Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs.


Gæst

#9051

2014-01-27 22:54

Mon ikke dansk retskrivnings bøjning af ordet DUM, bliver ændre nu fra DUM, DUMMERE, DUMMEST, til DUM, DUMMERE, BJARNE CORYDON, for når man sidder så mange advarsler overhøring, må man være direkte dum.

Gæst

#9052 Den arrogance hører kun til et sted, hos de mørke magter i denne verden!

2014-01-27 22:57

Dem er han jo tydeligvis også medlem af, eftersom han deltager til Builderberg møder sammen med hans korrupte veninde Helle Tornisystemet Smittefare!

JN

#9053 Dong ledelsen afviser tilbud fra fagforeningsbosser

2014-01-27 22:59

Tror da pokker med de lukretive ordninger, 285 mill til deling, kan jeg få et job også, med sådan en kontrakt bonus vil jeg sælge til hvem som helst.
Problem her er at man som ansat leder i staten i den hele taget kan indskrive og få accepteret sådanne kontrakter, POLITI/skat der er vist oprydning at foretage her. Start med Corydon, Lykke Lars og Vestager

Gæst

#9054 S og SF kommer på banen nu JP

2014-01-27 23:00

Balladen om Dong vokser hos S og SF
AF CHRISTINE CORDSEN | MARCHEN NEEL GJERTSEN
Presset fra baglandet er massivt hos både SF og Socialdemokraterne. Hos SF er der direkte krav om, at partiets finansordfører stemmer imod salget.
ARTIKELDET ER DONG ENERGY
Op til den endelige vedtagelse af aftalen om at sælge en bid af Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs vokser uroen i baglandet hos både Socialdemokraterne og SF.

Flere medlemmer af den socialdemokratiske hovedbestyrelse har skrevet til partitoppen med et krav om en time-out og et nyt forsøg på at finde en alternativ investor.

Og i SF bliver folketingsmedlemmer nu mødt med krav fra baglandet om, at de skal stemme imod salget til Goldman Sachs. En af dem er SF’s politiske ordfører, Lisbeth Bech Poulsen, der som finansordfører skal være med til at vedtage salget i finansudvalget på torsdag.

»Jeg mener simpelt hen ikke, at vi kan stemme for et salg til Goldman Sachs,« siger Allan Norré Pedersen, som er formand for SF i Nordjylland, hvor Lisbeth Bech Poulsen er valgt.

Og du kan ikke acceptere, at de nordjyske folketingsmedlemmer stemmer for det?

»Nej, det kan jeg ikke.«

Allan Norré Pedersen vil ikke spekulere i, hvilke konsekvenser det kan få for SF’erne, hvis de afviser at følge baglandets krav:

»Det må vi tage til den tid. Men så får jeg meget svært ved at se, hvad vi kan gøre fremover.«

Dermed sætter SF-baglandet folketingsmedlemmerne i en meget vanskelig klemme, fordi regeringstoppen kræver, at alle medlemmer af regeringspartierne stemmer for. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lisbeth Bech Poulsen.

Krav: Salg på pause

Hos Socialdemokraterne kræver flere regioner, at salget bliver sat på pause.

»Under indtryk af den sidste uges udvikling i sagen vil vi opfordre til, at salgsplanerne sættes i bero, så der kan ske en nærmere undersøgelse af tilbuddet fra de danske pensionskasser,« skriver tre hovedbestyrelsesmedlemmer på vegne af S i Region Nordjylland.

Samme opfordring er sendt fra S i Region Midtjylland, oplyser formand Hans Brønfeld.

»Det er en god idé med en timeout,« siger han.

I Region Syddanmark udtrykker formanden, Niels Ole Beck, forståelse for ønsket om en timeout, men her har en formel henvendelse til partitoppen ikke været drøftet.

Der er dog ingen tegn på, at S-toppen vakler. På et ekstraordinært møde i regeringens økonomiudvalg søndag afviste finansminister Bjarne Corydon (S) ifølge Jyllands-Postens oplysninger at ændre noget. Corydon skal i dag forsvare salget over for den socialdemokratiske folketingsgruppe og i et åbent samråd i Folketingets Finansudvalg.

Gæst

#9055 Re: Dong ledelsen afviser tilbud fra fagforeningsbosser

2014-01-27 23:00

#9053: JN - Dong ledelsen afviser tilbud fra fagforeningsbosser

Vi burde sammen, melde ham til politiet for åbenlyst korruption! Vi skal til bunds i denne sag, selv Cayman Islands kontoer burde tjekkes for hans klamme navn!


