Nu er nok, nok - Nu siger folket stop!!!

Vivi

/ #106

2015-08-07 10:34

Hvordan kan det være muligt at en dansk førtidspension beregnes fra de fylde 15 år til den dag man bliver tilkendt pensionen med en beregning sats af mindst 4/5 af tiden ? Hvis man skal være 18 år, - for at søge og tildeles dansk førtidspension. Man kan også læse i den danske lovgivning, - at man er barn hvis man er under 18 år, - og børn er automatisk umyndige (forældre har pligt til at forsørge ...børn til barnet er fyldt 18 år) . Den, som har forældremyndigheden, er automatisk din værge. Indtil du fylder 18 år, derfor kan dine forældre i en række sager bestemme over dine handlinger.

Link til , I Danmark bliver du myndig, når du fylder 18 år. https://www.borger.dk/Sider/Myndig---umyndig.aspx

Da, forældrene som har forældremyndigheden over barnet som er under 18 år har barnet ingen mulighed for at opfylde kravet om 15 års reglen i optjening førtidspension i Bekendtgørelse af lov om social pension . Eftersom barn/børn som er under 18 år følger forældrenes udrejse fra Danmark . Kan barnet ikke opfylde statens krav samtidig. Hvis folk har boet i udlandet i et stykke tid og flyttet til Danmark og haft et rigtigt arbejde idanmark i god tro, og kunnet forsørge sig på sin indtægt, men muligvis rammes af sygedom før folkepensions alderen, så bliver folk tildelt en meget lav brøkpension på grund af Optjening § 6. og Stk .2. Ret til fuld pension for personer under folkepensionsalderen er betinget af, at bopælstiden udgør mindst 4/5 af årene fra det fyldte 15. år til det tidspunkt, hvorfra pensionen ydes.

Optjening § 6. af førtidspension. se link: https://www.retsinformation.dk/Forms/r0710.aspx?id=158074

§ 6. Ret til fuld pension for personer under folkepensionsalderen er betinget af, at bopælstiden udgør mindst 4/5 af årene fra det fyldte 15. år til det tidspunkt, hvorfra pensionen ydes. Stk. 2. Er betingelsen for fuld pension efter stk. 1 ikke opfyldt, fastsættes pensionen efter forholdet mellem bopælstiden og 4/5 af tiden fra det fyldte 15. år til det tidspunkt, hvorfra pensionen ydes. Den beregnede del af fuld pension nedsættes til nærmeste antal fyrretyvendedele af fuld pension.

- Hvorfor stiller den danske fortids pensionslov sådanne urimelige krav fra de fylde 15 år mindst 4/5 af tiden , eftersom man først er myndig når man fylder 18 år ?

Beregningen af brøk førtidspension skulle starte fra det fylde attende år, og ikke fra det femtende år . Da dette ville ændre væsentligt på mange pensions beregninger. På mine egne veje, ville jeg efter en attenårsregel få lidt højere førtidspension. Jeg har trods alt arbejde en del år i Danmark .