Tivoli Gardens PROTEST GRUPPE,at TG´s leder Sven er blevet opsagt

birtebo

/ #59

2014-01-22 17:30

Hvordan kunne det komme så vidt? Af alle jeg kender, havde jeg ikke i min vildeste fantasi kunnet forestille mig, at min bror en dag skulle blive fyret - fyret fra Tivoli. Fra den ene dag til den anden. Jeg er chokeret. Vel vidende at jeg af Tivolis ledelse kan blive betragtet som en inhabil og forudindtaget person, vil jeg alligevel komme med et par kommentarer.

Jeg er Svens søster, og jeg holder uendeligt meget af ham. Han er det fineste, venligste og mest omsorgsfulde menneske, man kan tænke sig. Jeg udtaler mig mest om hans menneskelige kvalifikationer. Det kan jeg tillade mig. Jeg mener, at de ledere, som har fyret Sven på denne uprofessionelle, inkompetente og inhumane måde, ikke lever op til almindelig anstændig handlemåde. Udefra virker det som en fyring, af en person, "der har taget af kassen". Jeg har svært ved at forestille mig, at man har overholdt almindelig ansættelsesretlig lovgivning i forbindelse med denne afskedigelse? Det ser nogen forhåbentlig på.

Svens faglige kvalifikationer skal jeg måske passe på med at udtale mig om, men at kunne håndtere omkring et hundrede drenge, forældre - vi taler vel om mindst tre hundrede personer - musiklærere, øvrige kolleger og medarbejdere, forretningsforbindelser i både Danmark og udlandet, udlandsrejser, indhentning af eksterne midler, daglig ledelse og meget, meget mere kræver kompetencer, som vist de færreste besidder. Men dem ser det dog ud til, at Sven har haft. Det burde afføde en vis respekt fra Tivolis ledelse. Spændende hvem, der kan løfte den arv efter min bror? Selvfølgelig skal vi alle stoppe vores arbejdsliv en dag, men det kan jo ske på en helt anden værdig måde, end den Sven her udsættes for.

I alle årene har vi i familien vidst, at vi ikke kunne komme til at være ret meget sammen med Sven i weekenderne om sommeren. Der var Sven på arbejde. Men det var han jo også de fleste øvrige både dage og aftener, og mange gange har jeg tænkt: Hvordan kan han holde til det? Men det kunne han åbenbart. Fordi han brændte for Tivoligarden, og fordi han er en ildsjæl. Men også fordi han altid er blevet støttet af sin kone og sine børn, som må have lidt mange afsavn igennem årene.

Alle gode ønsker til dig Sven, Anne-Lise, Bo, Marie-Louise samt Jakob og familie. Ligeledes alle gode ønsker til drengene i garden.