NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN.


Gæst

#101 Re: Hvad så med svømmehallen ?

2014-09-03 06:31

#99: Hvad gør de i svømmehallen ? - Hvad så med svømmehallen ? 

 ikke helt så mange tror jeg, der er vist en del skoler der ikke tilbyder svømmeundervisning. i min kommune er baderummene og omklædningsrummene i svømmehallen mere tiltalende end de er på den lokale skole. i svømmehallen i min kommune er alle rum også kønsopdelt. så jeg mener ikke vi kan samligne de 2 ting

regnbue

#102

2014-09-03 21:32

Det skal være frivilligt om børn vil i bad eller ej. Hvorfor i alverden skulle børn tvinges til det!

Hvad med i en svømmehal?

#103 Re: Re: Hvad så med svømmehallen ?

2014-09-03 23:04

#101: - Re: Hvad så med svømmehallen ? 

 Jeg forstår hovedindlægget som om at det der er problemet, er at være tvunget til at være nøgne sammen med andre. Det er man jo også i en svømmehal, uanset om der er kønsopdeling eller ej. 

Min pointe er - De forældre der ikke ønsker deres børn skal bade før/efter idræt, hvad gør de når deres børn skal i svømmehallen, enten i forbindelse med skolesvømning eller feks i ferien. Bliver de holdt hjemme eller springer de baddet over så vi andre kan svømme rundt i deres bakterier? 

PProblemet er præcist det sammen, om det er en idrætshal eller svømmehal. 


Gæst

#104 Re: Re: Re: Hvad så med svømmehallen ?

2014-09-04 08:55

#103: Hvad med i en svømmehal? - Re: Re: Hvad så med svømmehallen ? 

 Er det en måde at retfærdig gøre tvang på ? Er du lærer ? Jeg mener aldrig man skal bruge tvang i skolen og slet ikke uden at indrage forældre. Det er også den enest faggruppe som ikke behøver at indberette tvang. Lærer kan åbenbart gøre som de vil uden at skulle stå til ansvar. Så jeg mener der er noget galt med loven.


Gæst

#105

2014-09-06 23:59

Nej Tak til tvunget bad i skolen. Børnene skal selv have lov til at beslutte sig, når det gælder badning med andre børn, da det er et intimt problem!
Brian

#106 NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN

2014-09-08 02:39

Så lær det dog:

Det er pisseulækkert at skulle tvinges til at være i samme lokale med en klassekammerat, som ikke har været i bad efter gymnastiktimen!!!!

Brian 7. klasse

 


Gæst

#107 Re: NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN

2014-09-08 07:16

#106: Brian - NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN 

Jeg tror faktisk, det er dig selv, der er problemet.

Se dette link og lær lidt om sved http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/hvorfor-har-hver-familie-sin-egen-lugt

I følge denne artikel lugter sved ikke

Evt bakterier under armene ville sagtens kunne fjernes med en gang etagevask, og så vupti ingen lugt gener.

Men dårlige begrundelser for, hvorfor det er ok at mobbe - de er sværere at komme til livs.

Hvilket du og en del lærere er tydelig bevis for.

Hans Christian Damgaard

#108 Slap nu af - selvfølgelig skal vores børn i bad efter idræt.

2014-09-09 09:52

Årh hold nu kææææft! Selvfølgelig skal vores børn i bad, når de har været til idræt! Lad nu være med at være så sarte. Lær jeres børn, at det er normalt, hvilket det selvfølgelig er!


Gæst

#109

2014-09-09 17:48

Har i flere år undret mig over, hvordan det kan være retfærdigt. Det burde være et frivilligt valg, for alle.

Gæst

#110 Absolut ingen underskrift herfra

2014-09-11 13:35

Flere har allerede ved selvsyn konstateret den kultur af manglende hygiejne der plager landets svømmehaller. Ved at sløjfe bad efter idræt gør man det til en selvfølge at hoppe direkte i bassinet iført snavset undertøj. Det er uhumsk, usundt og særdeles miljøskadeligt da det medfører forøget klortilsætning.