Gæst

#9056 Re: Gad vide

2014-01-27 23:01

#9028: Olsen fra Søborg - Gad vide

Selvfølgelig har de det. Juridisk set sørger de dog for at navigere udenom bestikkelsesparagrafferne. De gav f.eks. Obama 1 million dollars til sin præsidentkampagne. Efterfølgende har han nomineret Goldman Sachs bosser til vigtige poster såsom ambassadør i Canada. Det er bund råddent, og de europæiske centrum-venstre regeringer danser på samme måde efter Goldman Sachs pibe.


Gæst

#9057 Vi vinder Corydon er presset ned i knæ!!

2014-01-27 23:02

Det er over Corydon, indrøm det selv!!

Gæst

#9058 Re: Re: Re:

2014-01-27 23:02

#9025: JEN - Re: Re:

Lykke Lars har ikke sagt endeligt ja, så tøv en kende.


Gæst

#9059 Re: Re: Re: Re:

2014-01-27 23:04

#9058: - Re: Re: Re:

Mon ikke luksus-Lars og liderlige-Lars stikker piben ind nu, de feje hunde - hvor har I været i den sidste tid, drenge? Liderlige Lars har sikkert fået ny lejlighed

Men vi mangler accepten fra den onde dronning i spillet, Vestager


Gæst

#9060 Re:

2014-01-27 23:05

#8977: -

Du tager fejl: Ikke alle kan købes. Kig på USA. Ron Paul har kæmpet urokkeligt mod Goldman Sachs og lignende giganter. Det er kun moralsk korrupte internationalister som Obama og den danske regering som lader sig lokke af det internationale på bekostning af landets skæbne.


Gæst

#9061 Vestager har ikke noget at skulle have sagt, hun er yt!

2014-01-27 23:06

Sådan er det!
JN

#9062 Re: Re: Re: Re:

2014-01-27 23:06

#9058: - Re: Re: Re:  

 Læs på Søren Pinds Facebook, han synes alle der er imod er landsby tosser og han glæder sig til at stemme ja


Gæst

#9063

2014-01-27 23:08

Jeg er en ældre borger der har deltaget i opbygningen af den danske el og varmeforsyning.
Sten på sten gennem 70 år.


Gæst

#9064 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-01-27 23:08

#9059: - Re: Re: Re: Re:

"Men vi mangler accepten fra den onde dronning i spillet, Vestager"

Ha ha, den var god! Det er jo hendes plan! Og den passer så fint med R's forræderiske linje. Alt som kan medvirke til at nedbryde nationen er pr definition en del af R's politik. De ønsker kun en ting: Nationens opløsning.


Gæst

#9065 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-01-27 23:09

#9062: JN - Re: Re: Re: Re:

Pind skulle tage at få et job istedet for at leve på skatteborgernes penge år efter år - så ville han måske ikke have så let ved at sende dem i skattely


Gæst

#9066 Too little, too late

2014-01-27 23:09

Selvom jeg har underskrevet på at jeg er imod salg af Dong til Goldman Sachs synes jeg at Bjarne Corydon har ret i det han siger. Aftalen har været et år undervejs om at falde på plads. Men hverken pensionskasserne eller befolkning har udvist nogen som helst interesse i denne sag før end i sidste øjeblik. Det er ikke Bjarne Corydon der er arrogant men derimod befolkningen som generelt der har et problem. I har for travlt med at nyde livet og løbe fra det politiske ansvar som borgere. I elsker at samle jer og råbe op og skrige når det er forsent istedet for tag ansvar til tiden og interessere jer for de politiske beslutninger der skal tages i god tid. Der er ingen grnd til at bearbejde Bjarne Corydon. I bør til gengæld kigge indad og klandre jer selv for at være uansvarlige borgere!!!

Gæst

#9067 Re:

2014-01-27 23:09

#9063: -

Tak for alt hvad du har givet til DK, jeg er ked af at alt hvad du har arbejdet for, nu bliver smadret.


Gæst

#9068

2014-01-27 23:09

det er deprimerende at se programmet på dr2 ligenu om GS og om hvordan de slagter alle de kommer i nærheden af og slipper afsted med det.

Gæst

#9069

2014-01-27 23:10

En ven skrev på sin Facebook:
DONG kommer i problemer: Ja, nu er det jo da også efterhånden en håndfuld år siden, DONG fik alle de danske el-kraftværker forærende - efter at de danske el-forbrugere havde betalt for værkerne via forbrugsafgifterne. Det ville nok have været mere rettidig omhu at fyre den nuværende ledelse - og indsætte nogle ansvarlige ledere. (I stedet for de politiske.)

