Klage vedr. dyrekort hos dansk supermarked.

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen Klage vedr. dyrekort hos dansk supermarked..

Dette indlæg er blevet fjernet af underskriftindsamleren (Vis detaljer)

2015-04-29 20:56


TRG

#127 Re: Re:

2015-04-29 21:17

#25: Joan Vedel Andersen - Re:  

 Hvilken paragraf er det der omhandler uddeling af gratis legetøj i forbindelse med køb og pligten til at sørge for at der er nok af det til alle...?

Det absurde er at forældre i årtier har købt dyre pokemonkort, fodboldkort og alle mulige andre samlekort, hvor sandsynligheden for at få en hel samling var nærmest ikke eksisterende. Men nu klages der simpelthen over en gratis gave!?

Børn behøver slet ikke hele samlingen, hvis de vel og mærke er mentalt stabile og har en lille bitte smule opdragelse med hjemmefra. Et sundt barn glæder sig over de kort det har og bekymrer sig ikke over hullerne.

 

De forældre der har skrevet under på det her pjat er det der er galt med den tid vi lever i.

Gæst

#128 Re:

2015-04-29 21:29

#12: -  

 Det handler vil mere om god marksføring.

 for dansk supermarked har mig bekendt ikke skrevet hvad du enlig skal betale for at få alle kortene, for så er jeg overbevidst om at mange forældre havde nemt ved at sige nej til deres børn.

for det er nemmer at sige nej til et barn hvis barnet vil have en is til 20 kr, for der ved man jo hvad prisen er.

Men det er jo dansk supermarked, de må jo alt, både lave kuponhæfter, have beskidte kølediske, oprette praktikstillinger for arbejdsløse istedet for at ansætte de folk de har brug for!!!!


Gæst

#129

2015-04-29 21:52

Jeg er forarget over Dansk Supermarkeds griske metoder. Mine børnebørn er frustrerede og kede af det. Vi har handlet for MANGE penge.
Jeg tror at Dansk Supermarked har skudt sig selv i foden. Det fortalte jeg dem for nogle dage siden og fik et ynkeligt svar tilbage. "Deres hensigt var at forøge spændingen" Har man hørt mage?

Gæst

#130

2015-04-29 22:06

Fordi jeg samler på kortene til noget familie

Dette indlæg er blevet fjernet af underskriftindsamleren (Vis detaljer)

2015-04-29 22:13



Gæst

#132

2015-04-29 22:15

Fordi vi har samme dårlige oplevelse

Gæst

#133

2015-04-29 22:22


Fordi vi som mange andre mangler 11 stk endnu og mange er ikke til at skaffe hvilket jeg ikke syntes er rimeligt vi mangler eks. Nr 29-31-34-61-75-85-86-88-89-113- 116 alle tal begge bøger og kan ikke opdrive dem. Og sidste gange de har solgt kortene, det er også undsvær mener jeg. Og hvorfor sælger det bøgerne man kan også får den gratis
Joan Vedel Andersen
Underskriftindsamleren

#134 Re: Re: Re:

2015-04-29 22:26

#124: Andreas - Re: Re:  

 Hej Andreas, 
Jeg formoder, at du ikke har læst tråden, så dele af det næste vil være copypaste. 
Jeg er faktisk enig med dig, så langt hen af vejen, at det handler ikke om, at børnene nødvendigvis skal have alle kort. Jeg har da også forlængst sagt til mine børn, at de ikke skal have nogen forventing om, at vi får samlet alle kort. Det handler nemlig ikke om, at det er synd for mine børn, hvis de ikke skulle få de sidste kort. Det overlever de nok. 

