Appel til regeringen, stem imod en forlængelse af Round Up i EU

Quoted post

Holger Øster Mortensen

#100 Re:

2016-07-11 14:14

#97: Stig Rygaard -  Al denne ståhej omkring Roundup er jo blot toppen af isbjerget, men dette forkætrede produkt er en vigtig INDIKATOR af, at det kemiske og tekniske konventionelle landbrug har spillet totalt fallit. Mange andre pesticider, "planteværn" og andre "hjælpestoffer" er med til at gøre hele vores grundlag for fremtidens verdensborgere meget, meget usikker. Ingen kan give garantier mod egentlige epidemier - og endda pandemier - i fremtiden, men det er vores forbandede pligt at gøre alt, der står i vores magt, for at bane vejen for vores efterkommere.

Dette gælder også for f.eks. overdreven brug af antibiotika verden over. Danske landmænd bruger cirka dobbelt så meget antibiotika, som der bruges i det samlede danske sygehus- og sundhedssystem. Tallene er hhv. 120 tons og 55 tons. Penicillin er til mennesker - ikke til dyr. BASTA.

 

Svar


Gæst

#110 Re: Re:

2016-09-29 11:11:08

#100: Holger Øster Mortensen - Re:  

 Hej Holger

Vi er ikke uenige... problemet er kommunikation til uvidende og eller dem som har magt til ændring.

Mht. sidste sætning ang. antibiotika, så kan midler både bruges til mennesker og dyr, hvis der er reelt behov, der er blevet analyseret til fx at kunne bekæmpes med fx penicilin. Problemet er blot at konventionelt landbrug bruger antibiotika til bakterie-sterialisering og herved skaber størrer fremtidige problemer... dette som en koncekvens af et snævert lige-nu-og-her behov for øget indtjening... desværre.

Eneste positive ved denne fejlagtige brug af antibiotika er at den indirekte er med til at presse forskning af probiotisk problemhåndtering frem som måske først ville komme om 10-20 år, hvis antibiotika over hele verden havde brugt meget koncervativt ☺