BORNHOLM SIGER NEJ TIL TRAFIKFORLIGET 2014 /Bornholm sagt - Nein - zum Verkehrsvertrag 2014

Quoted post


Gæst

#31

2015-01-08 14:04

Hvad med turismen på Bornholm ? (Debatindlæg bragt i POLITIKEN d. 29. december 2014

Engang var Bornholm en del af Danmark. Det kunne men se bl.a. på et kort over Danmarks togforbindelser. På lystavlen på Københavns hovedbanegård stod der tydeligt "Bornholm" på afgangstiderne for toget til Ystad, hvor færgen til Rønne befinder sig. Men fra 2017 er det slut. Et folketingsflertal har besluttet at nedlægge den togforbindelse, der gør det muligt for handicappede, for mødre med barnevogne, for cyklister og for passagerer med behov for toilet under transporten at komme til Bornholm.
Hvordan har politikerne tænkt sig, at turismen på øen og pendlingen frem og tilbage skulle kunne udvikle sig under de forhold ? Er politikerne blinde for problemet, fordi de selv kun kommer til øen med fly og på kortvarige besøg ? Mens der postes milliarder til udbygningen af en række togforbindelser i det øvrige Danmark, for at sænke transporttiden mellem de øvrige landsdele med et par minutter, så er der ikke råd til at bruge et par millioner på at bevare togforbindelsen til Bornholm - uanset de problemer det vil afstedkomme for turismen til øen - som er et af øens hovederhverv - og for det flertal af pendlere, som ikke har råd til at flyve.
Folketinget har nok tænkt på, at en trafikal ligestilling for Bornholms vedkommende ville fremkalde et tilsvarende krav fra alle Danmarks småøer. Men der er da en forskel, som ihvertfald kan måles på omfanget af trafik og turisme til øerne. Det er ikke de fastboende på øen, der bliver hårdest ramt. Det er de regelmæssige trafikanter af forskellig slags.
Man kan ikke undlade at tænke på, at med Folketingets beslutning kan staten fra 2017 høste ekstra indtægter fra broafgiften over Øresund, fordi biltrafikken naturligvis vil øges betragtelig. Og det har jo siden broen blev bygget været hele meningen med, at man kun skulle kunne komme til Bornholm via Sverige og ikke direkte fra København. Har man husket at trække de penge fra det beløb, man ikke vil satse på en fortsat togforbindelse til Bornholm ?

Poul Steen Larsen. Bagå 4. 3790 Hasle

Svar


Gæst

#85 Re:

2015-01-09 07:16:21

#31: -  Poltiker inde på Christansborg aner ikke et klap om Bornholm

 

Hanne Nimskov
Underskriftindsamleren

#93 Re:

2015-01-09 09:51:46

#31: -  

 Stor tak for det flotte indlæg i Politiken !

Søren/Østermarie

#224 Re:

2015-01-14 15:20:27

#31: -  

 Er mest bekymret for savnet af Poul Anker ifm tysklandsruten og hårdtvejrs færge. Togmæssigt er der kommunikation fsa samarbejde med SJ Svenske Järnvägen for et samarbejde, som de gerne vil se på. Hvad der kommer ud af det, er d.d. uvist.