Din underskrift på et åben brev til vores folkevalgte .......

Maibritt S. Carstens

/ #7

2016-06-26 13:51

Jeg skriver under fordi jeg håber på effektive sanktioner over for kommunernes bevidste brug af smøl, til at underminere borgernes retssikkerhed.
Der er pt ingen sanktionsmuligheder, når en kommune overtræder sagsbehandlingstider. I Thisted Kommune fra 2 måneders officiel sagsbehandlingstid, til reelt 13 måneder på klokkeklar afgørelse fra Ankestyrelsen.

Dertil vil det også styrke retssikkerheden, hvis klager får sidste ord inden en sag sendes videre til Ankestyrelsen, da kommunen jo allerede i deres afgørelse, har udtalt sig og sender sagen videre, fordi de ikke vil ændre afgørelse. Men netop her, har de mulighed for, at forvirre sagen endnu mere, uden at borgeren får partshøring.

Jeg har lige fået 2. klokkeklare afgørelse i en og samme sag, fra Ankestyrelsen. - bad om omgående efektuering af sagen og fik at vide:
"vi har mistet en medarbejder og søger pt. en ny sagsbehandler til dig, så vi håber du vil have tålmodighed"
Naaaa jaaa, sagen startede såmend også allerede i august 2013. Naturligvis med omgående økonomiske sanktioner, til gavn for kommunen.

Og nu, 22.12.2016 er der stadig ingen afgørelse fra kommunen. Jeg har nu hyret en advokat til at varetage min retssikkerhed, men det kan vel ikke være meningen, at en borger skal have råd til advokatbistand, for at få kommunen til at efterleve klare retslige krav?