NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN.

Gæst

#251

2015-05-10 11:13

Da jeg gik i skole i 70'erne var der flere piger fra den klasse, jeg gik i , der pjækkede fra idræt, kun for at slippe for badet bagefter , ikke fordi vi ikke ville vaskes, nej , fordi vi havde en lærerinde , der synes det var meget morsomt at kommentere pigernes kroppe og vel at mærke sårende og dumme kommentarer, det er nedbrydende for selvtilliden til sidst . Jeg har aldrig glemt den kælling og den dag i dag kan jeg godt få grimme tanker, hvis jeg ser noget der minder mig om hende. Så NEJ, der skal ikke være  tvunget bad i skolen, for er ikke i tvivl om , at der godt kan findes en lærer som hende endnu. Og INGEN børn  skal udsættes for det.

risus

#252 se så at kom i bad!!

2015-05-11 10:50

De unger skal bare se at komme i bad. De eneste der bliver krænket her, er oversensitive forældre, der tror de gør der børn en tjeneste.


Gæst

#253

2015-05-12 05:04

Nogle er meget generte og blufærdige og frygter idrætstimen pga badet , selvom de elsker idræt og det giver et godt sammenhold
Carsten Hansen

#254 Re: Jeez

2015-05-12 07:06

#19: Chrstian - Jeez 

 Det man ønsker at fremme er børnenes efterhånden sygelige blufærdighed. Man intimbarberer sig og er derfor pludselig helt nøgen, selv i puberteten. Man lærer, at intimbarbering er lig renlighed, sikke noget sludder. Slap dog af ... Den omtalte blufærdighed opleves jo kun første gang man smider kludene i klassekammeraternes selsksb, ikke sidenhen. At mandlige lærere overværer pigernes brusebad tror jeg ikke på finder sted. Vi skal passe på at vi ikke får en ny generation af pjokkede unge, som ingenting kan. For få dage siden så jeg et program i tv, hvor en ung mand på 31 ikke turde tiltale pigerne. Ikke alderssvarende ... Efterhånden bliver de unge først voksne i trediverne, hvor vi i min generation begyndte at ha børn, der skulle konfirmeres. Kom i gang!


Gæst

#255 Re: Re: Jeez

2015-05-12 08:16

#254: Carsten Hansen - Re: Jeez 

 hvornår man bliver voksne? Er det kun folk med børn der er voksen? Sygelige blufærdighed? Hvad er mere sygeligt end tvang. Du tror du ved hvad der er bedst for andre. Du kan jo bare selv smide tøjet og lade Andre selv bestemme over deres egen krop. Det er det der er galt i Danmark alle dem der vil tvinge andre til at gøre som dem selv. Tvang må stoppe nu.

 

 


Gæst

#256

2015-05-12 14:01

Jeg skulle også smide tøjet i skolen --til min store gru --og vil ikke i svømmehallen af den samme grund -når man skal rende splitternøgen rundt -sammen med ens nabo eller en anden --der burde være lidt privat liv også i skolen .det er synd for de børn der ikke bryder sig om det --det er ikke for tidligt at det bliver standset !

Gæst

#257

2015-05-12 15:13

Jeg er opdraget blufærdigt. Jeg er stadig blufærdig - selv som 69 årig. Som skoleelev i halvtredserne, blev vi tvunget til et ugentligt stort fælles bad, hvor to klassers piger skulle bade sammen. Man frygtede, at vi ikke fik bad hjemme - hvilket de fleste af os fik. Der var en badevagt, som skulle kontrollere, at vi gik i dette fælles bad. Jeg ønskede ikke dette fælles bad - og jeg blev rigtig god til at snyde badevagten. I dag - er jeg er Vinterbader - og bader med badedragt, hvilket flere andre - også gør. Og især de unge smukke mennesker - "både piger og drenge". Måske tænker de på deres skolegang, hvor de begge køn - blev tvunget til at bade sammen, da de gik
i de mindre klasser.

Gæst

#258

2015-05-13 05:36

Fordi dine argumenter holder.

Gæst

#259

2015-05-13 10:57

Vi Har Nok Pædofile I Danmark !!

Gæst

#260 Nej til tvungen bad

2015-05-13 16:55

Jeg har selv en datter som er meget blufærdig over sin krop, og vi har nægtet skolen at tvinge vores datter til at tage bad.


