NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN.

Horse nsianeren

#26 Stop dog jeres evindelige trang til at lovgive med spredehagl og bind for øjnene!

2014-04-05 01:18

Jeg blev selv som utallige andre børn gennem tiden tvunget til fællesbad efter idræt.
Een gang! For berettede min oplevelse hen over middagsbordet derhjemme og det resulterede i en skrivelse i min kontaktbog til vores idrætslærer fra mutter, at jeg fra d.d. var fritaget for bad efter idræt. Og så sluttede terror'en fra underviserens side dels fordi skolen ikke ønskede sig selv i avisen og dels fordi en forældres ord ALDRIG kan trumfes af en lærers retningslinier for idræt på en skole, når det gælder barnets trivsel. Et spørgsmål: er kontaktbogen afskaffet, kan man så bruge alm papir til sådanne skrivelser ? Forældre-intra? hvad holder de ignorante forældre tilbage?
Horse nsianeren

#27 Re: Re: + lidt guld til de fattige.

2014-04-05 01:26

#25: - Re:

Det man siger er man selv... prøv bare prøv at lade vær med at ty til ukvemsord udelukkende grundet uenighed eller rettere manglende evne til at formulere egne holdninger. Det ville være skønt og gavne debatten:) sov godt, gæst med kommentar #25 :)

PS: straffelovens kapitel 26 stk. 1 kan faktisk godt tages i brug hvis der er tale om tvang.

PS2: TIL ALLE FORÆLDRE -> Aflæg statsforvaltningens hjemmeside et besøg og læs afsnittet: 'Hvad er forældremyndighed?'

Myndigheden kan bruges til MEGET mere end at gøre livet surt for ens eks-partner i spørgsmålet om 'delebarn'.


Gæst

#28

2014-04-06 17:25

Det er jo også løgn fra en ende af ,de muslimske piger ,har jo ændret det ,de vil jo ikke gå i bad med andre ,så jo jo ,så kom der skam adskilte baderum ,bare til dem ,de for skam i hoved og røv ,hvad vores egne børn ikke kan ,så ingen underskrift herfra
Samrita

#29 Hellow

2014-04-09 16:19

Jeg syndes det er noget **** At børn skal være nøgne E:
Hans H

#30 Selvfølgelig vil jeg ikke skrive under på det

2014-04-13 23:37

Du kan sagtens sige nej tak. Du kan også selv stå for undervisningen af dit barn, hvis du ikke er tilfreds med den undervisning der finder sted. En del af idrætsundervisningen er vel, at eleverne rent faktisk forstår, at når man har svedt, går man i bad? Eller sagt med andre ord, lære dem om hvordan man begår sig blandt andre, så man ikke fremstår ulækker og er frastødende. Alt andet er da totalt vammelt.

Skolebus til elever med vådt hår, magtliderlige, liderlige, upædagogiske lærere med latterlige argumenter og skolens struktur og bade- og
Hygiejneregler som kassetænkning med mobbetwist udtænkt af lede ledere? Really????!

Er din grundlæggende antagelse VIRKELIG så gennemsyret af negativitet og mistillid? Synes du skal flytte dit barn fra den skole h*n går på, for det samarbejde er står da vist ikke til at redde.

Gæst

#31

2014-04-19 17:15

Det er lov at man skal gennemføre folkeskolen, og siden de fleste skoler har den regel om at man SKAL gå i bad efter idræt kan det være svært som barn at finde ud af hvordan man skal tackle det hvis man er blufærdig og ikke har lyst. Jeg har altid fået at vide at vi SKULLE gå i bad i skolen, selv hvis vores idrætstimer lå i de sidste timer. Jeg er aldrig blevet mobbet for at stå imod den regel, det var kun et problem i lærernes øjne, og selvom min mor skrev en seddel hvor der stod at jeg ikke behøvede gå i bad var det stadig et problem, og fordi det ikke blev løst satte jeg mig imod og var bare ikke med, fordi det var den eneste løsning jeg kunne finde. Jeg dukkede heller ikke op til de svømmetimer vi fik, da jeg aldrig har haft det behageligt med at vise min krop til andre på den måde, og det var åbenbart også et utroligt stort problem - altså, jeg var et problem. Jeg ved stadig ikke hvorfor - selv hvis jeg skulle være i skole efter idræt er det vel mit eget problem om jeg lugter?
Det eneste problem der er i det her, er at det bliver gjort til et problem at folk ikke har lyst til at vise deres krop frem. Og jo, det ER utroligt grænseoverskridende for nogen. Aldrig har jeg oplevet at blive mobbet fordi jeg ikke var med eller fordi jeg lugtede af sved, for børn er faktisk utroligt ligeglade, og når man bliver lidt ældre kan det fixes med noget deo indtil man kommer hjem og kan komme i bad.
Jeg skriver under fordi jeg stadig synes det er et problem at jeg i idræt skal klæde om sammen med andre, og ikke kan nå hjem og få et bad, og det gør at jeg overhovedet ikke er med i undervisningen. Det er nogle, i mine øjne, forfærdelige modargumenter de fleste her kommer med, for JO det gør noget ved børn at blive tvunget til noget de ikke har lyst til, og finder utroligt ubehageligt.

