Mod Administrationen i Egedal Kommunes forslag om færre skoler

Thomas Rosenberg

/ #40 Vi skal se bredere end bare på Skoleområdet

2012-11-09 16:09

Rapporten fra Brøndum og Flies ser meget ensidigt på skolområdet og enten afgrænser sig fra eller ignorerer konsekvenser skolelukninger vil have på Egedal kommunes lokalsamfund i øvrigt.
Danmarks Statistik har nogle barske statistikker for befolkningsudviklingen i Egedal Kommune, som betyder tæt ved en fordobling af de ældre (70 år og opefter) frem til år 2021. I samme periode falder den arbejdstagende befolkningsgruppe mellem 30 og 70 med 8%. Dette betyder, at hvor der i dag er 6 arbejdstagere til at forsørge 1 pensionist, vil der i år 2021 kun være 3 arbejdstagere til at forsøge en pensionist..... og det bliver kun værre, når vi kigger længere ud i fremtiden.
For at imødegå dette scenarie, bør Egedal kommune forsøge at gøre byen så attraktiv som mulig for børnefamilier, for dermed vil der være flere til at forsørge den stigende ældregruppe. At lukke skoler vil virke direkte modsat, idet unge nytilflyttere vil stille det som et krav, at der er en skole indenfor gå/cykelafstand for deres poder. Og er det ikke de unge, der flytter til Egedal, ja så bliver det de ældre i stedet - og så vil "ældreforsørgerbyrden" bare vokse endnu hurtigere.