I midlertidig
samlede vi som beskrevet i artiklen i Jyllandsposten også på kortene sidste år.
I år har jeg været så "heldig" at jeg i samme periode har skulle indkøbe tv og havemøbler, ligesom jeg har handlet for andre, hvilket selvsagt gør at jeg har kunne lægge så mange penge. For alternativt spenderer man jo næppe 32.000 kr på så kort tid. Det gjorde vi heller ikke sidste år. Langt fra.
Ikke desto mindre er oplevelsen, som jeg og talrige forældre står tilbage med, at børnene mangler præcis de samme kort, således at de ikke en gang kan bytte internt.
Det som gjorde byttekortkampagnen spændende for børnene sidste år, var at det foregik i børnehøjde, hvor de kunne bytte med hinanden uden de store dikkedarer og hvor jeg som forælder egentlig ikke behøvede at blande mig i det.
I år har intern bytning i skolen lagt på minimum -og kun været for de børn, hvor forældrene "har råd"- den spænding som dansk supermarked hævder sig ved skulle finde sted, er komplet ruineret. På den baggrund kørte jeg mine børn til byttedag i den nærliggende bilka. Her kan vi så måske tale lidt svigt, for vi kunne jo også have cyklet.
Hvad jeg oplevede i bilka forleden dag, var lutter slukørede børn. Her taler jeg ikke blot mine egne, men generelt set. For alle børnene - også i bilka - manglede de samme kort. naturligvis blev ganske få kort udvekslet bl.a. via 3. mandsbytning, hvor vi som voksne, altså forældre, var nødt til at koordinere. Dette ikke fordi vi ønsker at svigte vores børn eller tage over, men slet og ret fordi børn i denne alder (typisk indskoling) ikke rent neurologisk har abstraktionsniveau til at koordinere bytning i 3. led.

Jeg havde gerne set mig fri for overhovedet at skulle på banen i at interagere koordinator i relation til bytte af kort og jeg havde da heller ikke forventet dette, da jeg indkøbte bøgerne. Som beskrevet i artiklen, forventede jeg en gentagelse, således som dansk supermarked reklamerede for.
Da jeg efter byttedagen forleden kunne konstatere, at der ikke bare var tale om vores dårlige held, men derimod om et generelt billede, opsøgte jeg to dyrekortssider på facebook. Ligeledes her kunne jeg konstatere et identisk problem omkring specialkortene, frustrationer over kampagnen mm. En del der ikke lige har haft muligheden for at skulle købe tv og havemøbler i denne periode, må vel nærmest rive sig i håret, for der kan jo ikke kun være tale om at det ikke er muligt at samle  og bytte sig til lidt hist og lidt pist. Der er som man også kan læse rundt omkring, tale om en del børn, der ikke bare mangler 6 kort som mine børn, men som mangler mange flere kort. Også betydeligt flere kort end man set i lyset af sidste års kampagne, havde evnet at forestille sig. 

Her i eftermiddag er der en mand, der har lavet en analyse med afsæt i lidt over 1200 indlæg på facebook. Analysen viser sammenfald med det som er min oplevelse. Denne kan man se her, hvis man er interesseret:
http://tinypic.com/view.php?pic=157c3dt&s=8#.VUE-uiHtmko
 

Min største anke er imidlertidig som nævnt ikke manglende dyrekort alene. Det er de virkemidler kampagnen har taget i brug overfor børnene.

