Væk med "Berlinmuren" i Teglværksskoven

Kontakt forfatteren af dette andragende

Afgørelse fra Natur- og Miljøankenævnet: Muren skal rives ned!!

2015-06-16 09:06:28

 

Uddrag (vedr. muren) af afgørelsen, som jeg netop har modtaget:

"10. juni 2015  J.nr.: NMK-500-00577 og NMK-500-00578  Ref.: JKW-NMKN  

 AFGØRELSE i sag om opførelse af ferielejlighed, mur samt terrasser ved en restauration indenfor strandbeskyttelseslinjen i Nyborg Kommune Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens § 65, stk. 2, jf. § 15, stk. 1 (strandbeskyttelseslinjen). Natur- og Miljøklagenævnet stadfæster hermed den del af Naturstyrelsens afgørelse af 16. septem-ber 2014, hvor der meddeles lovliggørende dispensation til en opført ferielejlighed. Nævnet ændrer endvidere den del af afgørelsen, som vedrører en opført mur, til et afslag på lovliggørende dispensa-tion til at bibeholde muren. Natur- og Miljøklagenævnet stadfæster Naturstyrelsens dispensation af 8. oktober 2014 til etablering af 3 terrasser indenfor strandbeskyttelseslinjen. Afgørelsen vedrører ejendommen Strandalléen 92, 4720 Nyborg. Naturstyrelsen fastsætter en frist for fjernelsen af muren. Dispensationen til etablering af terrasserne bortfalder, såfremt den ikke er udnyttet inden 3 år efter den er meddelt, jf. Naturbeskyttelseslovens § 66, stk. 2. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse er endelig og kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed, jf. § 17 i Lov om Natur- og Miljøklagenævnet1. Eventuel retssag til prøvelse af afgørelsen skal være anlagt inden 6 måneder, jf. naturbeskyttelseslovens § 88, stk. 1. Afgørelsen er truffet af nævnet, jf. § 5, stk. 1, i lov om Natur- og Miljøklagenævnet   Muren – afskærmningen mellem restaurant og lejlighed Natur- og Miljøklagenævnets finder enstemmigt, at der ikke er særlige forhold, som kan begrunde en dispensation til den opførte mur.    

 

Det forhold, at Naturstyrelsen Fyn evt. måtte have givet klager det indtryk, at den tilladelse, der blev meddelt i relation til skovloven, også omfattede en dispensation fra strandbeskyttelseslinjen, kan ikke i sig selv begrunde en dispensation. Det bemærkes, at spørgsmålet om et eventuelt erstatnings-krav i den anledning henhører under domstolene. "

 

God dag til alle ;-)


Jannie Mann

afgørelse på sagen om byggeriet i Teglværksskoven

2014-10-20 07:55:11

Jeg vil lige meddele alle "net"-underskrivere, at Danmarks Naturfredningsforening har underrettet mig om, at de har påklaget afgørelsen fra Naturstyrelsen til Natur- og Miljøklagenævnet. Til - forhåbentlig - støtte for Klagenævnets behandling af sagen, har jeg medsendt samtlige 898 indsamlede underskrifter.

Med venlig hilsen

Jannie Mann


Jannie Mann

afgørelse fra Naturstyrelsen

2014-09-16 16:21:10

 

 

 

Jeg beklager at måtte meddele, at Naturstyrelsen har givet dispensation.

Nu er eneste mulighed, som jeg kan få øje på, at Danmarks Naturfredningsforening påklager afgørelsen, men om de kan få noget ud af det ???? :

"Afgørelse

 

Naturstyrelsen giver hermed lovliggørende dispensation i medfør af naturbeskyttelseslovens1 § 65, stk. 1, jf. § 15, til ferielejlighed, parkeringsplads og mur.

 

 

 

1 Lovbekendtgørelse nr. 951 af 3. juli 2013

 

 

Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelseslinjen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige.

 

 

 

Dispensationen er ikke endelig før klagefristens udløb - se nærmere i afsnittet om klagevejledning nedenfor. Hvis der bliver klaget over afgørelsen er den ikke endelig, før klagesagen er færdigbehandlet, medmindre Natur- og Miljøklagenævnet konkret bestemmer andet.

 

 

Vilkår for dispensationen

 

 

Dispensationen er meddelt på følgende vilkår:

 

 

At bygningen kun benyttes til udlejningsformål.

 

 

 

Naturstyrelsen tinglyser ovennævnte vilkår på ejendommen efter klagefristens udløb. Hvis der klages over dispensationen, sker tinglysningen kun, såfremt Natur- og Miljøklagenævnet stadfæster dispensationen. "

 

Med venlig hilsen

 

 

 


Jannie Mann

følgende er i dag sendt til Naturstyrelsen

2014-08-29 07:45:14
Kære Martin Kjeldgaard.
 
Jeg er bekendt med, at Naturstyrelsen i brev af 6.august 2014 har meddelt ejeren/bygherren af matriklen Strandalleen 92, 5800 Nyborg,
at han senest d. 1. september 2014 skal have sendt en ansøgning “om dispensation til bibeholdelse af de allerede etablerede forhold”,
eller fjerne “muren, den udvidede del af parkeringspladsen samt stien”.
 
