NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN.

Kris

#151 Re: Re: Re: Absolut ingen underskrift herfra

2014-11-03 01:01

#119: - Re: Re: Absolut ingen underskrift herfra 

 Det med fysisk at tvinge tøjet af børnene er noget polemisk sludder og vås. Jeg nægter at tro på det forekommer, og det ville formodentlig være strafbart. Men bad kan og bør alligevel være obligatorisk efter idræt

Den listige og grusomme

#152 Re: Re: Re: Re: Absolut ingen underskrift herfra

2014-11-03 06:26

#151: Kris - Re: Re: Re: Absolut ingen underskrift herfra 

 

 

Fysisk tvang!! Nej, for fanden, det efterlader jo SYNLIGE mærker. 

Ungerne skal bare mobbes og latterliggøres længe nok, så smider de sgu tøjet. 

Truslen om udelukkelse fra fællesskabet er også god at have i baghånden. 

Heldigvis er det helt lovligt i Danmark at benytte sig af psykisk tvang og overgreb af børn og unge. 

Møgungerne skulle da nødigt få den idè, at de selv bestemmer over deres egen krop, vel?

 


Gæst

#153 Re:

2014-11-08 13:25

#32: -  

 Pladder


Gæst

#154 Find lokale løsninger!

2014-11-13 15:59

Det her en en sag, der skal tages på den enkelte skole med skolebestyrelsen. Selvfølgelig skal børn i bad efter idræt. Personlig hygiejne er en del af den sundhedslære skolerne er forpligtet på. Der er hundredevis af løsningsmuligheder, der kan afhjælpe blufærdighedsproblemer: forhæng, båse mm. som jeg ved af erfaring, at der er på mange skoler.

Det er helt vildt at få det til at lyde som om lærere og pædagoger flår tøjet af grædende børn!!!


Gæst

#155 Re:

2014-11-13 16:07

#31: -  

 Der er undervisningspligt i Danmark - ikke skolepligt. Det betyder at man ikke behøver at gå i hverken folke-, fri- eler privatskole, men at man SKAL modtage undervisning. 

Dan Jensen

#156 Re: Tvunget bad

2014-11-14 19:15

#1: - Tvunget bad 

- Så vil jeg meget hellere, at alle går I bad, efter idræt og sport. Selve bade og omklædningslokalerne, kan man omdanne, så man helt eller delvist, får separate og private bad og omklædning. Det er fremtiden.

1) Det er ikke naturligt at går nøgent i bad. Hvis det var således, hvorfor går familier så ikke nøgent i bad hjemme i fællesskab? Eller generelt at gå nøgne rundt i hjemmet. Det er der jo ingen som gør, vel?!

2) Med alle disse smartphones og andet elektronisk udstyr, som bliver mindre, tyndere, smartere og lettere at skjule, vil flere personer enten blive filmet eller få taget deres foto. Det er selvfølgelig, ulovligt. Men kan det lade sig gøre vil det ske.

3) Vi bliver mere og mere fokuseret på vores udseende. Kvinder skal have en D skål. Og har de det ikke, så sørger de enten for at få det, eller også går de rundt med knuder i maven, over deres mindreværdsfølelser. Mændene skal helst ligne Arnold Schwarzenegger. Masser af muskler og ligne en Adonis. Samtidigt skal de have et godt udstyr forneden. Altså ligne en pornostjerne. Vi er mennesker, som er forelsket i idealet, om skønhed. Men intet menneske er perfekt. Og tiden arbejder mod os alle, idet vi bliver ældre.

4) Færre vil komme ud i psykiske lidelser, fordi man ikke er nødt til at måle hinanden i badet.

5) Du kan aldrig tvinge en person i fællesbad, mod deres vilje.

Jeg skælder ikke ud på nogen som helst. Jeg tager ikke parti med nogen som helst. Men jeg vælge at se hvordan min familie og venner anskuer dette spørgsmål. Jeg har  selv gået i gennem livet med rigtig meget mobberi. Hvis nøgenhed er naturligt, bør vi så ikke gå nøgne rundt?

