Vi protesterer mod separatkloakering på privat grund i Hillerød

Jespervej

#126 Re:

2016-04-28 10:00

#111: -  

 Bingo - du rammer fuldstændigt i plet !!!!!  Det er simpelthen LØSNINGEN.......

 

Nogen er dybt utoværdige i denne proces. Hvis der findes troværdige politikere, som ønsker genvalg i 2017 er det snart tiden til at træde frem.


Gæst

#127

2016-04-28 14:51

Separatkloakering på Vores adresse er helt malplaceret da grunden ligger på en sand/grus banke hvor der for ca. 20 år siden blev søgt om at udvinde det grus der er i bakken. Nedsivningen fra grunden leder regnvandet direkte ned til strø å igennem gruset. Udvindingen af grus i Bakken blev, så vidt jeg er orienteret om nægtet, pga. afstanden til strø å's fredningsregler fra åen. Desuden blev vi i 1992 i forbindelse med nedlægning af septiktanke bedt om (af kommunen) at koble regnvandet til kloaken således at det store nye rensningsanlæg kunne få så meget vand igennem systemet som muligt. Med andre ord det stik modsatte af hvad vi nu resikerer at skulle betale for en gang til.


Gæst

#128

2016-04-28 17:18

Fordi der i Hillerød er mere kost-effektive projekter, der vil redusere problemerne ved ekstremregn for små omkostninger, og som derfor bør gennemføres før eller senest samtidig med separatkloakering.

Gæst

#129

2016-04-29 14:04

Fordi jeg ikke kan se det rimelige at enkelte borgere skal betale ud af egen lomme.

Gæst

#130 Re

2016-05-03 13:17

#15: -  

 Det er noget være piv piv.

Der er også nogle der betaler for skoler og vuggestuer som ikke har nogle børn.

Som bare betaler til sammeholdet ikke. Så det skulle du/i tænke lidt over. Og husk børne chek også ikke.


Gæst

#131

2016-05-03 18:25

Da der for ca.25år blev lavet nye kloarker i Gørløse og septitankene blev lavet om til gennemløbsbrønde skulle regnvandet tilsluttes kloarken for ellers var der ikke vand nok til at få det fra toiletterne transporteret til det nye rensningsanlæk i Skævinge til 52milioner kr.Hvad så når man fjerner regnvandet?

Gæst

#132

2016-05-04 11:42

Jeg er én af de uheldige mange, som pludselig skal ud og finansiere en kloakseparering, og uden mulighed for at kunne trække på hverken friværdi eller anden guldgruppe på matriklen, er vi mere end almindeligt ilde stedt. Jeg mener bestemt dette er en opgave, vi som kommune skal løfte i fællesskab - evt. på statsniveau - nu hvor solceller står for at miste deres offentlige tilskud, hvorfor så ikke kanalisere dette over på et område, der er akut brug for her og nu.

Gæst

#133

2016-05-10 21:27

Jeg har tilsluttet mig denne protest i modsætning til andre, idet denne alene anbefaler at gøre det frivlligt at separatkloakere private grunde. Andre protester anbefaler, at kommunen skal økonomisk stå for separatkloakering af private grunde. Dette sidste kan jeg ikke gå ind for, medmindre kommunen så samtidig betaler udgifterne til alle de grundejere, der allerede nu har separatkloakeret. Og det er vist da ikke realistisk.

Mvh
Ingolf Pedersen
Nikolaj

#134 Re:

2016-05-17 11:19

#2: -  

Du må absolut have en profil på EB Nationen, da du jo tydeligvis ikke har forstået problematikken. 

Det er jo netop ikke alle som skal betale, det er 3200 udvalgte husstande og nødvendigvis ikke nogen som har dette problem med separat kloakering eller oversvømmelse.... 

 

Gæst

#135

2016-05-18 06:21

Fordi der står i skødet at kommunen står for vedligeholdelse af kloarksystemet så derfor er det et kommunalt problem og ikke de gamle grundejere i Gørløse

Gæst

#136

2016-05-23 11:36

Borgmesteren lytter ikke til sine borgere.
Samme sag blev vundet af borgerne i Hørsholm kommune. Hillerød må køre samme proces.
Vi flytter fra Hillerød, hvis vi pålægges en sådan udgift.

Gæst

#137 Re:

2016-05-23 15:42

#136: -  

 Fremragende. Flyt endelig til Hørsholm så vi slipper for at høre på dit latterlige ynk... 


Gæst

#138 Re:

2016-05-25 14:22

#8: -  

 Enig


Gæst

#139 Re: Re:

2016-05-25 18:28


Gæst

#140 Re: Re:

2016-05-25 18:34

137: - Re:  

 Stop din nedladende tone overfor nogle der har behov for at komme af med deres bekymringer  og meld ud om du er indblandet i dette er eller bare er medie gal


Gæst

#141 Artikel i Ekstra Bladet i dag (4/6 2016)

2016-06-04 11:52

 

Så gik den ikke længere. Nu er separatkloakeringsmodstanderne så gået til Ekstra Bladet for at klage deres nød. De havde nok regnet med at journalisterne på EB var cirka lige så ringe som på Frederiksborg Amts Avis, Lorry og HIP og de havde nok regnet med, at de kunne fortælle om ham der har et tilbud fra en kloakmester på 400.000 kr. (men som entydigt ville få dispensation fra Hillerød kommune til ikke at lave separatkloakering) som de fik plantet hos Lorry, at de kunne fortælle om den pensionerede advokat fra Rungsted der havde et tilbud på 170.000 kr. (som entydigt ville have fået dispensation i Hillerød kommune), at de kunne fortælle om deres søvnløse nætter, at de kunne fortælle om deres beregninger, som er meningsløse, når vi taler om ekstremregn. Og de kunne fortælle om den håbløse kommunikation, som de mener kommer fra Hillerød Forsyning, men som skyldes, at Hillerød Forsyning bliver bombarderet med 1.000 spørgsmål ustandseligt.

