker, der går direkte fra en løbetur, cykletur eller boldkamp direkte til buffetten.... Klamme svin!


Gæst

#319 Re: Re: Tvunget bad

2015-06-25 16:57

#318: Stabilo-Boss - Re: Tvunget bad 

 Man fristes næsten til at sige, at det var en skam du overlevede, for du lyder som et rigtigt dumt SVIN.


Gæst

#320 Re: Tvunget bad

2015-06-25 17:07

#1: - Tvunget bad 

 Der er ingen der tager skade af et bad, og man kan lave aftaler med langt de fleste idrætslærere, om diskret bad, så man ikke stinker af sved resten af dagen, til gene for resten af klassen.

Men hvor kommer denne blufærdighed fra?

Prøv lige at tjekke jeres børns billeder på facebook/snapshot, og i vil blive overrasket. Der vil nemlig ligge mange knapt så blufærdige billeder.. 


Gæst

#321 Re: Re: Tvunget bad

2015-06-25 17:37

#320: - Re: Tvunget bad 

"Langt de fleste idrætslærere" hvad så med resten? Skal de bare have lov til at bruge tvang og manipulation overfor eleverne? Mon ikke det er de 70 %, af eleverne, som ikke har problemer med badet, du ser på facebook/snapshot? Selv hvis det ikke er, så bør det være op til den enkelte, hvor og i hvilken forbindelse man vil vise sig nøgen. God personlig, DAGLIG hygiejne i hjemmet er garant for, at der ikke opstår lugtegener. Heldigvis, for badet har intet med hygiejne at gøre, ofte er der forbud mod brug af sæbe og der er kun tid til en afskylning af kroppen ikke en afvaskning. Næe badet er bare blevet et symbol på den store intolerance, minoriteterne i vores samfund udsættes for. Skulle tro vi lever i et ULAND og ikke et moderne demokratisk samfund.


Gæst

#322

2015-06-25 22:38

Fordi ingen skal med magt tvinge tøjet af MIN datter, hvis hun er blufærdig. Jeg brød mig heller om, at der ingen privathed var da jeg var barn.
Jyden

#323 Hold nu da helt op...

2015-06-26 05:57

Jeg har selv gået i skole... Mine to børn har gået i skole - og det her er da det værste gang sludder! 

Der er da ikke noget værre end en stinkende teenager? De sveder naturligt - og det dufter ikke særlig godt!

Min datter gik i klasse med en pige. Hun gik aldrig i bad i skolen - og lugtede desværre derefter. Hun blev desværre mobbet på grund af det. Rigtig trist, da vi fandt ud af det.

Jeg synes som flere andre, at det her må være et problem hvor i taler for jer selv. Lad være med at gøre det til et kæmpe problem... Det tror jeg slet slet ikke er tilfældet!

Dette indlæg er blevet fjernet af dens forfatter (Vis detaljer)

2015-06-26 06:29



Gæst

#325 Re: Hold nu da helt op...

2015-06-26 06:49

#323: Jyden - Hold nu da helt op... 

 Det tror du ikke er noget problem. Nej men undersøgelser viser at 30 % af vores unge har problemer med tvunget nøgenhed. Godt for dig at du ikke ser fællesbad som et problem. Men desværre mener du og vores politikker så bare at det er ok at tvinge jeres holdninger ned over andre, godt for JER kloge diktator at I har loven til at tvinge tøjet af andre på jeres side. EN LOV DER KUN GæLDER FOLKESKOLE. Folkeskolen har en højre bemyndigelse end både eleven og forældre til at tvinge tøjet af børn og unge. Har desuden selv måtte flytte mit barn fra folkeskolen da mit barn ikke ville bade med det modsatte køn. Iflg børnekontoret har skoleleder den fylde bemyndigelse til at fast sætte reglerne på området, så ingen steder at klage. Smid tøjet eller skrid det er hvad vi kalder dansk tradition