Gæst

#32

2014-04-19 20:40

Min frihed blev krænket om og om igen i den Danske folkeskole, især i idræt når vi nåede til fællesbadet.
Dette må ophøre.
Kenneth

#33 Re:

2014-04-22 17:01

#20: tharecki -

Helt enig. Da jeg gik i folkeskole gik vi endda i bad sammen, drenge og piger, de to første år. Det her lugter lagt væk af, at være et krav fra nogle muslimer der igen igen kræver særbehandling. Hvis ikke vi lærer at se og omgås andre nøgne mennesker, får vi en mere og mere forskruet virkelighedssans, hvor alle tror de skal ligne de fotoshoppede modeller i TV og blade. Desværre er vi allerede ud af den vej, hvor selv helt små børn får spiseforstyrrelser, fordi de tror de skal leve op til et eller andet ideal.

Kenneth

#34 Re:

2014-04-22 17:18

Der er ikke noget galt i at gå i bad med andre. Du burde derimod indse at du har et problem med lavt selvværd, som du selvfølgelig skal have hjælp med til at få løst. Men det nytter ikke noget at prøve at hjælpe en person, før vedkommende selv indser at han/hun har et problem. Det løser bare ingen problem at undgå det man ikke kan lide. Hvis nu du efter samtale med en psykolog eller noget, kunne finde overskud til at prøve det fællesbad, kunne det være du vil indse at der ikke er noget at frygte, og du vil få mere selvværd og blive gladere for dig selv og din krop.

Arno

#35 gå i bad efter sport

2014-04-23 10:35

MAn er mere blottet ved brug af de sociale medier end ved at gå i brusebad med klassekammeraterne.
Drop det ynk og lad de unge lære at vores helt fantastiske kroppe er forskellige.
Og ikke behøver at ligne en fotoshoppet undertøjsreklamer
Det er det som øge de unge så blufærdige. Manglende selvtillid pågået forskruet kropsideal
Mindre nøgenhed i det offentligerum til gengæld . Tv. Blade. Reklamer. Billboards osv ville være godt.
Arno

#36 gå i bad efter sport

2014-04-23 10:39

Det er det som GØR de unge så blufærdige.

Gæst

#37

2014-04-27 18:43

Som tidligere folkeskolelærer, der underviste i idræt, så ja de skal i bad, men man laver som regel en aftale med de generte, om at de må gå sidste eller vaske sig i vasken på toilettet. Dls er der deres egen hygiejne at tage hensyn til, især som teenagere, men lærerne synes også, at det er ulækkert at stå i et lokale med 28 børn/teenager, der lige har dyrket to timers sport og svedt imens. De lugter, og 28 elever i et lokale lugter meget, og nej parfume gør det kun værre. Prøv at tænke jer om , og snak med lærerne, hvis der er et problem. Det er ikke at sammenligne med tortur eller andet. Noget det dog er , er at de skal lære at acceptere deres egne kroppe og hinandens, men først og fremmest er det deres hygiejne, det drejer sig om.
Miamaj

#38

2014-04-27 23:38

Gælder det så også muslimske børn? Eller får de som altid særbehandling? Ingen tvinger jo de muslimske pigertil at smide tørklædet så kan man heller ikke tvinge min datter til at gå i bad. Der må være lige rettigheder for alle
mig

#39

2014-04-28 22:05

Har i tabt småkagerne? Selvfølgelig skal man da bade efter idræt. Det andet er da ulækkert. Børn skal lære hygiejne. Og de skal se andre nøgne børn og lære at ingen er perfekte.