Da jeg formoder, at Naturstyrelsen allerede har modtaget, eller snarest modtager, en ansøgning om dispensation til bibeholdelse af de nævnte forhold, som I derefter skal tage stilling til, vil jeg hermed gerne- på vegne af samtlige underskrivere - meddele, at der på nuværende tidspunkt er 879 personer som har skrevet under på, at de ønsker omtalte mur “Berlinmuren” fjernet.
Herunder kopieres ind, den fulde tekst, som folk har sat deres underskrift under:
 

Væk med "Berlinmuren" i Teglværksskoven

Bedst var det, om ferielejlighederne aldrig var blevet flyttet fra den oprindelige placering, og stien aldrig nedlagt, men med bygningen af en høj lang mur, i det ellers naturskønne område ved restaurant Teglværksskoven i Nyborg, er bægeret mere end fuldt. Muren ødelægger fuldstændigt den sidste rest af det ellers smukke udsyn fra Strandalleen og ned igennem skoven til vandet. Samtidig har muren lukket en stor del af udsigten fra både restauranten og terrassen, og terrassens areal er yderligere indskrænket, hvor muren slår et knæk. Man har fuldkommen ødelagt fornemmelsen af at sidde i skoven med udsigt til vandet; en udsigt som nyborgenserne ellers har glædet sig over igennem mange, mange år. Følgende personer ønsker med deres underskrift at få fjernet denne "Berlinmur" og sikre, at der også i fremtiden vil være et uindskrænket udsyn fra Strandalleen og restauranten ned over Storebælt .

Såfremt det skulle ønskes, fremsendes gerne kopi af samtlige underskrifter.

Hermed indsættes desuden et link til underskriftindsamlingen på nettet, hvor man kan læse adskillige kommentarer fra folk vedrørende dette bygger ved restaurant Teglsværksskoven:

http://www.skrivunder.net/vak_med_berlinmuren_i_teglvarksskoven

 

Med venlig hilsen

Jannie Mann

jannie_mann@mail.dk

 

 


Jannie Mann

antal underskrifter pr. dags dato

2014-08-28 07:57:44

Der er nu samlet mellem 860 og 900 underskrifter. (Den lille usikkerhed skyldes, at minimum 100 af underskrifterne er samlet af en person, der er midlertidigt bortrejst)

Det er da flot! .....men lad os se, om vi kan få endnu flere,

så DEL LINKET :-D !!

Med venlig hilsen


Jannie Mann

status

2014-08-14 19:32:19

Status på sagen om "Berlinmuren" i Teglværksskoven er den, at der IKKE var søgt om opførelse af muren i forhold til strandbeskyttelseslinjen, ej heller om udvidelse af parkeringsforholdene og etableringen af sti.

Naturstyrelsen har, efter at have besigtiget forholdene, i brev af d. 6.august 2014, skrevet til ejeren Jes Petersen, at de "opfatter den opførte mur, udvidelsen af parkeringsarealet og etableringen af sti, som overtrædelse af Naturbeskyttelseslovens § 15,stk.1"

De beder ham derfor om senest d. 1.september 2014 at fjerne muren, den udvidede del af parkeringspladsen samt stien eller sende en ansøgning til Naturstyrelsen om dispensation til bibeholdelse af de allerede etablerede forhold.

Man kan så håbe på, at Naturstyrelsen synes ligesom en stor del af Nyborgs befolkning: at muren skal fjernes!

Jeg vil derfor opfordre alle til, i den udstrækning det ikke allerede er gjort, at videresende linket til vores underskriftindsamling, og opfordre folk til at skrive under! Man kan jo have et lille håb om, at det kunne påvirke beslutningen i Naturstyrelsen.

Med venlig hilsen

Jannie Mann

 


Jannie Mann

listen vokser

2014-08-03 18:43:35

Der ligger nu lister forskellige steder i Nyborg til underskrift, og Vi var 2 til at samle underskrifter i gågaden i Nyborg lørdag formiddag, så vi er nu samlet oppe på ca. 550!!


Jannie Mann

Status

2014-07-29 07:05:05

Der bliver nu lagt lister ud i forskellige forretninger i Nyborg, således at de, der ikke er så fortrolige med "nettet" også har en mulighed for at skrive under.

Til de, der ikke skulle have læst Fyens Stiftstidende i lørdags d. 26.7. var der en fin opfølgning på, hvor "sagen" står lige nu.

Med venlig hilsen


Jannie Mann



Del denne underskriftsindsamling

Hjælp med at skaffe flere underskrifter til denne indsamling

Hvordan promoverer man en underskriftsindsamling?

  • Del andragendet på din Facebook-væg og i grupper relateret til emnet.
  • Kontakt dine venner
    1. Skriv en besked, hvor du forklarer hvorfor du har skrevet under på denne underskriftindsamling, da folk vil være mere tilbøjelige til at skrive under, hvis de forstår, hvor vigtigt et emne det er.
    2. Kopier og indsæt webadressen for din underskriftindsamling i din besked.
    3. Send beskeden vha. e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.