 

 


Gæst

#157 Retten til at sige nej

2014-11-16 23:02

Frivillighedens vej er da den mest konstruktive. Ja, vi kan godt have et ønske om, at børnene bader sammen i skolen, men lad dem dog selv bestemme. Alt andet er et overgreb, hvis børnene føler ubehag ved det. Vi tvinger ikke børnene til at lære at læse, men motiverer dem derimod, så de får lysten til at lære. Repektér, at ikke alle børn lærer at læse på samme tid og respektér, at ikke alle børn er klar til nøgenhed på samme tid. Problemet er, at folkeskolen mener, at fordi det at smide tøjet er en fysisk handling modsat evnen til at læse, så kan og må man gennemtvinge det også selvom barnet ikke er klar til det. 


Gæst

#158

2014-12-10 21:06

Jeg troede denne side var en joke.. Der kan da umuligt være forældre der mener dette seriøst ??

Der er ikke nogen der tager skade af et bad efter idræt. Piger og drenge er jo adskilt med lærer af samme køn og jeg tror næppe at nogen lærer står og kigger på ungerne..

Da jeg gik i skole, havde min lære egen omklædning og bad uden vi havde adgang til hans omklædning.. Jeg tror ikke det har ændret sig meget siden da.

Hvis dette er rgtigt, så er der ikke noget at sige til folk også tager bad i svømmehallen iført burka..

Uh en nøgen krop, NEJ HOLD NU OP.. Vi er næsten ens når vi er nøgne.. KOM NU IND I KAMPEN og lad være med at stille/ slå så fjollede indsamlinger op.

 

A. Nonym

#159

2014-12-17 20:14

Pyller pyller pyller !

Udgangspunktet er nok mere en overdreven krops-fiksering,

som gør at børn/unge, der ikke ser sig selv som ideelle,

vil vægre sig mod fælles-badning.

 


Gæst

#160

2014-12-27 01:13

Ønsker gerne at børnene selv bestemmer.
Birthe

#161 Re: Bad

2014-12-31 00:33

#76: Klaus - Bad 

 Jeg synes, at du har fuldkommen ret Claus - når man som svømmelærer erfarer, at 11 ud af 20 børn har seddel med hjemmefra og ikke kan svømme (ikke vil gå i bad med andre) er der sgu et eller andet galt med læren om kropslighed hjemmefra  og det blir værre og værre - det er så synd for de unger, at dres forældre snyder dem for oplevelser ved at hoppe med på sådanne flip. Det er 4. klasse børn det handler om - og selvfølgelig går man i bad efter en gymnastik eller sportstime, hvor man har rendt og sveden har drevet af en, hvis man da ikke er blevet fritaget af forældrene - vi er efterhånden rigtig langt ude !

Birthe

#162 Re:

2014-12-31 00:35

#160: -  

 Børn skal lære af de voksne - livet er en læreproces - uden at lære af de voksne blir børn ikke voksne. 

 

Birthe

#163 Re:

2014-12-31 00:38

#158: -  

 Ja det er langt ude

Birthe

#164 Re: måske det er forældrene der er problemet

2014-12-31 00:44

#44: - måske det er forældrene der er problemet 

 Jeg det blir da et problem, hvis de skal ind til militærer - og i hundredevis af andre sammenhæng -

 

Birthe

#165 Re:

2014-12-31 01:03

#24: -  

 Jo i dag har børn også problemer med at være nøgne og bade før en svømmetime - det er jo rædselsfuldt at opleve at 11 ud af 20 børn i 4 klasse har seddel med hjemmefra - hvilket reelt i sin yderste konsekvens kan betyde, at de ikke får lært at svømme. Hvem pokker er det der kriminaliserer den nøgne krop ? Børn må jo have den overdrevne blufærdighed et sted fra tænker jeg - det kommer jo ikke af sig selv hvor lærer små børn at kriminalisere deres nøgne krop ?. Stort set ser vi alle ens ud med de små forskelle der er. Fremover i deres liv må det da også give problemer. Selvfølgelig skal man da bade efter en gymnastiktime hvor man har rendt rundt og svedt, uanset om man skal cykle hjem bagefter.  Hvis jeg tænker lidt længere frem i ders liv kan det handicap da blive ganske traumatisk. Det er altså stadig de voksne der skal lære børn at blive voksne, det ansvar forpligter sandelig.