Det er selvfølgelig ærgerlig at den glæde og den læring, som børnene fik sidste år, er gået spildt i år. Dog er der en anden læring, som man således kan videregive til sine børn, som omhandler kritisk stillingstagen til reklamekampagner. Nu er vi jo en del forældre, der selv er faldet i fælden og har ladet os narre til at tro, at vi vidste hvad konceptet gik ud på: nemlig at lære at samle, bytte og ikke mindst dele med andre børn. Men ikke desto mindre kan vi jo heraf sammen med vores børn drage de erfaringer og tale med vores børn om kritisk stillingstagen.
I vores konkrete tilfælde har jeg fået mine børn til at sortere diverser dyrekort, som vi jo har i overflod (altså naturligvis ikke dem, som ingen kan opdrive). Herpå har vi faktisk talt om, at de skal bare deles ud til dem som mangler og i dag har vi sendt ikke mindre end 250 kort afsted til børn ude i det danske land, der mangler kort. Dette kan naturligvis godt sammenlignes med et fundamentalt svigt :) 
En anden læring man ligeledes kan inddrage sin børn i og måske spore dem på en interesse for politik. Denne kampagne kan man  anvende dette som et unikt eksempel på, hvordan selv store giganter ikke skyer nogen midler, når det handler om tilrane sig økonomisk profit. Utvivlsomt ligger her også en værdifuld læring og viden om begreber som kapital, solidaritet mm, som måske kan være med til at forme vores såkaldte uopdragne og fundamentalt svigtede børn til på sigt at stænke i størrere perspektiver. Foruden at det handler om markedsføringsloven, der er restriktiv i relation til børn, handler det altså også om etik og moral. 

Nu kender du naturligvis ikke mig, Andreas. Men hvis du støder på mig i debatter, foreninger eller andet, vil du opdage at jeg er et sådan menneske, der om nogen går op i og aktivt handler i relation, hvad du kalder noget i stil "hvad der er galt i verden".


Samtidig har du naturligvis ret, at vi kan tale om, at dette naturligvis falmer i lyset af fattigdomsproblemer i Danmark,  eller folk der drukner i hobevis.  Jeg tænker ej heller, at det ville være moralsk korrekt at opstille en sådan sammenligning.


Jeg beklager, hvis det er faldet dig for brystet, at jeg har valgt at lave en klage som berører mig, fordi der er tale om en uretfærdig kampagne, der krænker børns rettighed til at blive beskyttet mod grisk markedsføring. Men jeg beklager endnu mere, at du drager den konklusion, at i det tilfælde et menneske måtte rette blikket mod noget proportionelt "mindre betydningsfuldt" end fattigdomsproblemer, katastrofer mm., så er det identisk med at dette menneske ikke bekymrer sig endsige gør noget for andre.

Jeg vil gerne invitere dig til tage del i socialt arbejde for udsatte. 
Red: Jeg spurgte, vil du deltage i socialt arbejde? 

jahaf

#135 Regeringen må på banen!

2015-04-29 22:30

Der må straks vedtages en særlov, med en hjælpepakke til de stakkels børn. Der er tale om en national skandale, som straks må have højeste prioritet. 

PS! - ironi kan have sneget sig ind i ovenstående. 

JH

Joan Vedel Andersen
Underskriftindsamleren

#136 Re: Regeringen må på banen!

2015-04-29 23:03

#135: jahaf - Regeringen må på banen! 

 Det er faktisk en national skandale, at en så kæmpe gigant som dansk supermarked udnytter hele deres mastrodontiske maskeneri til at manipulere børnene gennem en grisk markedsføring.

Det ville da være ønskværdigt, om man i Danmark gik endnu mere op i børns rettigheder. Ikke kun retten til at blive beskyttet mod manipulation og udnyttelse. Men også om man i Danmark sådan generelt set faktisk gad at leve op til FNs børnekonvention. Man kunne ex. starte med beskytte børn mod at vokse op i fattigdom i Danmark. man kunne lave en lov, som gjorde at alle børn, var berettiget til at gå til mindst en fritidsaktivitet, at alle børn i Danmark havde ret til mindst en julegave osv. osv. 

Jeg tænker, at ironi kan være fint, hvis klagen gik på at det var synd for børnene ikke at få alle kort. Men det er jo ikke tilfældet. 

Hvis vi skal lade hånt om markedsføringsloven, som er fint citeret ved Jyllandsposten, hvilke andre love til beskyttelse af børns rettigheder, mener du så, vi også skal give afkald på? 


