Nej til moske i Haderslev!

Et yndigt land kan altid blive smukkere - rent æstetisk og moralsk set

/ #50 Re: #8

2013-10-18 11:17

Der er forskel på at ønske at leve i et mulisk (lol) samfund og kunne praktisere sin religion andre steder, end sit hjem. Nogle ønsker endda at kunne få lov til at opleve den serenitet og en form for tilhørsforhold - en form for 'safe haven' hvor de kan sidde i fred med deres guddom. Den stor moske der kommer i indre by vil jo heller ikke 'kalde til bøn', så du skal formodentlig ikke engang høre på dem.

Og angående din anden pointe, synes jeg lige du bør vide, at i det land med flest muslimer i verden (Indonesien), er der tusinde kirker med klokker og hele moletjavsen (og lokalt betalte sikkerhedsfolk, just in case - som også er friviligt betalt af muslimer, da alle fornufige mennesker, uanset tro ved, at religionshad/frygt eksistere og at vi alle blot er mennesker, som ikke fortjener at opleve dårligdom, grundet sin religion/gener/sit lands historie/som race [etnicitet]).

Og fordi de har 1 kirke for hver 100 moske, eller noget i den dur, gør det jo ikke landet mindre muslimsk? - synes du virkelig at de danske værdier er så skrøbelige, at de ikke kan holde til et par moskeer? - er du bange for at den langsomme 'decline' i kirkegængere i Danmark, vil få hvad? ellers oplyste og atheistiske/agnostiske mennesker til at pludselig blive muslimer og glemme sit lands historie, kultur og værdier?

Jeg har intet imod kristen-lære i skolen, specielt fordi vi også lærte om andre religioner, men også fordi man skal kunne sætte verdens historien i sit eget perspektiv. Og må indrømme at jeg som atheist, sagtens kan gå ind i en dansk/italiensk kirke, et buddhistisk tempel i thailand, eller en oprigtig bygget moske i Indonesien, Tyrkiet som i Saudi Arabien, og opleve deres kunst og stå i ave og føle en lidt mere fredfyldt'sjæl', ligesom de kirkelige julesange altid får mig i godt humør. Det bedste ved verdensreligionerne, er deres måde at få mennesker til at hige efter at være bedre, synes jeg.

Og Personligt ville jeg ikke have noget i mod at kunne opleve endnu mere kæbe-tabende flot arkitektur i Danmark, med mulighed for kage og kaffe ved siden (man kan jo altid selv tage lommelærken med).

PS. 'tilbage hvor de stammer fra' - specielt når man taler om mennesker som er født i Danmark, er et udtryk der får dit allerførste statement "ikke fordi jeg har noget imod at der er muslimer i danmark..." til at miste lidt styrke.