Gæst

#261

2015-05-17 03:06

Fordi det er både en klam og ulækker lovgivning man skulle tro var defineret af en gruppe pædofile!
Susanne Fabricius

#262

2015-05-17 20:42


Jeg tillader mig at udtale mig som lærer. Alting er ikke sort eller hvidt. Der er mange grunde til at bade efter idræt…. Dels bader man selvfølgelig fordi det er naturligt pga. hygiejne og lugt, dels fordi man normalt bader sammen i mange sammenhænge i DK og dels fordi der i en klasse kan "gå mode i" ikke at bade. Det er alt i alt en god vane at bade.
Skolen skal medvirke til at socialisere elever...ne. Derfor må vi gerne være med til at opdrage. Hvis et barn ikke vil bade, ville jeg, sammen med forældrene, gå længere ind i, hvorfor. Både fysisk og psykologisk.
Fx kan meget fede børn have hæmninger, som de skal hjælpes over. Piger der har fået nye små bryster, som de andre piger endnu ikke har, eller omvendt alle de andre piger har, men denne pige har ikke. Det samme gælder mht kønsbehåring og drenges "udrustning" osv. Her skal børnene lære om udvikling, naturlighed og mangfoldighed.
Nogle (især piger) kan have et unaturligt forhold til deres egen krop, - de ser den som noget den ikke er, - et forhold der senere kan udvikle sig til anorexi. Her kan det være en hjælp, at andre fortæller, at man ikke er for tyk osv.
Der kan også være grunde som fx blå mærker, eller andre tegn på vold. Sidst, men ikke mindst, kan der være tale om psykologiske hæmninger pga. incest, - alt sammen noget, der kan være en gyldig grund til at slippe for bad. Derfor er det under alle omstændigheder vigtigt så vidt muligt at kende problemet, så man kan hjælpe barnet.
Der kan også være tale om fremmede kulturer hvor det er et tabu. Men hvad så hvis barnet bare er blufærdigt? - vil nogen spørge. Jamen så er det jo blufærdighed, der er årsagen. Men det bliver man stadig som lærer og forældre nødt til at finde frem til for at udelukke andre årsager, så man kan hjælpe barnet på den rigtige måde.
Udgangspunktet må derfor være bad, - med mindre der er vægtige årsager. Vi skal derfor hellere af-problematisere badning end problematisere den ..... der er jo mange små hurdler, vi kan hjælpe børn over uden at krænke dem .....

Rita Madsen
Gæst

#263 Re:

2015-05-18 06:30

#262: Susanne Fabricius -  

 Og jeg tillader mig at svare. Det er typisk for lærere, at tro de har ret til at være overkloge på andres bekostning. Men i har også fået alt for meget magt i det danske samfund. Børn har i dag ingen rettigheder vedr egen krop, lærere tror de skal helbrede og hjernevaske befolkning. I nogle lande bliver kvinder hjernvasket til at gå med tørreklæde. I Danmark praler man af være et demokrati det tager hensyn, alle skal høres, bare ikke når det gælder ens egen krop. Danskere er hjernvasket i forhold til badet efter idræt, så meget så de fleste blander sig i at få tøjet af alle. Du tror som de fleste andre at retten til egen krop er en sygdom som skal kureres. Jeg ser frem til den dag, hvor børn i den danske folkeskole får retten til selv at bestemme, hvornår de ønsker at være nøgen og hvem de ønsker at være nøgen sammen med. Der kommer nok en dag, hvor den danske stat skal give de blufærdige en undskyldning. Det ser jeg frem til.


Gæst

#264 Re:

2015-05-18 10:39

#262: Susanne Fabricius -  

 Barnet skal åbenbart lærer om alt, bortset fra rettighed til at sige nej og respektere sin egen personlig grænse. Gav vide om folkeskolen overholder grundloven? Tvunget nøgenhed i det offentlig rum er åbentbart lovligt når det gælder børn. Der burde være en fagforening for børn. Tænk hvis der var tvunget fællesbad på en arbejdsplads, både for kvinder og mænd. Børn diskrimineres i forhold til voksen. 

Jannik b

#265 Re:

2015-05-18 12:02

#3: -  

 Hvad er det for noget pis og underlig indstilling! Self. Skal børn i bad efter endt idrætsundervisning! Mange unge mennesker har problemer med hygiejnen og hvis man stopper med at undervise i hvad der er normalt efter at have dyrket sport så er bunden nået! Vores kroppe er så naturlige og det har de unge godt af a lære

 

Vh


Gæst

#266

2015-05-18 20:58

Jeg underskrev, fordi jeg støtter det frie valg og retten til selv at bestemme, hvem man vil være nøgen sammen med - barn som voksen. Ingen børn i dag har brug for det bad, som er et levn fra en tid, hvor mange familier ikke havde bad hjemme.

