Tivoli Gardens PROTEST GRUPPE,at TG´s leder Sven er blevet opsagt


Gæst

#51

2014-01-22 15:00

Det er bare ikke noget man gør overfor en person der ansvarsfuldt igennem 40 år har være chef for Tiovoligarden. Hvor er respekt og etikken henne af?? og for nylig har Tivoli fejret Svens 40 års jubilæum og netop her i ord og taler fortalt at man håbede han blev der flere år endnu.

Gæst

#52

2014-01-22 15:00

fyr ledelsen i stedet.

Anonymous

#53

2014-01-22 15:09

Dette er forkasteligt.
Garder fra (1976-1978) uniform 1978-1983 Marchfløjte, og clarinet.
Sven var en fantastisk leder. Han indgydede den nødvendige respekt, som skulle til at styre alle os drenge. Personligt havde jeg æren af at repræsentere Tivoli-garden/Danmark i Chicago i 1978 sammen med 3 andre fra tamburkorpset. Her var det også Sven der som leder gjorde vores tur uforglemmelig.
Michael Rønnow Gibson

Gæst

#54

2014-01-22 16:01

Usmagelig behandling af en i mange år trofast medarbejder. Det kan vel ikke være så dårligt det Svend han står for, når han har kunnet bruges som leder i 43 år. Hvad med at man kiggede på Hr. Engelbrechts kvalifikationer? En væsentlig brist må så absolut være hans menneskelige egenskaber!

Gæst

#55

2014-01-22 16:07

Hvad er det for Personale-Politik som Direktionen for Tivoli bedriver? At 2 avdelnings Chefer ikke kan samarbejde det er väl ingen Nyhed, men findes der ikke noget klogt Hoved i Bestyrelsen av Tivoli som kan stoppe den slags "Mobning"? Har man väret ansat som Chef i over 40År skal man da ikke gå på en gang! Her i Sverige har vi efter så lang Tjeneste-tid et års upsigning med fuld lön, så jeg håber at Direktionen studera lidt Personal-Politik eller ansät en PersonalChef.
Med vänlige Hilsner
Knud Draböl.
Gæst

#56 Forudsigeligt

2014-01-22 16:17

Forudsigeligt at en masse TGere og forældre reagerer imod afskedigelsen af en mand som de identificerer som kilden til en masse gaver. Men det er jo ikke TGere + forældre, Tivoli handler om. Det er gæsterne. Hvis gæsterne ikke ønsker en flok børn der går i cirkler og spiller gammel militærmusik, så kan det være fløjtende ligegyldigt hvor idoliseret og gavmild bagmanden er.

Gæst

#57

2014-01-22 16:51

Som gl gardist i mange år. Synes jehøg at denne beslutning er dybt latterlig.
Da sven hansen virkelig kan sit arbejde til punkt og prikke.han er en leder der kan lede. Jeg ledte mig til at være en bedre musikker og holde ved det man tror på. Han var med til at lære mig den deciplin som jeg besidder idag.
Uden ham og tivoli-garden var jeg nok blevet til endnu en rod på gaden.
I skal ikke fyre ham, men tvert imod ønske at han aldrig skulle på pension.
Kan i så genansætte ham, det det eneste rigtige..
Hilsen brian nr 38 (år 1995-2000)
Gæst

#58 Gå efter bolden

2014-01-22 17:19

Mange af reaktionerne her går efter Tivolis musikalske ledelse. Men er det virkelig deres skyld at Tivoli Garden skal fornyes? Når jeg har set parader den sidste årrække, så har tilskuerne næsten udelukkende været forældre til garderne. Tivoli er en virksomhed. På samme måde som vi giver robotstøvsugere og kolde afvaskninger til de ældre, så må Tivoli også lave nogle "ærgerlige" økonomiske beslutninger i forsøget på at tjene penge i morgen også. Ingen af de mange reaktioner adresserer sådanne overvejelser. Jeg siger ikke at manden skal eller ikke skal fyres, men i bliver nødt til at droppe person-dyrkelsen og gå efter de mekanismer som trækker billetsalget i den ene eller anden retning. Jeg er sikker på at alle ledere er klar til at fyre en unødvendig arbejder. Hvorfor skulle lederne selv være hævet over sådanne mekanismer?
birtebo

