NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN

Quoted post


Gæst

#31

2014-04-19 15:15

Det er lov at man skal gennemføre folkeskolen, og siden de fleste skoler har den regel om at man SKAL gå i bad efter idræt kan det være svært som barn at finde ud af hvordan man skal tackle det hvis man er blufærdig og ikke har lyst. Jeg har altid fået at vide at vi SKULLE gå i bad i skolen, selv hvis vores idrætstimer lå i de sidste timer. Jeg er aldrig blevet mobbet for at stå imod den regel, det var kun et problem i lærernes øjne, og selvom min mor skrev en seddel hvor der stod at jeg ikke behøvede gå i bad var det stadig et problem, og fordi det ikke blev løst satte jeg mig imod og var bare ikke med, fordi det var den eneste løsning jeg kunne finde. Jeg dukkede heller ikke op til de svømmetimer vi fik, da jeg aldrig har haft det behageligt med at vise min krop til andre på den måde, og det var åbenbart også et utroligt stort problem - altså, jeg var et problem. Jeg ved stadig ikke hvorfor - selv hvis jeg skulle være i skole efter idræt er det vel mit eget problem om jeg lugter?
Det eneste problem der er i det her, er at det bliver gjort til et problem at folk ikke har lyst til at vise deres krop frem. Og jo, det ER utroligt grænseoverskridende for nogen. Aldrig har jeg oplevet at blive mobbet fordi jeg ikke var med eller fordi jeg lugtede af sved, for børn er faktisk utroligt ligeglade, og når man bliver lidt ældre kan det fixes med noget deo indtil man kommer hjem og kan komme i bad.
Jeg skriver under fordi jeg stadig synes det er et problem at jeg i idræt skal klæde om sammen med andre, og ikke kan nå hjem og få et bad, og det gør at jeg overhovedet ikke er med i undervisningen. Det er nogle, i mine øjne, forfærdelige modargumenter de fleste her kommer med, for JO det gør noget ved børn at blive tvunget til noget de ikke har lyst til, og finder utroligt ubehageligt.

Svar

Kenneth

#34 Re:

2014-04-22 15:18:51

Der er ikke noget galt i at gå i bad med andre. Du burde derimod indse at du har et problem med lavt selvværd, som du selvfølgelig skal have hjælp med til at få løst. Men det nytter ikke noget at prøve at hjælpe en person, før vedkommende selv indser at han/hun har et problem. Det løser bare ingen problem at undgå det man ikke kan lide. Hvis nu du efter samtale med en psykolog eller noget, kunne finde overskud til at prøve det fællesbad, kunne det være du vil indse at der ikke er noget at frygte, og du vil få mere selvværd og blive gladere for dig selv og din krop.


Gæst

#155 Re:

2014-11-13 15:07:25

#31: -  

 Der er undervisningspligt i Danmark - ikke skolepligt. Det betyder at man ikke behøver at gå i hverken folke-, fri- eler privatskole, men at man SKAL modtage undervisning.