Gæst

#267

2015-05-19 10:56

Børn har også ret til og sige nej.
Jeytav

#268

2015-05-20 16:13

Jeg kan se at der er nogen der synes at diktatur og pædofeli er iorden når bare det gøres under tvang i badet!

 

Prøv at forestille jer at nogen(jeres chef) fik lov til at tvinge jer til at gøre noget i ikke ville? feks spise menneskekød (jeg ved at det er en esktremitet men overdrivelse fremmer forståelsen) ville i så ikke gå i protest?

 

I sidste ende, hvis et barn ikke vil i bad så skal barnet da heller ikke tvinges, og jeg opfordre forældre til at støtte op om deres barns beslutning.

Dette indlæg er blevet fjernet af dens forfatter (Vis detaljer)

2015-05-21 04:24


johnep

#270 Re: Jeez

2015-05-21 07:47

#19: Chrstian - Jeez 

 Selfølgelig skal børn i bad og med hensyn til nøgenhed hvad med alle de problemer der er med nøgenhed på  FB

der stiller de unge da op til nøgenhed frivilligt


Gæst

#271 Re: Re: Jeez

2015-05-21 08:13

#270: johnep - Re: Jeez 

 Det er ikke de blufærdig der stiller op nøgen på FB. Men du har ret der er mange nøgne mennesker alle steder, så hvorfor blive ved med at rive tøjet af skolebørn. De kan jo bare se kroppens mangfoldighed på nettet eller i tv hvor folk lægger billeder op frivilligt. Så stop tvunget bad i folkeskolen nu. Der er nok der gerne vil vise mangfoldighederne frem uden vi behøver tvinge de sidste 30 %. Det er på tide at erkende tvunget nøgenhed er krænkelse af børns rettigheder også når det foregår i skolen.  tvunget tørreklæde tvunget nøgenhed ? Vågn op Danmark hvad er forskellen? Bortset fra de fleste dansker tror de ved bedst. Det vil sgu klæde Danmark at stoppe tvang og krænkelse i skolen. Husk det er ofrene der bestemmer hvornår de føler sig krænket og ikke krænkerne. Alle de børn jeg kender kommer dagligt i bad der hjemme.  Hvor mange børn kender du, som ikke kommer i bad der hjemme. 


Gæst

#272

2015-05-21 12:22

Fordi jeg selv som barn var en af dem der stod og havde det rigtig træls med skolebad, det burde være noget man selv kunne bestemme om man vil...
thomi02

#273

2015-05-22 14:36

Sikke noget pladder. Børn er kun blufærdige fordi forældrene lærer dem det. Lær dog de unger en naturlig tilgang til kroppen. Det fortjener både den og de.


Gæst

#274 Re:

2015-05-22 18:17

#273: thomi02 -  

 Du må føle dig meget klog, når du på den måde kan vejlede i, hvad der er en naturlig tilgang til kroppen og ydermere kan vejlede i, hvordan børn får et naturligt forhold til deres krop. De pædofile mener vil også kun de giver børnene et godt forhold til sex. Men sådan er der jo så meget. Selv tosser har ytringsfrihed i Danmark. Vores børn og unge har det bare ikke, for de må ikke sige "Nej" til badet efter idræt og hvad fanden rager det egentligt dig, hvornår andre finder det naturligt at smide tøjet?


Gæst

#275

2015-05-23 07:13

Jeg skriver under fordi, jeg har en datter på 12 som er begyndt er udvikle sig, og derfor ikke vil i bad med de andre, hun bliver TVUNGET gang på gang af to lærere til at tage i bad efter Idræt, ellers vil de ikke lade hende køre hjem. Jeg står i en situation med en datter, som er ulykkelig hver gang hun skal have idræt og finder på mange undskyldninger for at slippe, hun er ellers meget glad for skolen og rigtig dygtig. Min datter dyrker sport 3 gange ugentligt i sin fritid og plejede også at være glad for idræt i skolen! Det har ikke været et problem før, da hun var yngre. Jeg kan godt forstå, at hun ikke vil vise sig, når hendes krop er i udvikling, især fordi hun som person er meget blufærdig i forvejen, selv herhjemme. Men hun bliver ikke hørt af underviserne. Det er simpelthen ikke okay!!