Speciallæger mod lukning af senge i Region Hovedstadens Psykiatri

Kontakt forfatteren af dette andragende

Møde d. 18.8 kl. 16

2015-08-11 11:52:36

Kære Speciallæger

Som led i forberedelsen til mødet med RHP's ledelse d. 24.8.2015 kl. 16, inviterer vi hermed til møde for alle interesserede speciallæger. Vi vil her have mulighed for at diskutere situationen og fremtiden uden ledelsens tilstedeværelse.

Mødet bliver afholdt tirsdag d. 18.8.2015 kl. 16-18 i auditoriet på Frederiksberg Hospital.
Hovedvejen 14
Frederiksberg Hospital
Nordre Fasanvej 57
2000 Frederiksberg

Vi håber, at mange har mulighed for at deltage trods kort varsel.


-

Foretræde for Psykiatriudvalget d. 17.3.2015

2015-03-19 16:30:19

Kære alle underskrivere

I forbindelse med at næsten et hundrede speciallæger nu har underskrevet protesten mod sengelukninger, havde professor Povl Munk-Jørgensen foretræde for Psykiatriudvalget under Regionsrådet i Region Hovedstaden d. 17.3.2015. Vi var meget glade for at Povl indvilligede i at påtage sig denne opgave, da ansatte i RHP ikke kan få foretræde for udvalget.

Foretrædet gik virkelig godt. Povl fremlagde helt kort kernen af problemstillingen og derefter stillede politikerne en række gode spørgsmål. Politikerne var meget lydhøre og interesserede i speciallægernes vurdering af situationen. Flere af politikerne ville meget gerne fortsætte  dialogen med speciallægerne.

Politikerne spurgte bl.a. hvordan situationen er i andre regioner og henviste til RHP’s redegørelse, hvoraf det fremgår at RHP har flere senge end de øvrige regioner. Hertil svarede Povl, at regionerne ikke er sammenlignelige idet forekomsten af alvorlig psykisk sygdom og dens komplikationer stiger med en faktor to når man går fra landområde til provinsby, og med en faktor 4 når man går fra provinsby til metropol. Povl sagde også, at statistik kun kan bruges til økonomistyring. Når det handler om kvalitet i behandlingen er man nødt til at rådføre sig med den faglige ekspertise. Politikerne undrede sig over den diskrepans, som er mellem speciallægernes vurdering af sagen og direktionen’s vurdering.

 

 


-



Del denne underskriftsindsamling

Hjælp med at skaffe flere underskrifter til denne indsamling

Hvordan promoverer man en underskriftsindsamling?

  • Del andragendet på din Facebook-væg og i grupper relateret til emnet.
  • Kontakt dine venner
    1. Skriv en besked, hvor du forklarer hvorfor du har skrevet under på denne underskriftindsamling, da folk vil være mere tilbøjelige til at skrive under, hvis de forstår, hvor vigtigt et emne det er.
    2. Kopier og indsæt webadressen for din underskriftindsamling i din besked.
    3. Send beskeden vha. e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.