Forlæng dagpengeretten

Quoted post

Ledig, jobsøgende

#44 Re:

2013-04-30 12:15

#2: -

Hvis ikke man møder op til aktivering, og ikke har en gyldig grund, er det vel ok at man mister kontanthjælpen!

Svar


Gæst

#191 ,

2013-05-02 22:51:47

#44: Ledig, jobsøgende - Re:

Jeg synes slet ikke, der er noget som helst rimeligt forhold mellem 'forbrydelsen' og straffen, hvis man miste sit forsørgelsesgrundlag og sin bolig, blot fordi man misset et par gange af en aktivering. Og reglerne bliver jo nogle gange administreret meget stramt af jobcentrene. Hørte du ikke om hvordan terminale patienter blev hevet rundt i aktiveringscirkusset, da det gik helt amok med aktivering a la find din indre pipfugl i starten af krisen? Hvad hvis 'bossen' på et aktiveringskursus ikke kan lide en kontanthjælpsmodtager, når man pludselig får magten til at kunne tage folks kontanthjælp fra dem for en lille fejls skyld, så kan det nemt stige bestemte typer til hovedet. Magt korrumperer, total magt korrumperer totalt.

Kontanthjælpen var jo aldrig som udgangspunkt tænkt som et redskab til at diciplinere folk. Det var tænkt som minimumsforsørgelse, når der ikke var andre muligheder. Arbejdsløshed kommer ikke fordi en hel masse mennesker lige pludselig  ikke gider stå op og gå på arbejde, arbejdsløshed er resulatet af lavkonjunkturer. Er du klar over hvor mange jobs folk søger? Du må have været arbejdsløs ganske kort siden du ikke selv frygter at blive ramt af vilkårlige regler på kontanthjælpsområdet. Man burde aldrig under nogen omstænigheder kunne miste penge til bolig og mad. Vi skal vel ikke have et samfund, hvor folk sover under broerne?

Jeg håber stadig, HK også vil slå et slag for kontanthjælpsmodtagerne og folk på SU.  Og hvis man selv er på dagpenge, kan man jo også godt have en interesse i at vilkårerne for nævnte grupper bliver mere rimelige, og befriet for enhver antydning af ridefogedmentaltet. Man kan jo risikere at ryge i 'den sorte gryde. I stedet for straf og diciplin og hetz mod de grupper, der skal skæres ned på har vi mereend nogensinde brug for at vende tilbage til et solidarisk samfund