Roskilde kommune skal, som et forsøg under frikommune-ordningen, søge om dispensation til at droppe de nationale tests på folkeskolerne.

Roskilde kommune skal som et forsøg under frikommune-ordningen søge om  dispensation, der gør det muligt for skolerne at droppe de nationale tests.

Aarhus kommunes byråd har med et stort flertal i ryggen, igangsat en ansøgning om at folkeskolerne i kommunen kan droppe de nationale tests. Det gør de blandt andet med baggrund i den undersøgelse (april 2019) der, bestilt af undervisningsministeriet selv, påpegede en lang række kritikpunkter i forhold til de nationale test.

Når politikerne på Christiansborg ikke kan tage sig sammen til at droppe de ubrugelige tests, så er det forbilledligt at en stor kommune som Aarhus GØR NOGET!

Skulle byrådet i Roskilde ikke gøre det samme? Være forgangskommune, og være med til at påvirke at børn og lærere ikke skal spilde deres tid med ubrugelige test?

Både fagfolk og forskere har, såvel med anekdoter og regulær forskning, påvist at nationale tests er spild af tid. 

Undersøgelse april 2019

Opsumering af undersøgelse (Folkeskolen.dk)

Artikel fra DR om Aarhus kommune

Undersøgelse der viser at befolkningen ønsker nationale test stoppet

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive giver jeg Nana Hostrup Mørch tilladelse til at videregive min underskrift til dem, der har myndighed på dette område.


ELLER

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Facebook