#59

2014-01-22 17:30

Hvordan kunne det komme så vidt? Af alle jeg kender, havde jeg ikke i min vildeste fantasi kunnet forestille mig, at min bror en dag skulle blive fyret - fyret fra Tivoli. Fra den ene dag til den anden. Jeg er chokeret. Vel vidende at jeg af Tivolis ledelse kan blive betragtet som en inhabil og forudindtaget person, vil jeg alligevel komme med et par kommentarer.

Jeg er Svens søster, og jeg holder uendeligt meget af ham. Han er det fineste, venligste og mest omsorgsfulde menneske, man kan tænke sig. Jeg udtaler mig mest om hans menneskelige kvalifikationer. Det kan jeg tillade mig. Jeg mener, at de ledere, som har fyret Sven på denne uprofessionelle, inkompetente og inhumane måde, ikke lever op til almindelig anstændig handlemåde. Udefra virker det som en fyring, af en person, "der har taget af kassen". Jeg har svært ved at forestille mig, at man har overholdt almindelig ansættelsesretlig lovgivning i forbindelse med denne afskedigelse? Det ser nogen forhåbentlig på.

Svens faglige kvalifikationer skal jeg måske passe på med at udtale mig om, men at kunne håndtere omkring et hundrede drenge, forældre - vi taler vel om mindst tre hundrede personer - musiklærere, øvrige kolleger og medarbejdere, forretningsforbindelser i både Danmark og udlandet, udlandsrejser, indhentning af eksterne midler, daglig ledelse og meget, meget mere kræver kompetencer, som vist de færreste besidder. Men dem ser det dog ud til, at Sven har haft. Det burde afføde en vis respekt fra Tivolis ledelse. Spændende hvem, der kan løfte den arv efter min bror? Selvfølgelig skal vi alle stoppe vores arbejdsliv en dag, men det kan jo ske på en helt anden værdig måde, end den Sven her udsættes for.

I alle årene har vi i familien vidst, at vi ikke kunne komme til at være ret meget sammen med Sven i weekenderne om sommeren. Der var Sven på arbejde. Men det var han jo også de fleste øvrige både dage og aftener, og mange gange har jeg tænkt: Hvordan kan han holde til det? Men det kunne han åbenbart. Fordi han brændte for Tivoligarden, og fordi han er en ildsjæl. Men også fordi han altid er blevet støttet af sin kone og sine børn, som må have lidt mange afsavn igennem årene.

Alle gode ønsker til dig Sven, Anne-Lise, Bo, Marie-Louise samt Jakob og familie. Ligeledes alle gode ønsker til drengene i garden.

Gæst

#60 Re:

2014-01-22 17:57

Dette indlæg er blevet fjernet af dens forfatter (Vis detaljer)

2014-01-22 18:18



Gæst

#62

2014-01-22 18:26

Tivoligardens musikkorps er jo ikke bare en garde som så mange andre i landet, men igennem mange år været første "lærerplads" for fremtidens udøvende musikere.Dertil er musikkorpset en tradition for havens gæster og Tivolis billed ud af til. Som selv tidligere udøvende musiker i Tivolis orkestre (alle)er det til at græmmes over at se hvor lidt Tivoli påskønner det der egentligt var Tivolis "hjerte" -nemlig musikken.Den person der står for den daglige ledelse af Tivoligarden,er for det samlede danske musikliv en vigtig person,
og for korpsets medlemmer en nøgleperson.Derfor er der grund til at holde fast på de rigtige og personligheder, som tilfældet her handler om.
Professor -Solobasunist Carsten Svanberg
Thomas Anton Jensen

#63 Forudsigeligt og gå efter bolden?

