Ja-tak til svin

Quoted post


Gæst

#1

2013-07-16 20:04

Jeg mener at traditioner der er dårlige og skadende burde udfases, men svinekød skal slf ikke være forbudt for at tage hensyn til muslimerne.

Personligt mener jeg Halal burde være forbudt fordi det er den slags traditioner der er skadelige, dyr der er halal slagtet lider.

Svar

stud. med. vet.

#11 Re:

2013-07-16 23:24:26

#1: -

og jøderne, husk at der er andre der ikke må spise svinekød. Jeg har selv skrevet under på denne indsamling da jeg er enig i at man må kunne lave en løsning der beror på valg. Ellers vil oksekød også komme af menuen pga. hinduer, og alt skulle være khosher osv. apropo din kommentar om halal så lider de ifølge min mening kun marginalt mere end andre slagtedyr, da den største velfærdsbyrde ligger på primærbedrifterne hvor de jo tilbringer langt størstedelen af deres liv. desuden er der meget stramme krav i lovgivningen om hvordan en religøs slagtning må finde sted. (Bekendtgørelse om slagtning og aflivning af dyr Nr. 1302 af 17. december 2012) blandt andet skal kvæg, umiddelbart efter at begge vene- halspulsårer er skåret, bedøves med boltpistol, men jeg er da enig i at dyrevelfærden, også indenfor slagtning både halal og haram, kan forbedres betydentligt.

Jeg vil dog minde alle om at det handler om at være åbentsindet og komme i dialog, som bl.a. ved denne underskriftindsamling. Og så til sidst sige at dine synspunkter er ligeså gode som mine


Gæst

#46 Re:

2013-07-17 11:16:06

#1: -

Diverse dyreorganisationer har for længst demiterede dit udsagn til at være usandt. Det er mindst lige så humant som traditionelle slagtemetoder.