Er det børns ret til fri tænkning og beskyttelse mod indoktrinering i skolen, vi skal give afkald på?
Hvis børns rettigheder til ikke at blive manipuleret, ikke betyder så meget, betyder det så heller ikke noget, om man i vuggestuer, børnehaver og skoler begynder at manipulere alle børn til at tro på en kristen gud?
Eller hvad med at give køb på retten til blive beskyttes mod børnearbejde. Det ville da måske være alle tiders for erhvervsdrivende, om de kunne misbruge fattige danske børns arbejdskraft. 

Hvilke dele af de love, der er indrettet til at beskytte børnene, mener du ikke, at det er en skandale at bryde? Hvilke kan efter din mening fint undværes? 

Morfar

#137

2015-04-29 23:55

I en verden hvor det er 20 år siden Magic kort ramte os alle. Efterfulgt af Pokemon og et utal andre produkter. Og hvor bare en smule omtanke ved indgåelse i samler eventyr, burde få enhver til at indse at man måske aldrig når helt i mål -uanset hvor meget man overforbruger i ludomanistisk skær. Er klager som disse godt nok en sørgelig trend, der tydeligt viser at nogle folk bare vil have alt, ikke kan styre sig og heller ikke vil tage ansvar for egen ageren.

Kom ind i kampen

#138 Re: Re:

2015-04-30 02:28

#13: Joan Vedel Andersen - Re:  

 Helt ærligt Joan.. Synes du ikke du går i for små sko... Du har ikke betalt for de dyrekort.. Det er en gratis gave som dansk supermarked giver dig.. Ja du skal købe for 100 kr for at få 4 åndssvags dyrekort men det havde dine varer jo også kostet selvom du ikke havde fået dem..

så du brokker dig til diverse medier over en gave.. Så hvorfor forventer du at få alle kort? Som andre skriver.. Var det ikke en ide at lære dine børn at man ikke kan få alt her i livet?

Jeg kunne forstå det ville være frusterende hvis du skulle betale ekstra for at få de kort men det er jo ikke sådan det er..

Hver gang der er em og vm i fodbold udkommer der hæfter hvor man kan samle de forskellige spillere og der er man heller ikke garanteret at få alle kort.. Sådan er det men børn betaler alligevel i dyre domme for de kort og prøver at samle dem...

Der er så mange ting der er uretfærdigt i denne verden men at en GRATIS gave skal gå hen og blive sådan et problem er pinligt og i mine øjne barnligt...

håber du sidder med en dårlig smag i munden...

 

Kom ind i kampen

#139 Re: Re: Re:

2015-04-30 02:30

#127: TRG - Re: Re:  

 Jeg giver dig ret på alle punkter..

der er tale om en gratis gave.. Alle brokker sig over hvor mange penge de har brugt.. Men det havde de jo gjort alligevel...

forstår simpelthen ikke den mentalitet folk har i dag.. Curlingforældre når de er værst..

 

 

Kom ind i kampen

#140 Re: Re:

2015-04-30 02:32

#128: Gæst - Re:  

 Har du drukket noget du ikke burde???

kortene koster ikke noget.. De er gratis..

alle dem der brokker sig havde alligevel købt deres varer i føtex eller Bilka.. Nu får de bare 4 kort når de har købt for 100 kr.. 

Får du noget hvis du handler for 100 kr i fakta, rema eller kiwi??

nej... Det gør du nemlig ikke...

 

 


Gæst

#141 Re:

2015-04-30 02:34

#129: -  

 Du brokker dig over en GRATIS gave!!!

kom nu ind i kampen..

i havde jo alligevel handlet der selvom i ikke havde fået de kort så hvad er problemet?

når jeg køber varer for 100 kr i fakta får jeg ikke lige smidt noget med.. 

 

Dette indlæg er blevet fjernet af underskriftindsamleren (Vis detaljer)

2015-04-30 03:33


Bettina

#143 First world problems!!