2014-01-22 18:35

Ja, undskyld mig, men lige dé to indlæg er overordentligt malplacerede. Gæsterne i Tivoli kommer der blandt andet for at opleve traditionerne, som knytter sig til den gamle Have. Og en af de traditioner er Tivoligarden, der såmænd i år runder de 170 år og således har været med fra noget nær starten af, da Tivoli åbnede for snart 171 år siden. Jo, bevares - der er mange forældre og tidligere gardister, som kommer ind for at se på Tivoligarden. Men der kommer også turister langvejs fra, for at se en af verdens ældste drenge-garder.

Og de kommer lige præcis for at se børn, der går i cirkler og spiller gammel militærmusik. For at se dem spille på Plænen, traske rundt med forskellige andre parader, dukke op som gæster til diverse koncerter på Plænen, i Glassalen og i Koncertsalen, være med til små og store begivenheder under besøg fra kongehuset eller af udenlandske statsoverhoveder og lignende. For slet ikke at tale om de mange forskellige opgaver, Tivoligarden også laver for Tivoli rundt omkring i Danmark og på rejser til udlandet.

Desuden er manden med de over 40 års trofast arbejde hos Tivoligarden ikke hverken idoliseret eller gavmild. Han er en levende legende, der har venner og bekendte, samt tilhængere og kontakter ud over hele den ganske verden. Blandt andet i kraft af sit engagement, sine evner, sin ledelse og ikke mindst sit væsen og sin personlighed. Så, jo - det er forudsigeligt, at mange mennesker reagerer på den måde, som de gør. For det er ikke på nogen måde acceptabelt at nærmest bogstaveligt talt smide manden på porten, fra den ene dag til den anden. Og det sjofle ved håndteringen af hans fyring er helt klart detaljen om, at han selv skulle underskrive fyresedlen som en "frivillig opsigelse".....hvis han altså var interesseret i at få en ordning for en rigtig afvikling af hans arbejde og dermed en overdragelse af jobbet til efterfølgeren.

De ærgerlige økonomiske beslutninger i Tivoli går som regel ud på, at man sparer på lønudgifterne, ved at skære ned på personalet. Og her er umiddelbare fyringer et af de foretrukne midler, man gerne tager i brug. Begrebet "delayer" eksisterer i bedste velgående i Tivoli. Man ansætter gerne ledere, der skal effektivisere arbejdsgangen og afskedige andre ledere. Fælles for disse er, at de altid selv ryger med i købet, når afskedigelserne tager deres begyndelse.

Tjene penge, det skal et aktieselskab selvfølgelig. Og det kan Tivoli også godt. Men gennem de seneste år er det efterhånden blevet sådan, at jagten efter de pæne tal på bundlinjen har betydet, at besparelser og fyringer er et af midlerne til at høste overskud på. På bekostning af serviceniveauet for gæsterne, samt i den grad både gæsternes og de ansattes personlige sikkerhed. Og topstyringen af Haven gør, at der blandt lederne er opstået en frygt for ikke at gøre tingene rigtigt - for så får man direktionen og direktøren på nakken. Fyringer og afskedigelser, så at sige fra hoften af, er blevet en del af spillet. Igennem de 7 år, jeg selv har arbejdet på stedet, har jeg oplevet adskillige ledere blive udsat for nøjagtig samme behandling, som Sven har fået det i denne omgang. Ud af klappen, fra den ene dag til den anden. Ingen overlevering, ingen afvikling, ingen snak med afløseren. Bare ud. Nu. Så opfinder Tivoli selv den dybe tallerken, igen-igen.