Underskriftsindsamleren

#166 Re: Re:

2014-12-31 11:41

#165: Birthe - Re:  

 

 

Tak, fordi du indrømmer, at 11 ud af 20 børn er så blufærdige, at de ikke ønsker at bade sammen med andre. Det beviser jo tydeligt, at problemet er større, end de fleste voksne vil indrømme. 

Især fordi disse blufærdige børn bliver udsat for TVANG, indtil de giver efter og bliver mere krooopslige………. hvad det så end må betyde!! 

LÆREN OM KROPSLIGHED!!? Har man lært at være kropslig, når man smider tøjet på kommando? 

Hvad er det for oplevelser, du mener, blufærdige børn går glip af? At se klassekammeraterne uden tøj? Mon ikke både børn og voksne kan være gode samfundsborgere uden at have set henholdsvis deres klassekammerater eller kollegaer uden tøj? 

Du betvivler, at børn i 4. Klasse kan være blufærdige og antyder, at det er noget forældrene har påduttet dem? Men forældrene blev jo også tvunget til at deltage i fællesbade? Så det må jo så betyde, at påtvungen nøgenhed ikke opfattes som naturlig for dem, der føler sig tvunget? 

Så hvad med bare at gøre fællesbadet efter idræt frivilligt i folkeskolen? 

Svømmehallerne burde indrette sig efter kundernes behov og bygge flere separate kabiner, så både børn og voksne kunne vaske sig i privathed. I sidste ende ville det måske lige frem betyde flere gæster i svømmehallen og dermed flere indtægter. Der er mange både unge og ældre, der i dag aldrig viser sig i svømmehallen på grund af oldnordiske badefaciliteter, som ikke giver mulighed for privathed i forbindelse med afvaskningen. 

Du er svømmelærer så jeg går ud fra, at du har en eller anden form for pædagogisk uddannelse? 

Derfor undrer det mig meget, at du ikke tror på, at børn i 4. Klasse kan være blufærdige overfor deres klassekammerater? Selv børn i vuggestuer og børnehaver kan være blufærdige. Dette opleves for eksempel i toiletsituationen, hvor børn får maveproblemer fordi, de voksne ikke respekterer børnenes blufærdighed og behov for privathed i forbindelse med toiletbesøg. 

I dag lærer børn allerede fra 0. Klasse om forskellen på dreng og pige i forbindelse med seksualundervisningen. Flere og flere piger menstruerer allerede fra 9 års alderen. Børn bliver meget hurtigere voksne i dag end for bare 20 år siden. Hvilket jeg egentligt finder sørgeligt, men det er desværre en kendsgerning. Så burde vi ikke forholde os til kendsgerningerne? 

Hvor mange voksne ville finde sig i at blive tvunget til at fremvise deres bare krop? 

En ting er sikkert, når voksne tvinger tøjet af en anden voksen, ender det ofte med en fængselsdom, uanset hvor uskyldigt krænkeren påstår tvangen har været. 

Derfor er det ekstra uhyggeligt, at alle voksne ansat i det offentlige og som har til opgave at passe på andres børn, har den fulde bemyndigelse til at benytte psykisk vold, indtil børnene giver efter og smider tøjet for at give klassekammeraterne og idrætslæreren mulighed for at belure deres krop. 

Efterhånden har alle jo indrømmet, at fællesbadet ikke har noget med hygiejne at gøre, men derimod er en kærkommen lejlighed til at lure på andres nøgne kroppe, mens man selv bliver beluret. Det er vel det, der betyder KROPSLIGHED, eller? 

Hvorfor indrømmer man ikke, at denne tvang er identisk med et OVERGREB? 

Du mener, det er et problem, at unge ikke vil fremvise deres bare krop. Det skal de f.eks ved militæret, siger du. Ja, du har ret. Ved militæret og i krigssituationer bliver påtvungen nøgenhed ofte brugt som et hjælpemiddel til tortur. For det er jo i sin nøgenhed, at mennesket er allermest sårbar og nemmest at kue. 