Gæst

#40

2014-05-04 10:25

Ja selvfølgelig skal man da i bad efter idræt alt andet er da ulækkert

Gæst

#41

2014-05-04 23:21

Jeg fandt det som barn selv meget ubehageligt at skulle deltage i den slags fællesbade. Det er nok forskelligt fra skole til skole, men på min skole foregik der i hvert fald mobning som havde netop folks nøgne kroppe i fællesbadet som udgangspunkt, hvilket ikke på nogen måde er i orden. Selv måtte mine forældre og jeg igennem en del samtaler med skolen før at jeg endeligt kunne fritages, og faktisk fra hele idrætsundervisningen i dét at skolen ikke ville lade mig deltage i selve undervisningen hvis ikke jeg tog bad efterfølgende.

jeg ved ikke om problemet ligger i at man skal gå i bad, eller om det måske handler om hvilken grad af privatliv man kan have omkring dette bad. måske kunne det være en hjælp for en del hvis man i det mindste havde mulighed for egen bruser og et badeforhæng, eller på skolerne åbne op overfor at blufærdige elever kan gøre brug af lærernes bad, alene vel og mærke(som der somregel vil være i et privat aflukke).

Helt generelt mener jeg at den opfattelse man har af børn nøgenhed kontra voksnes er forkert, et hvert barn har ret til selv at sætte deres grænser, og jeg ser egentligt ikke det logiske i at voksne skal have bedre mulighed for privatliv end børn.

Jeg har foruden mine egne oplevelser med dens slags tvungne fællesbade hørt fra mange andre som også føler at netop dét har gjort at de den dag i dag ikke bryder sig om nogen form for kollektiv motion(idræt), mig selv inklusivt.

Derudover er regerings politik vedrørende idræt i folkeskolen kun blevet strammere de sidste par år, lovgivnings mæssigt SKAL børnene i folkeskolen nu have idræt langt mere end før i tiden; og netop ændringer hvad vedrører fællesbadning kunne være et godt træk fra både de individuelle skolers side og fra regeringens, for at alle skal have lov at føle sig godt tilpas.
Charlotte

#42 bad efter gym

2014-05-08 00:55

Jeg er i dag 46 år..jeg undre mig stadig over hvordan vores gymnastik..lære INGRID..kun være SÅ DESIDERET OND!
Jeg var meget genert og havde fået lov at vaske mig på toilettet efter gymnasiet. Så en dag. Står vi alle piger fra både a og b klassen og venter på at få lov at gå.
Så siger hun...og Lotte du skal lige 3 gange under bruseren..der var 3 brusere i loftet bag en glas plade.de andre måtte ikke gå før jeg havde gjort det. De stod og trippede for bussen gik snart...jeg kunne ikke andet end modvilligt smide tøjet og gå de 3 gange under den kolde bruser. Jeg glemmer det ALDRIG!!jeg tænker stadig jævnligt over det.ekko hvor var det bare YDMYGENDE .INGRID HED DEN F. LÆRE.SKAM SKAM SKAM KU JEG KUN FØLE.. ØVV! INGRID. HVORDAN KU DU GØRE DET?

Gæst

#43 Re:

2014-05-09 12:24

#28: -

næh, det er i visse tilfælde på forældrenes eller lærere/ledelse som ejer lidt empati - at der er etbaleret seperat badmulighed. Det blev der på mine børns skole. Ikke af hensyn til bestemte hårfarver, men af hensyn til alle elever. Samtlige forældre i skolebestyrelsen havde både egne og børns erfaringer, det havde lærere og øvrige ansatte forresten også.
Alle mennesker kan have brug for at have privathed med sin krop. Lige fra 0-klasse.
Derfor besluttede vi at bruge penge på f.eks. forhæng, for at løse et let-løst problem.
Elevrådet meldte senere at rigtig mange var super glade!


Anonymous

#44 måske det er forældrene der er problemet

2014-05-15 15:02

jeg har altid badet med de andre, da jeg gik i skole. jeg kan virkelig ikke se der er et problem, udover at forældrene har givet deres børn en "fucked up" opdragelse. hvad vil de børn stille op når de kommer ud i den rigtige verden.