Men nej, i modsætning til hvad de fleste tror er Ekstra Bladet en seriøs avis, som har skrevet en afbalanceret og velargumenteret artikel, hvor de tydeligvis har brugt lidt tid på at analysere emnet. Artiklen siger, at det er skide surt at skulle separatkloakere, men det er nødvendigt for at undgå oversvømmelser og spildevandsudledning og det foregår i 7 ud af 10 kommuner. Hørsholm - som er yndlingskommunen for modstanderne - er ikke nævnt med et ord, fordi det er den eneste kommune, der har givet efter for nogen borgere i Rungsted Nord. Danmarks rigeste mennesker fik selvfølgelig de største fordele. Og bottom line er også, at det er (meget, meget, meget) mere end skide surt at blive oversvømmet og det er ulovligt at udlede spildevand til naturen og vandløb. Hillerød Forsyning har stået der ude og set folk græde, når deres hjem blev oversvømmet og de har set lettelsen i øjnene på de folk de fik reddet ved at pumpe spildevand ud i naturen. Den går ikke længere.

Jeg har et godt råd til alle i byrådet og til alle på dette site: Gå ind og læs den artikel. Den er kanon-god og vel-argumenteret og viser, at der er flere sider af sagen. Hvis I har lyst til at google emnet så findes der masser af tilsvarende artikler i andre medier fra 2015 og bagud.

 


Gæst

#142 Re: Artikel i Ekstra Bladet i dag (4/6 2016)

2016-06-05 21:17

#141: - Artikel i Ekstra Bladet i dag (4/6 2016) 

 Spildevandsplanen i Hillerød er en farce. Man har med et snævert flertal i byrådet stemt for en plan, hvor en del forudsætninger ikke var korrekte og med ubesvarede spørgsmål og man har pludselig fået ny viden efter man gik igang med kæmpeprojektet, hvorefter Hillerød Forsyning anbefaler at revurdere planen. 

Kommunikationen har været elendig. Selv Louise Colding som er en varm fortaler for separatkloakering indrømmer det. Måske hvis der HAVDE været mere klar kommunikation til borgerne så blev forsyningen nok ikke bombarderet med spørgsmål, vel?

Der er stadig ubesvarede spørgsmål, som vi og ikke mindst politikerne skal have svar på før man vedtager noget så alvorligt som en spildevandsplan der tvinger flere tusind boligejere at separatkloakere. Se blandt andet det fornuftige indlæg fra det radikale venstre byrådsmedlem i HIP for nogle dage siden, som stiller nogle relevante spørgsmål. Man kan undre sig hvorfor vedkommende ikke stillede nogle af de samme spørgsmål inden hun stemte FOR spildevandsplanen sidst. 

Spørgsmålene skal naturligvis besvares uddybende inden der tages en beslutning af byrådet senere i Juni. Alt andet er totalt useriøst. 

Lad os se hvad der sker her i Juni, men håber at byrådet gør det til en frivillig ordning for private, at separatkloakere og laver de fælles tiltag der skal til for at mindske  risikoen for oversvømmelse.

 

Lene Kattrup

#143

2016-06-06 09:56

Til 141 der desværre vælger at være anonym. Det er IKKE i spildevandsplanen et utvetydigt absolut maksimum udgiftsloft på kr. 70.000 som nogen tror. Det er ikke rigtigt. Og du skriver, at separatkloakering foregår i 7 ud af 10 kommuner. Det er heller ikke sandt, når vi taler om eksisterende huse, og når vi taler om tvungen (og ikke frivillig) separatkloakering på privat grund. 

Du må være klar over, at separatkloakering for nybyg er en helt anden sag. Her er det for det første ikke ret dyrt, idet hele klokasystemes skal designes og etableres fra nyt af og desuden er det en kendt udgift, der er lagt ind i husejerens budget fra star af. 

Det er noget helt andet, når en eksisterende husejer som fx jeg om mange andre i Hillerød Kommune helt uventet får en ekstraudgift i mit tilfælde på mellem 65.000 til 85.000, der skal skaffes på under fire år. Det kan tvinge en del fra hus og hjem. Vi har mødt mange, hvor udgiften er et godt stykke over 60.000 kr. Det er ikke usædvanligt på eksisterende huse med lovlige og velfungerende kloakker, der er så uheldige, at de pludselig og uventet er blevet udpeget af Hillerød Kommune til tvangsseparering af deres spildevand på egen grund.

Lad os nu se om ikke fornuften og empatien overfor de stakkels husejere får byrødderne til at besinde sig her senere i juni på byrødsmødet den 22.6., hvor det vil være godt at så mange borgere som muligt møder op. For at lægge pres på politikerne.   

Mvh Lene Kattrup