Børns blufærdighed kommer ikke af sig selv - det er de voksne der gennem angsten for den nøgne krop overfører deres hysteri til børnene. I min skoletid var bad efter idræt overhovedet ikke et emne, det var bare noget man skulle, og ingen tænkte nærmere over det. I dag er barnekroppen blevet problematiseret og seksualiseret, og så kommer alle problemerne med 'blufærdighed'. Det hjælper heller ikke at man accepterer indvandreres religiøst betingede trang til at bestemme hvordan vi andre skal holde os rene. Hysteriet er gået for vidt - hvis børn bliver udsat for mobning, er det her vi skal sætte ind, ikke ved at forbyde bad efter idræt. Der mangler eftertanke og sund fornuft i denne debat.


Gæst

#111 Re: Absolut ingen underskrift herfra

2014-09-11 17:56

#110: - Absolut ingen underskrift herfra 

 Du tager fejl du ved ikke noget om børn. Jeg går selv i svømmehal og er ikke spor blufærdig. Mit ene barn er meget blufærdig men ikke det andet. Så børn er bare lige så forskellig som voksne. Mange voksne går heller aldrig i svømmehal de vælger bare selv hvornår de vil smide tøjet. Det gør børn åbenbart ikke idag. Jeg er meget målløs over alle dem der vil tvinge andre. Jeg forbyder ingen at smide tøjet men det må sku da være ens egen valg. Hvad fanden er det for en lov den skulle  da for en menneskerets domstol.

Underskriftsindsamleren

#112 Re: Absolut ingen underskrift herfra

2014-09-11 20:44

#110: - Absolut ingen underskrift herfra 

 

Hvor i mine indlæg har jeg skrevet, at badet efter idræt skal forbydes?
Underskriftsindsamlingen går på, at det ikke skal være lovligt at tvinge børn i bad.

Badet bør være frivilligt.

Så er det helt op til dig og andre ligesindede fortsat at have en idè om, at det er helt ok at bruge psykisk tvang overfor børn og unge. “Det har man altid gjort, og vi tog ikke skade”

Jo, I gjorde. I tog stor skade.

I har mistet enhver form almindelig medmenneskelighed og tolerance overfor folk, der har en anden holdning end jer selv. Du protesterer over “indvandreres religiøst betingede trang til at bestemme, hvordan vi andre skal holdes os rene”

Men du er ikke selv bleg for at kloge dig på, hvorfor ca 30 % af vores børn og unge har problemer med badet efter idræt. Du opfordrer ydermere til, at man skal negligere deres ønske om at kunne bestemme over egen krop. Hvad siger det om din trang til at bestemme over andre?

Du giver udtryk for, at det ville være forfærdeligt, hvis børn og unge i folkeskolen kunne sige “Nej Tak” til badet efter idræt. Et bad, der intet har med hygiejne at gøre. Børnene må de fleste steder slet ikke bruge sæbe. Bare de bliver skyllet af og får fremvist deres bare krop, så er alle glade. Så på en måde har du ret, børnene lærer ikke at vaske sig. Men det er vel også forældrenes ansvar? Her er vi så tilbage ved udgangspunktet, hvorfor skal de tvinges i bad på skolen, når de kan tage badet derhjemme?

Kunne være interessant, hvis der blev lavet en undersøgelse om, hvad der var mest effektivt i forhold til at mindske lugtgener. Er det badet uden sæbe eller er det renheden af børnenes tøj? Måske skolerne også skal til at blande sig i, hvor tit ungerne får rent tøj på og om gymnastik tøjet bliver vasket fra gang til gang?

