Forlæng dagpengeretten

Quoted post

Kloge Åge

#165

2013-05-01 19:02

Jeg synes vi skal dele det arbejde der er. D.v.s. med jobrotation eller dagpenge på skift. Alle burde få del i ufrivillig ekstra fritid og prøve hvordan det er at være på dagpenge i en periode. Det er forkert at tale om at optjene til næste dagpengeperiode. Meningen er at det ledige skal i arbejde i længere tid og de arbejdende skal prøve ledighed i kortere tid. Så er der nok til alle.

Svar

Eva

#167 Re:

2013-05-01 23:21:58

#165: Kloge Åge -

Jeg er helt enig. Jo længere man er ledig, jo sværere er det at få et job, derfor drejer det sig om ret til et jobtilbud - ikke forlængede dagpenge.

Desuden er vi trætte af at blive betragtet som nasserøve.

Folk, der ikke har prøvet at være arbejdsløse, tror, at det bare er et driverliv, til trods for, at masser af arbejdsløse arbejder for deres dagpenge, i løntilskudsjob og virksomhedspraktik m.m.

Hvis man siger nej til et rimeligt jobtilbud, mister man dagpengene. Sådan har det været hele tiden, der er bare aldrig nogen, der får tilbudt jobs. I princippet burde der ikke være begrænsning på dagpengeperioden, hvis man er forpligtet til at tage et tilbudt job. På overenskomstmæssige vilkår, selfølgelig, evt. på nedsat tid, så det svarer til dagpengene.

Og til dem, der spørger hvor pengene skal komme fra, vil jeg gerne gøre opmærksom på, at der ikke er nogen besparelse af betydning ved at flytte folk fra dagpenge til kontanthjælp. Se:

Minimal gevinst ved at flytte folk fra dagpenge til kontanthjælp

http://www.information.dk/308371

Så er der også lige 16 mia. at spare på ydmygende og umyndiggørende aktiveringskurser.

Derudover bliver folk syge af langtidsledighed - og mindre arbejdsmarkedsparate.

 

Men, måske er der lidt håb forude:

S-politikere: Genoptjen dagpengeretten i løntilskudsjob

http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2013/05/01/0501235948.htm