Bevar slagtergårdene på Vesterbro: Vesterbros Kulturarv.


Gæst

/ #144

2016-02-20 05:09

Dette er i min optik et meget vigtigt skridt for bevarelse af et stykke vigtig dansk kultur.
Ligeledes er netop disse stykker kulturarv med til at gøre det interessant at bevæge sig rundt i gamle historiske købstæder.
Hvis man sælger ud af arvesølvet, uden at tænke langsigtet, gør man sig selv en bjørnetjeneste... Den økonomiske gevinst ved at udvide med flere boligkvadratmetre og ligegyldige parkeringspladser er negativ på den lange bane.
Kultur og historie er noget der er penge i, og når først det er fjernet, kan det aldrig genskabes.
Turistindustrien i Danmark ikke mindst, lever godt af at kunne tilbyde noget unikt. Noget som ikke kan kopieres. Rundt om i verden forsøger man at skabe unikke byer, men uden historie, ingen succes.
Sammenligner man med Dubai. Den by er helt ny. Bevæger man sig omkring i den by, opdager man, at den langt hen ad vejen er uden "sjæl". Den mangler noget meget vigtigt. Tid... Historie!
København, og andre gamle historiske købstæder for den sags skyld, bliver aldrig til New York. Uanset hvor meget nogen gerne ville det. - Tvært i mod.
Hvis man fjerner det unikke for at gøre plads til leverpostejen, taber man.
I økonomisk teori siger man: Get niche, get big, or get out! - fokuser på nicheprodukter eller storskala. Hvis man tror man tror kan det hele...så taber man!
Skal man vælge en feriedestination, vælger man da noget unikt. Hvem har nogen sinde taget en ferieuge ud af kalenderen, for at tage familien med til Albertslund, eller Hvidovre for den sags skyld.
Folk tager ture til Christians havn, Dragør, Roskilde, Århus, Palermo og lign. Ikke Mjølnerparken, Lindevangshusene i Tåstrup eller Grandtofteparken i Ballerup!
I øvrigt og meget aktuelt, I Mellemøsten fører man krige i øjeblikket for at forsvare bl.a. kultur og historie! Man fristes til at sige, at i Danmark er vi ligeglade med vores egen historie og kulturarv, hvis vi bl.a. tillader nedrivninger som dette.

Op på barrikaderne! - Vores børn har også ret til et stykke med dansk kultur. :-)

Torben Gram.