Nej til moske i Haderslev!

Quoted post


Gæst

#28

2013-10-17 21:10

Har skrevet under. Ikke fordi jeg har noget imod at der er muslimer i Danmark, men fordi at hvis muslimer ønsker at leve i et muslisk samfund, var det nok et forkert valg at flytte til et kristent land, som Danmark. Hvis de vil have moskeer må de tage til et muslimsk land! Jeg flytte jeg heller ikke ned til dem og forlanger at de bygger en kirke. Jeg ved godt nogle er født her og ikke selv har valgt at bo her, men hvis troen er så vigtig for dem må de flytte tilbage hvor de stammer fra. Danmark er et kristent land, og det skal det have lov til at forblive!

Svar

Et yndigt land kan altid blive smukkere - rent æstetisk og moralsk set

#50 Re: #8

2013-10-18 11:17:09

Der er forskel på at ønske at leve i et mulisk (lol) samfund og kunne praktisere sin religion andre steder, end sit hjem. Nogle ønsker endda at kunne få lov til at opleve den serenitet og en form for tilhørsforhold - en form for 'safe haven' hvor de kan sidde i fred med deres guddom. Den stor moske der kommer i indre by vil jo heller ikke 'kalde til bøn', så du skal formodentlig ikke engang høre på dem.

Og angående din anden pointe, synes jeg lige du bør vide, at i det land med flest muslimer i verden (Indonesien), er der tusinde kirker med klokker og hele moletjavsen (og lokalt betalte sikkerhedsfolk, just in case - som også er friviligt betalt af muslimer, da alle fornufige mennesker, uanset tro ved, at religionshad/frygt eksistere og at vi alle blot er mennesker, som ikke fortjener at opleve dårligdom, grundet sin religion/gener/sit lands historie/som race [etnicitet]).

Og fordi de har 1 kirke for hver 100 moske, eller noget i den dur, gør det jo ikke landet mindre muslimsk? - synes du virkelig at de danske værdier er så skrøbelige, at de ikke kan holde til et par moskeer? - er du bange for at den langsomme 'decline' i kirkegængere i Danmark, vil få hvad? ellers oplyste og atheistiske/agnostiske mennesker til at pludselig blive muslimer og glemme sit lands historie, kultur og værdier?

Jeg har intet imod kristen-lære i skolen, specielt fordi vi også lærte om andre religioner, men også fordi man skal kunne sætte verdens historien i sit eget perspektiv. Og må indrømme at jeg som atheist, sagtens kan gå ind i en dansk/italiensk kirke, et buddhistisk tempel i thailand, eller en oprigtig bygget moske i Indonesien, Tyrkiet som i Saudi Arabien, og opleve deres kunst og stå i ave og føle en lidt mere fredfyldt'sjæl', ligesom de kirkelige julesange altid får mig i godt humør. Det bedste ved verdensreligionerne, er deres måde at få mennesker til at hige efter at være bedre, synes jeg.

Og Personligt ville jeg ikke have noget i mod at kunne opleve endnu mere kæbe-tabende flot arkitektur i Danmark, med mulighed for kage og kaffe ved siden (man kan jo altid selv tage lommelærken med).

PS. 'tilbage hvor de stammer fra' - specielt når man taler om mennesker som er født i Danmark, er et udtryk der får dit allerførste statement "ikke fordi jeg har noget imod at der er muslimer i danmark..." til at miste lidt styrke.

Din mor

#55 Re:

2013-10-18 15:22:01

#28: -

Det er så ironisk at du siger: "Jeg flytte jeg heller ikke ned til dem og forlanger at de bygger en kirke." når det lige præcis er hvad der har foregået de sidste 2000 år, men du har måske levet under en sten indtil nu?

Olle Sveneriksson

#80 Re:

2013-10-21 16:34:37

#28: -  

 Och kristendomen tolererar inga avvikare menar du? Det var inte det jag lärde mej som barn. Men kanske fick du bara läsa Gamla Testamentet. Då bör du konvertera till judendomen. Lycka till!

 

 

bosna

#165 Re:

2013-12-10 19:04:51

#28: -

Hvad er Turkie land og har kirke ?