Gæst

#9070 Kristian Thulelsen Dahls Ugebrevet, som han har sendt til mig

2014-01-27 23:10

Kristian Thulesen Dahls ugebrev

- mandag den 27. januar 2014

DONG: Finansministeren (”damptromlen”) kan stoppes!

Nu må regeringstoppen stoppe sin stædighed. Se fordomsfrit på mulighederne. Tænke på, hvordan eftertiden vil vurdere dem. Invitere de danske pensionskasser på kaffe og se, om der er realiteter i deres tilbud om at matche Goldman Sachs i forhold til DONG. Om det så betyder, at det tager et par uger mere, før en konklusion kan drages, bør da være til at leve med for Bjarne Corydon og Helle Thorning-Schmidt.

Dansk Folkeparti sendte allerede i fredags et brev til finansminister Bjarne Corydon, hvor vi gjorde vores position helt klar: Vi accepterer ikke det nuværende grundlag for en aftale. Der er for mange alarmklokker, der ringer. Vi kan for eksempel ikke støtte, at Goldman Sachs har vetoret i forhold til sammensætningen af ledelsen, lige som vi er dybt bekymrede over oplysninger om, at købernes struktur er således, at man benytter sig af skattely på Cayman Islands. Det vil sige, at det, som regeringen ved andre lejligheder påstår, den knokler for at komme til livs, accepterer den med aftalen med Goldman Sachs.

I brevet gjorde vi det også klart, at Dansk Folkeparti er en del af forliget om DONG, og vi mener derfor, at der er tale om forligsbrud, hvis aftalen bliver gennemført, uden vi er med. Det er meget unormalt og højest overraskende, at regeringen ser ud til at være ligeglad med det. Hvilke andre forlig kan man så bryde midt i en valgperiode?

Regeringen modtog så i aftes en skriftlig henvendelse fra fire pensionskasser, hvori det lyder, at disse er klar til at ”matche” tilbuddet fra Goldman Sachs, og at man er villig til at forhandle i allerhøjeste tempo. Den skriftlige henvendelse kommer, efter at finansministeren ellers havde skudt pensionskassernes tilbud ned, idet det ifølge finansministeren kom ”for sent” og var for ”lidt konkret”. Nu er henvendelsen konkret, og det vil så vise sig, om regeringstoppen vil tage den nødvendige timeout for at forhandle med pensionskasserne.

Det vil selvfølgelig være yderst fornuftigt, men der er desværre ikke meget, der tyder på, at det kommer til at ske. For selv om det i vores og manges andre øjne vil være helt naturligt at afsøge mulighederne for et dansk alternativ, så har finansministerens og resten af regeringens ageren i denne sag været præget af en sjældent set kompromisløshed. Eller som TV2’s finansredaktør har udtrykt det: ”Corydon vil damptromle DONG-aftale igennem”.

”Damptromle” er da også et af de første ord, der falder én ind, når man tænker på den måde, regeringen har kørt denne sag. For eksempel da finansministeren affærdigede vores indvendinger med, at forligspartierne, herunder Dansk Folkeparti, allerede havde nikket ja til DONG-aftalen, og så var det dét, måtte man forstå. Finansministeren har ikke villet acceptere, at selvom vi var positive ved den første præsentation i ministeriet, gjorde vi det dengang klart, at vi havde nogle spørgsmål, vi ville stille. Det er jo helt sædvanlig praksis! Når man så er blevet betrygget gennem svarene, kan man nikke endeligt ja. I DONG sagen har det blot forholdt sig således, at jo mere viden, vi har fået, desto mere utrygge og bekymrede er vi blevet. Men da dette ikke passer med finansministerens politiske ønske, kan vi så bare blive smidt ud af forligskredsen. Nye toner på Christiansborg med Bjarne Corydon ved roret!

Indtil afstemningen på torsdag vil jeg dog tro på, at ”damptromlen” kan stoppes. Modstanden mod salget til Goldman Sachs har efterhånden vokset sig så stor, at regeringen eller måske Venstre og De Konservative besinder sig. Og det er ikke blot stadigt flere eksperter og politikere, der vender sig fra et salg til Goldman Sachs og mod alternativet fra de danske pensionskasser. Det er også danskerne mere generelt. En underskriftsindsamling på nettet viser således, at ganske mange danskere er meget optagede af at bevare kontrollen med DONG. Over 150.000 danskere har på meget kort tid sagt ”nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs”.