Der er flere ting, jeg har undret
mig over i denne debat. Den ene ting er, hvordan man i fuld alvor kan give blufærdige børn skylden for den dårlig hygiejne i svømmehallerne.
Det er da op til svømmehallerne selv at sørge for, at hygiejnen er i orden.

Vi voksne borgere er desuden så heldige, at vi selv kan bestemme, om vi vil benytte de offentlige svømmehaller eller ej, men eleverne i folkeskolen kan i dag ikke selv bestemme, om de vil deltage i badet efter idræt, uanset hvor dårlige badefaciliteterne er.

Desuden undrer det mig, at lærere skal være den eneste faggruppe indenfor det offentlige, der ikke har pligt til at indberette, når de bruger tvang overfor mindreårige børn og unge. Lad lærerne sende en mail til kommunens skoleafdeling, hver gang de har overhørt/negligeret et barns bøn om at blive fritaget for badet. Det vil belyse problemets omfang, hvis lærerne ellers tør være ærlige omkring deres handlinger.

Tvang er tvang, uanset hvor længe og af hvem, den har været praktiseret.

Jeg kan kun opfordre til, at elever, forældre og andre, der oplever tvang i forbindelse med badet efter idræt, indberetter dette. Tag fat i jeres elevrådsrepræsentant, eller jeres repræsentant i skolebestyrelsen, skriv evt. til skoleafdelingen i jeres kommune og fortæl om tvangen. Den er IKKE i orden.
Desuden har undervisningsministeren oplyst, at der fra undervisningsministeriet side ikke er fastlagt nogle regler om, at eleverne skal tvinges i bad. Det er desværre helt op til den enkelte skoleleder selv at afgøre, om tøjet skal tvinges af de blufærdige børn på hans/hendes skole.

Jeg håber stadig på, at der er nogle ansvarlige politikere, der på et tidspunkt kommer til den erkendelse, at tvang overfor blufærdige børn og unge ikke er i orden. Den nuværende lov bør ændres, så lovteksten tydeliggør, at brugen af psykisk tvang i forbindelse badet er lige så forkert, som fysisk tvang ville være det.
 
Badet bør være frivilligt.

(Fremadrettet vil alle kommentarer, der støtter op omkring det tvungne bad og brugen af tvang overfor børn og unge blive slettet. Diverse kommentarer vedr. hygiejnen i landets svømmehaller vil blive behandlet på samme måde. Denne problematik skal behandles i de enkelte svømmehaller og deres kommuner)
 

Gæst

#113 Nej tak til Tvang & Mobning!

2014-09-12 12:39

Dette tvangsbadning er et levn fra tider helt forsvundne hvor almindelige arbejderbørn ikke havde regelmæssig adgang til varmt vand eller bad. Alle I bondetampe avlet ud i en ond bondemand og bondekone - I har ikke ret til at tvinge nogetsomhelst ned i halsen på andre hverken malketider, badetider, spisetider, kirketider, sengetider eller hanen-galer tider. I er en flok primitive mobbere, og Tiden er rendt fra jeres diktering ovenfra. Netop som jeres bondepiner af en led Oldefar Storbonde/Fogedmester for år tilbage.   Badning har intet at gøre med indlæring.  De fleste hvis ikke alle børn idag har adgang til vask eller bad derhjemme, alle børn jeg personligt kender får dagligt bad og hårvask - så pas jeres melblege navler.   Primitiv dansk social uintelligens når den er værst.  Desuden sprayer jeres møgunger så meget deo og parfume i omklædningsrummet at MIT BARN som er allergiker ikke kan tåle at være tilstede.  I er alle nogle sadistiske og perverse møgsvin som ingen autoritet egentlig har, men kun mobber tvang fordi I savner et par karle og piger på oldefars avlsgård -  at hundse og herse sadistisk rundt med efter godtbefindende.  

Dette indlæg er blevet fjernet af dens forfatter (Vis detaljer)

2014-09-13 10:54Gæst

#115

2014-09-15 10:52

Ingen voksne vil tvinges til noget. Det samme gælder børn. De er også mennesker !! Med samme rettigheder.