Der er ikke nogen leder i Tivoli, der er hævet over sådanne mekanismer.....måske lige med undtagelse af direktøren selv. Og at kalde Sven for en unødvendig arbejder er noget nær det mest sjofle, jeg nogen sinde har hørt i en sådan sammenhæng. Tivoligarden er ikke blandt de tiltag i den gamle Have, som trækker ned i billetsalget - tværtimod. Og en omstrukturering ville sagtens have kunnet lade sig gennemføre med Sven ved dirigentstokken et par år endnu, så en ny leder ville kunne komme rigtigt på plads og få del i den enorme portion rutine, indsigt, indblik og erfaring, man fra Tivolis side af endnu en gang har smidt på gaden.

Så forudsigeligt og gå efter bolden? Helt ærligt, så vidner de udtalelser kun om en total mangel på forståelse for, hvad der vitterligt rør sig bag kulisserne i Tivoli. Sven er måske ikke uundværlig for hverken Tivoligarden eller Tivoli - men hans manglende tilstedeværelse vil kunne mærkes i meget lang tid fremover og ingen kommer nogensinde i nærheden af det, som han har gjort for Tivoligarden. Han har på ingen måde fortjent den behandling, man har givet ham i den her sag - tværtimod.

Jeg mødte Sven første gang i marts 2006 og hilste sidst på ham i december 2013. Jeg vil savne ham.

Gæst

#64

2014-01-22 18:45

Bevar Tivoligarden som altid har været en smuk tradition i en af Danmarks delligste vedkendte seværdigheder for både os dansker og turister fra hele verden.

Gæst

#65 Re: Gå efter bolden

2014-01-22 18:53

#58: Gæst - Gå efter bolden

Du taler som du har forstand til, helt åbenlyst er du sympatisør med en vis Hr. Engelbrecht. Har du overhovedet overvejet at Tivoli-Garden er verdensberømt, at turister fra alle afkroge af verden kommer til den gamle have netop for at se, og høre Garden. Ikke alting i denne verden snurrer om økonomi, der er mange andre aspekter...aspekter som du, og dine lige, aldrig kan gøre sig forhåbninger om at få øje på. Dette er ikke en person-dyrkelse, som du så selvhævdende påstår, men derimod et forsøg på at værne om traditioner, traditioner som denne mand har brugt hele sit liv på at holde i hævd. Ydermere har Svend Hansen så sandelig været mand for adskillige fornyelser gennem årene, så heller ikke der rammer du, selvom du "går efter bolden".

Og for lige at runde min galde af ( personer som dig, giver mig virkelig en dårlig smag i munden ), men prøv, i dit bedrevidende univers, at se lidt bredere, før du begynder at sammeligne en mands livsværk med robotstøvsugere og andet vås. Tivoli er én stor tradition, Carstensens gamle have er ikke som andre såkaldte virksomheder, og bliver det forhåbentlig aldrig. Der er stadig mennesker ( gudskelov ) over hele planeten som ser skønheden, opfatter varmen, ved de bånd som knyttes mellem mennesker som gør noget de brænder for, og det, kan jeg fortælle dig, gør ( eller gjorde ) Sven Hansen. Oveni har han, i alle årene, formået at formidle og cementere den sammenhørighed som altid har kendetegnet Tivoli-Garden, noget som alle, som har haft bare den mindste smule med Garden at gøre, har elsket og beundret ham for.

Prøv om du kan bryde ud af din økonomiske "osteklokke" og lugt til blomsterne, det kunne være du lærte noget.


Gæst

#66

2014-01-22 19:00

jeg vil gerne høre yderligere, om hvad der sker. Fra Pia Glæsner

Gæst

#67

2014-01-22 19:07

Spillede sammen med Svend H. i Tivoli-Garden først i 60'erne. Har brugt hans hjælp og venlighed nogle gange

Gæst

#68

2014-01-22 19:39

Tivoli-Garden = Sven Hansen - uden Sven Hansen ingen Tivoli-Garde

Gæst

#69

2014-01-22 20:10

Uretfærdig behandling!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gæst

#70 Re: lige mine ord

2014-01-22 20:13

#52: -  

 

l

Gæst

#71

2014-01-22 20:49

Tivoli's ledelse burde skamme sig!