Det er selvsagt af stor vigtighed, at vi fastholder kontrollen med noget så væsentligt som vores energisektor. For kontrollen her spiller en væsentlig rolle for enhver nation. Dansk Folkeparti har, i modsætning til for eksempel Enhedslisten, ikke noget imod, at nogle af statens selskaber i øget grad får privat kapital. Det er i vores optik slet ikke utænkeligt, at private aktører på en række områder kan løse en opgave bedre, end staten kan. Men vi skal tænke os grundigt om, hver gang vi gør det. Og da ikke mindst i forbindelse med salget af DONG-aktier. Det er jo netop derfor, vi har haft et særligt forlig i Folketinget om netop DONG. Og som betingelserne for et aktiesalg til Goldman Sachs ser ud, ligner salget altså en dårlig idé. Det bliver som sagt heller ikke bedre af, at meget tyder på, at salget i sidste ende vil betyde, at efterfølgende fortjenester på DONG-investeringen i væsentligt omfang vil havne i skattely i stedet for i den danske statskasse.

Ja, måske lidt overraskende har statsminister Helle Thorning-Schmidt faktisk selv ganske klart givet udtryk for det samme, som jeg netop har skitseret. I en bog fra 2007 skrev statsministeren følgende om Socialdemokratiets fremtidige position i forhold til privatisering: ”Partiet skal fremover være langt mere skeptisk inden fællesskabets værdier sættes til salg (...) Socialdemokraterne skal også være mere kontant i sin kritik af den grådighed, der kendetegner finanseliten og dens forsøg på at unddrage sig beskatning”.

I morgen skal Bjarne Corydon i samråd om aktiesalget, og selv om han efterhånden har slået fremstrakte hænder væk og sagt ”nej” så mange gange, at det vil være et større prestigetab for ham og resten af regeringen at ændre kurs, så håber jeg alligevel, at det sker. Vi så det jo, da regeringen droppede betalingsringen. Kritikken var for hård, og som Helle Thorning-Schmidt sagde: ”Til sidst kunne jeg nærmest ikke finde nogen, der var for den”. Hun sagde også i den forbindelse: ”Jeg har det rigtig godt med, at vi viser, vi er en regering, der lytter. Jeg har det rigtig godt med, at vi erkender, at den løsning, vi har lagt frem, ikke var noget, borgerne ønsker”.

Så altså: ”damptromlen” kan stoppes.

I DF vil vi gøre vores for, at det kommer til at ske, og jeg opfordrer alle andre til at arbejde for det samme!

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Gæst

#9071 Re: Too little, too late

2014-01-27 23:11

#9066: - Too little, too late

Det kan godt være, men vi har nærmest ingenting fået at vide før nu, hvad fanden regner folk med? At vi er tankelæsere?

Oliver Ravn

#9072 Ding-Dong, something's wrong..

2014-01-27 23:14

#9033: - Hvor er SF ???

Ja, hvor står SF egentlig? Hvis man kigger i partiets principprogram (fra landsmødet d. 15 april 2012), står der så smukt:

"En række vitale sektorer må være underlagt offentligt ejerskab eller kontrol. Det gælder de dele af økonomien, hvis fortsatte og uafbrudte funktion er nødvendig for, at samfundet kan fungere. Det gælder f.eks. den centrale velfærd, sundhedssektoren, forsyning og infrastruktur. SF kræver desuden en særlig omfattende offentlig kontrol med og regulering af udvinding af olie og lignende naturressourcer samt af finans- og boligsektoren. Med offentligt ejerskab kan fællesskabet både høste frugterne af gode tider og bære tabene i dårlige, frem for at nøjes med det sidste."

 

Hmm..

 


Gæst

#9073 Re: Man får sgu lyst til at græde alt vand ud af kroppen!

2014-01-27 23:14


Gæst

#9074 Re: Re: Too little, too late

2014-01-27 23:14

#9071: - Re: Too little, too late

Fuldkommen enig - det kræver at medierne skriver om sagerne. Corydon har jo tydeligvis gået meget stille med dørene af "konkurrencehensyn" - men hvor er den kritiske journalistik henne i Danmark? Nå, nej, den bruger man ikke længere


Gæst

#9075 Re: Too little, too late

2014-01-27 23:15

#9066: - Too little, too late

jeg viste ikke at noget af dong skulle sælges til GS før i fredags, derfør havde jeg aldrig hørt om det