2015-04-30 03:42

Jeg tænker at det må være de samme forældre der gik i selvsving over et GRATIS Disney arrangement og at der findes rigtig mange mennesker, børn som voksne, der ville være lykkelige hvis det var det største problem de havde!!! Der har været jordskælv i Nepal, mennesker sulter, der bliver handlet børn i dele af verden og alligevel er historierne om gratis kort og gratis Disney arrangementer havnet på forsiden af landets medier!!!! Jeg gentager lige min overskrift: First world problems!!!!

Sille Benloes.

#144 Re: Re: Regeringen må på banen!

2015-04-30 04:21

#136: Joan Vedel Andersen - Re: Regeringen må på banen! 

 "Det er faktisk en national skandale ... Det ville da være ønskværdigt, om man i Danmark gik endnu mere op i børns rettigheder"

 

Helt ærligt, det drejer sig om gratis billedkort som man får når man køber vare, snak lige om at overdrive, undskyld mig, men bliver det næste? at du kræver erstatning for svie og smerte?

 

Undskyld mig, men det her er altså for dumt.


Gæst

#145

2015-04-30 04:38

Jeg skriver under pga. Jeg ikke syntes at det er rimeligt at børn ikke får et helt album. Dem der laver kortene kunne måske i stedet have lavet alle kort normalt og så lavet special kort som noget extra, der så kunne have glædet og givet det bogen noget extra. Jeg har kort nok til 3 album +.Men har kun modtaget 16 specielle kort . Det er ikke fair over for børn. Slet ikke når det er børn der bliver taget som et gidsel.Det kunne have været gjordt bedre. Deres byttede hjælper ikke ret meget,da der er så få af de specielle kort.

Dette indlæg er blevet fjernet af underskriftindsamleren (Vis detaljer)

2015-04-30 04:50


Joan Vedel Andersen
Underskriftindsamleren

#147 Re: Re: Re: Regeringen må på banen!

2015-04-30 05:16

#144: Sille Benloes. - Re: Re: Regeringen må på banen! 

 Sille, hvis det blot handlede om gratis kort, sådan som det gjorde sidste år, var der ikke grundlag for en klage. 
I Jyllandsposten har jornalisten valgt at indsætte lovstykket. 

Joan Vedel Andersen
Underskriftindsamleren

#148 Re: Re:

2015-04-30 05:20

#141: - Re:  

 Her vil jeg faktisk gerne henstille, at der er forskel på brok og på saglig kritik.

Det handler langt fra om noget som er "gratis" og det handler heller ikke om en "gave". Har du belemret dig med at læse klagepunkterne? Eller gætter du dig frem? 

Joan Vedel Andersen
Underskriftindsamleren

#149 Re: Re: Re:

2015-04-30 05:29

#138: Kom ind i kampen - Re: Re:  

 Hvis du have belemret dig med at læse klagepunkterne og beskrivelsen af kampagnen, ville du vide, at der ikke er tale om en klage over samlekoretene i sig selv. 

Er det ikke rimelig useriøst at komme med en lang smørre om, hvad du mener, når du ikke har belemret dig med at læse en på klagepunkterne eller dansk lov? Det er vel egentlig dét som man kalder brok, når folk ytrer sig kritisk uden at evne at argumentere for det på saglig vis. 

Joan Vedel Andersen
Underskriftindsamleren

#150 Re: Re: Re:

2015-04-30 05:43

#127: TRG - Re: Re:  

 

Jeg er helt enig i din pointe omkring ex. pokermonkort, hvor den erhvervsdrivende dog heller ikke giver direkte udtryk for, at det er og skal være muligt at samle alle kort. Men vigtigst af alt så har jeg heldigvis til gode at se eks. producenterne bag pokermonkort, fodboldkort mm., lave aggressive kampagner målrettet børn, hvor der sker  opfordring til køb jf. formuleringen i loven. 

Jeg kan henvise til Jyllandsposten, hvor journalisten har beskrevet indsat det konkrete lovstykker, som det handler om.