Gæst

#72

2014-01-22 21:03

Tivoli er fuld af tradtioner ligesom TG er det.Sven kan i kraft af sit mangeårige virke og popularitet hos drengene videreføre de mange skønne tradtioner . Hans erfaring i Garden kan ingen erstatte og hans engagement finder man næppe tilsvarende.Det virker derfor meget ufint, at fyre en mand for hvem Garden har betydet alt og stadig gør det. Svens afsked med Garden kommer til at få indflydelse på de traditioner som tusindvis af tourister hvert år kommer for at opleve i Tivoli. Det er et magtspil med den moderne verden,der vil noget andet.Det er sørgeligt,at man ikke nogen gange kan være tilfredse med tingenes tilstand,men at man altid vil forandre. Sven er blevet ofret i denne magtkamp og det virker helt uanstændigt,når nu Sven udover at være et guldkort- også er så vellidt af Gardens medlemmer nye som gamle.
Finnaage

#73 Trist, uværdigt

2014-01-23 00:01

Intet i Tivoli er tradition længere. Fyrværkere der selv må betale regnvejrs- og stormdage. Ingen plæneforestilling. Utroligt at Pjerrot kan overleve indtil videre.
Vi har ikke lyst til at komme der længere. Jo for at se Tivoligarden, men ikke efter dette her. Synd for drengene. De bliver gidsler de næste par år, og så kommer der nye til, som ikke får samme tradition.
Gæst

#74

2014-01-23 10:51

Hvis man ikke får sommerfugle i maven, når man hører Tivoli Garden komme marcherende i det fjerne, så forstår man ikke det eventyr Tivoli står for. Tivoli Garden er med til at skabe den særlige eventyrlige ”H.C. Andersenske” stemning i haven, som er Tivolis særlige varemærke. Man forsøgte at lave et Tivoli i Japan for cirka 15-20 år siden. Det gik selvfølgelig ikke, for 150 års udvikling kan ikke genskabes i løbet af et øjeblik.

Henrik Engelbrecht fremhæver hele tiden Tivolis 170 års traditioner som havens styrke (så sent som i den forgangne uge i TV Lorry). 170 års traditioner gør at Tivoli er enestående i verden. Disse særlige egenskaber er Henrik Engelbrecht og Lars Liebst ved at ødelægge fuldstændig v.h.a. hurtige besparelser på bl.a. Tivolis Promenadeorkester og Tivolis Big Band. Og nu står Tivoli Garden åbenbart også for tur.

Problemet er at regningen for den slags handlinger først kan ses 15-20 år ude i fremtiden, når amerikanere, japanere og tyskere ikke forlader haven med en lyst til at komme igen, fordi den levende musik tradition og eventyrlig stemning, de husker fra tidligere besøg, er overtaget af ligegyldige og billige dj’s m.m. Det er som at tisse i bukserne. Først føles det meget rart, men ret hurtigt er det ikke fedt. Men om 15-20 år er Lars Liebst og Henrik Engelbrecht jo alligevel gået på pension, og så kan de jo være ligeglade med, at de har ødelagt danskernes enestående nationalklenodie.

Men den slags ledere har Tivolis aktionærer åbenbart ingen problemer med. Men en leder som Sven Hansen har man ingen problemer med at behandle med den største disrespekt. Det er meget sørgeligt det, der opleves i Tivoli i disse år.


Gæst

#75 Svend Hansen / Tivoli Garden

2014-01-23 19:13

At fyrer en mand som Svend Hansen, er for mig det samme, som at save den gren af, man sidder på. Svend Hansen er for mig og tusindvis af gamle Tivoli gardere indgrebet af, hvad Tivoli stod for.

Uden Svend - har Tivoli abdiceret.

Kære Svend, du skal vide, at vi er MANGE der føler med dig, du har min og min families fulde opbakning.

T. Lundberg (1975 - 78)