Vi kræver erstatning for at have spist halalslagtede kyllinger/ok

blop

/ #166 Re:

2016-08-16 20:30

#5: -  

Fra DR.dk.: Ifølge Flemming Thune-Stephensen, dyrlæge og chefkonsulent i Landbrug og Fødevarer, så adskiller den rituelle og traditionelle slagtning af kvæg sig kun på få punkter.

- På de store slagterier har man typisk en skydefælde, hvor dyret bliver fikseret, så det hverken kan bevæge sig til siden eller frem og tilbage, siger dyrlægen.

Hvis kødet skal være halal bruger man en anden type bedøvelse. På traditionel vis i Danmark, så sker det ved, at slagteren bruger en boltpistol, der trænger igennem dyrets kranie og gør dyret bevidstløst.

Ved halalslagtning trænger pistolen, en såkaldt "cash-knocker", ikke ind i kraniet, men slår dyret bevidstløst ved et kraftigt slag i panden. Det anses i religiøs sammenhæng for vigtigt, at hjernen ikke beskadiges ved bedøvelsen.

Dør på samme måde

Efter bedøvelsen klapper benene sammen under dyret, skydefælden åbnes, og dyret ruller ud på et udfaldsbord. Det bliver hængt op i bagbenene og pulsårerne skæres over.

- Ved halalslagtning sker det ved et tværsnit over halsen, så de to halspulsårer skæres over, og ved traditionel slagtning laver man et indstik ved overgangen mellem bryst og hals og rammer hovedpulsåren inden den deler sig i to halspulsårer, siger Flemming Thune-Stephensen.

I begge tilfælde dør dyret ved afblødning.