Nej til udlevering af dine helbredsdata uden samtykke


Gæst

/ #5

2015-03-22 12:34

Det er uacceptabelt og en overtrædelse af vores ret til privatliv at staten vil tage vores ulovligt indsamlede helbredsoplysninger og offentliggøre dem i Rigsarkivet.

Ikke bare ødelægger I for fremtidens patientens tillid til lægeløftet og dermed også validiteten af de data der i fremtiden eventuel lovligt kunne indsamles.

I ødelægger også vores tro på politikere som nogle etiske mennesker der beskytter vores borgeres ret, før de tænker på at imødekomme medicinalindustriens ønsker.

Forskning og udvikling er af et gode!, men data kan indsamles lovligt hvis patient giver lov hertil, - sådan har det altid været.

At der laves politiske kovendinger lugter langt væk, dels af at ”Kulturministeriet” går andres ”ministeriers” ærinder – for hvad kulturelt er der i en patientdatabase? Det lugter også af at databasen sikkert allerede er blevet ulovligt kopieret og at man vil skjule de rette forbrydere, ved at lave en uskyldig og lovlig kopi i Rigsarkivet – en slags hvidvaskning af senere offentliggjorte forskningsdata.