Gæst

#117

2014-09-19 14:42

de pædofile vil da elske at være gymnastiklærer hvad er det for en latterlig lov at lave...

Gæst

#118 Re: Re: Hvad så med svømmehallen ?

2014-09-19 14:52

#101: - Re: Hvad så med svømmehallen ? 

 selvfølgelig er bad da en fin og god ting for ungerne me når det er sagt så er det ikke noget der skal tvinges ind i børn det er sku da overgreb...had så hvis de ikke vil skal de så flå det af dem...her stopper legen at tage bad er et forælder ansvar ikke noget en måske pædofil stoder skal bestemme det er sku da for langt ude...der er ingen der siger ungerne skal i skole de skal bare have undervisning...og til jer der siger ungerne stinker kan jeg sige at hvis man i det store frikvater leger tafat sveder man mere end efter en gymnastik time skal man så også tvinges til et bad der....TAG JER DA FOR HELVEDE SAMMEN...INGEN SKAL TVINGE MIT BARN TIL NOGET SÅ SKAL JEG FANDEME VISE DEM HVAD TVANG ER...


Gæst

#119 Re: Re: Absolut ingen underskrift herfra

2014-09-19 14:53

#111: - Re: Absolut ingen underskrift herfra 

 selvfølgelig er bad da en fin og god ting for ungerne me når det er sagt så er det ikke noget der skal tvinges ind i børn det er sku da overgreb...had så hvis de ikke vil skal de så flå det af dem...her stopper legen at tage bad er et forælder ansvar ikke noget en måske pædofil stoder skal bestemme det er sku da for langt ude...der er ingen der siger ungerne skal i skole de skal bare have undervisning...og til jer der siger ungerne stinker kan jeg sige at hvis man i det store frikvater leger tafat sveder man mere end efter en gymnastik time skal man så også tvinges til et bad der....TAG JER DA FOR HELVEDE SAMMEN...INGEN SKAL TVINGE MIT BARN TIL NOGET SÅ SKAL JEG FANDEME VISE DEM HVAD TVANG ER...

TVANG ER OG BLIVER OVERGREB

#120

2014-09-19 14:55

selvfølgelig er bad da en fin og god ting for ungerne me når det er sagt så er det ikke noget der skal tvinges ind i børn det er sku da overgreb...had så hvis de ikke vil skal de så flå det af dem...her stopper legen at tage bad er et forælder ansvar ikke noget en måske pædofil stoder skal bestemme det er sku da for langt ude...der er ingen der siger ungerne skal i skole de skal bare have undervisning...og til jer der siger ungerne stinker kan jeg sige at hvis man i det store frikvater leger tafat sveder man mere end efter en gymnastik time skal man så også tvinges til et bad der....TAG JER DA FOR HELVEDE SAMMEN...INGEN SKAL TVINGE MIT BARN TIL NOGET SÅ SKAL JEG FANDEME VISE DEM HVAD TVANG ER...


Gæst

#121

2014-09-19 16:33

Ingen form for tvang er iorden
Lotte

#122 Re: Re:

2014-09-19 16:48

#72: - Re:  

 hørt!! deltog kun i idræt når det var sidste time...

Dette indlæg er blevet fjernet af underskriftindsamleren (Vis detaljer)

2014-09-21 22:01


Dette indlæg er blevet fjernet af underskriftindsamleren (Vis detaljer)

2014-09-24 12:59Gæst

#125

2014-09-24 13:53

Husker stadig i 3. klasse, da jeg blev tvunget til at gå i bad efter idræt selvom jeg ikke ville. Grunden til jeg ikke ville var mobning af en anden elev. Så der sad jeg tilbage med en kvindelig lærer der tvang mig til at gå i bad lang tid efter alle andre elever var gået.Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...

Facebook