Gæst

#45

2014-05-28 16:15

Hvad siger loven egentlig om bad efter idræt?
At man skulle tvinge barnet lyder helt groteskt. Normalt ville en ordentlig lærer da prøve at finde en løsning, hvis barnet og eventuelt også forældrene oplevede fællesbadet som et problem. Fx at lade barnet gå ud lidt før de andre for at overstå badet. Hvis de pure nægter, må problemet være så stort for barnet, at det virkelig reelt ville være overgreb at overtale og tvinge. Børn skal have ret til at sætte deres grænser. Jeg synes ikke, man skal afskaffe badet ved lov af den grund. Men man skal tage det alvorligt, hvis nogen føler deres grænser overskredet. Og hvis der i sidste ende ikke er noget kompromis, der kan gøre barnet trygt, må man lade ham eller hende tage bad, når de kommer hjem. Værre er det vel heller ikke.
Jeg arbejdede selv i en børnehaveklasse på et tidspunkt (i starten af nullerne), og jeg fik at vide, at piger og drenge fra første klasse skulle bade sammen. Det syntes jeg ærligt talt også var at overskride deres grænser. Og der var flere generte børn. Hvis jeg som forælder i sådan et tilfælde opdagede, at mit barn var ved at dø af skam og fik mavepine, hver gang de skulle have idræt, så ville jeg bede mit barn fritaget fra badet, hvis der ikke var nogen tilfredsstillende kompromisløsning fra lærerens eller skolens side. Og hvis de nægtede at tage mit barns problem alvorligt, ville jeg støtte mit barn i at nægte at tage bad. At tvinge tøjet af nogen er et overgreb. Så enkelt er det.


Gæst

#46 Re: bad efter gym

2014-05-28 16:18

#42: Charlotte - bad efter gym

Sikke en kælling. Der er ikke rigtig nogen diplomatiske ord, der dækker det. Det burde være fyringsgrund at ydmyge et barn på den måde.


Gæst

#47 Re:

2014-05-28 16:26

#39: mig -

Og hvis det var dig, som ikke var perfekt, der blev drillet af de kønne populære piger, med at du vejede et par kg for meget eller et modermærke, synes du så stadig tvang er i orden. Taget i betragtning at folk husker fællesbadene som frygtelige ydmygelser resten af deres liv, synes jeg det ikke.

Ærligt talt havde et par ekstra bakterier før badet derhjemme, da været at foretrække. Loven må stamme fra en tid, hvor det var almindeligt at folk ikke selv havde bad eller eget toilet.

Hygiejne må være forældrenes ansvar derhjemme.  Børn og teenagere kan være virkeligt onde mod hinanden.


Gæst

#48 Re: Re:

2014-05-28 16:36

#34: Kenneth - Re:

Måske du kunne få hjælp af en psykolog til at lære at leve dig mere ind i andres følelser. For det skal du selvfølgelig have hjælp til .Det løser ikke noget problem at undgå at føle med andre, og nægte at du selv har et problem. Hvis du nu efter samtale med en psykolog eller noget kunne finde overskud til at leve dig ind i andres følelser, vil du indse, at der ikke er noget at frygte, og du vil få mere selvværd og blive gladere for dig selv og andre mennesker, som du møder gennem livet.

Mangel på empati er et større problem i dette samfund, end faren for manglende hygiejne.

Hvis nogen oplever noget som et problem, så er der et problem.

Isabella

#49

2014-05-29 09:21

Nu må i styre jer alle sammen!!
Jeg var selv et af de børn der ikke ville i bad efter idræt, fordi jeg er et meget blufærdigt menneske.
Gang på gang blev jeg tvunget til at taget tøjet af og få i bad med de andre, jeg er sågar blevet hævet i den ene arm mens jeg var nøgen og nærmest skubbet ind i badet. Mit mareridt stoppede først da jeg endelig var modig nok til at fortælle min mor om det, som fortalte mig at det på igen måde var i orden. Og så fik lærerne at vide, at jeg ikke skulle tvinges til noget som helst.
Den dag i dag, går jeg ikke i bad i fitness centeret, men venter til jeg er kommet hjem.

Hvis I eller jeres børn ikke selv har oplevet det, så lad være med at kommentere!!

Gæst

#50

2014-06-03 08:50

Bare sørg for at lægge det som det sidste før børnene går hjem, 98% af de børn der IKKE bader vil skynde sig hjem i bad, det er ikke manglende hygiejne, men blufærdighed - husk at allerede i de år er der mange børn som er meget utilfredse med deres krop. De får traumer nok senere hen i livet.Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...

Facebook