Men at folkeskoler og det pædagogiske personale har fuld lovhjemmel til denne form for tortur, det er mig en gåde!!

Men det er desværre også en kendsgerning.

 

 

 


Gæst

#167

2014-12-31 21:32

Wallah jeg gider  ikke at  gå i bad vær dag efter idræt jeg gider ikke at kigge på andres PIK

Me

#168

2015-01-03 00:15

Diskussionen er helt ude i hampen.

Forældre tager åbenbart alt for hurtigt parti med de "stakkels" børn,

som nok mere er generte end egentlig krops-sky.

Stop al den kævl NU og lad lærere og instruktører bestemme, som altid.

Har aldrig hørt om dette fænomen fra min - eller mine børns - opvækst.

BASTA !

 

 

Witthøfft

#169 Ja til felsds Bad i Skolen

2015-01-05 17:27

det var ikke for maget at Piger og Dreng bliv svonge i Bad efter Idret man sser næsten ens ud når man ikke ha Tøj på så der for lade Piger og Dreng få bad sammen


Gæst

#170 Re: Ja til felsds Bad i Skolen

2015-01-05 17:46

Så vær glad der er tvunget fællesbad for drenge og piger på mange skoler se f.eks humus skolen hjemmeside. Prøv du at indføre fællesbad også for kvinder  og mænd på din arbejdsplads. Måske fagforeningen kommer efter dig.

Inga Nielsen

#171 Re: Tvunget bad

2015-01-06 11:22

#1: - Tvunget bad 

 Børn oplever det kun som tvungent bad, fordi forældre har indpodet en sygelig angst for nøgenhed i dem. Der er tale om en puritansk holdning som vi havde tilbage i oldtiden. Og når børnene bliver voksne, kommer det til at hæmme dem i deres sexliv, og giver mange psykiske forstyrrelser.


Gæst

#172 Re: Re: Tvunget bad

2015-01-06 12:42

#171: Inga Nielsen - Re: Tvunget bad 

 Ja Inga og hvis møgungerne ikke vil spise deres grøntsager, så tving grøntsagerne i møgungerne stop ikke selv om de kaster op. Det er for deres eget bedste, vi kan jo ikke have en slatten ungdom med egen mening, vedr deres egen krop.  Inga Nielsen ved hvad der giver psykiske forstyrrelser. BASTA

Louise

#173 Ja til bad efter idræt!

2015-01-06 23:29

Det virker som om der er nogen af jer som har haft nogle ubehagelige oplevelser med badning.

Når jeg husker min skolegang var der ikke så mange tanker og at det var ikke et problem at man skulle i bad. Det skulle man da bare. Det synes jeg er fint. Jeg er enig i at børn skal i bad efter idræt.

Jeg mener vi vil give vores børn et forkert menneskesyn, hvis de lærer at der kan være noget forkert ved at klæde om overfor nogle af samme køn. Jeg tror de unge har det svært nok med deres forhold til deres krop i forvejen.

Det gør mig ked at høre at der er nogen som er blevet mobbet. Jeg blev selv mobbet i folkeskolen. Mit indtryk er at lærer gør meget for undgå mobning i klassen set i forhold til dengang jeg gik i skole. Men problemet skal løses, hvis det stadig er børn er bliver mobbet.

Hr. Olsen

#174 Re: Re: Re: Tvunget bad

2015-01-09 23:13

#172: - Re: Re: Tvunget bad 

 Klap LIGE hesten !

Hebber

#175 Kropsforskrækkelse

2015-01-12 09:32

Tvang eller sund fornuft?

Tænk at der er over 1000 mennesker, der er imod at børn skal i bad efter idræt. Det er da helt naturligt at man vasker sig efter fysisk aktivitet. Og børn tager altså på ingen måde skade af at se hinanden afklædte, ligesom det også sker i svømmehallen, i idrætsforeningen mv.

At der på nogen som helst skoler skulle foregå mandlig overvågning af afklædte elever er det rene og pure opspind, alene skabt for at piske en stemning op.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...

Facebook