Red de kreative fag og andre valgfag på B-niveau i gymnasiet

Kirstine
Gæst

/ #105

2016-04-24 14:22

Jeg skrev under, fordi jeg har valgt at gå på det almene gymnasium. Det betyder at jeg gerne vil have den almene uddannelse hvilket inkluderer dramatik, musik, billedkunst, filosofi osv. Jeg vil gerne have de her fag fordi fordi det udvikler mig som et menneske. Mine A-fag udover Dansk og Historie er Engelsk, Spansk og Latin med Dramatik på B. Ofte når jeg fortæller det til folk synes de enten at jeg er skør eller fortæller mig hvordan jeg ikke kan komme ind på nogen uddannelser med de fag og at jeg derfor spilder min tid og min uddannelse. Men det gør jeg ikke. Uddannelse er ikke kun at kunne lægge to tal sammen eller at kunne flest af pi's decimaltal, det er lige så meget at kunne tænke kreativt, at kunne tackle problemer fra forskellige vinkler og at kunne udtrykke sig selv. Det er altsammen kompetencer som man lærer i de kreative fag. Det er også kompetencer som bliver efterspurgt på arbejdsmarkedet, så hvorfor folk mener at jeg spilder min tid og min uddannels, og hvorfor regeringen mener at vi skal skære ned på de kreative fag, det forstår jeg simpelthen ikke. Jeg vil altid kunne tage supplerignsfag, men jo ældre jeg bliver, jo sværere bliver det at skulle lærer disse kompetencer fra bunden.

Derudover så er der masser muligheder for studerende som allerede ved at de kun vil have de naturfaglige eller humanistiske fag. Der findes HHX, HTX, IB osv. altsammen uden kreative fag så hvorfor skal vi nu også til at fjerne de kreative fag fra en af de eneste uddannelser som rent faktisk tilbyder dem.

Der er en masse andre pointer som jeg ikke tror at Sir Ken Robinson kan forklare meget bedre end jeg kan så her er et link til en af hans videoer som forklarer det virkelig godt:

https://www.ted.com/talks/ken_robinson_changing_education_paradigms