NEJ til ny lufthavn i Østjylland


Gæst

/ #441 Re:

2015-07-15 20:44

#440: -  OK, det vil koste lidt penge, men kun en brøkdel af prisen og dette kommer til at fungere

Motorvej og tog som vi redde lufthavnen og koste en brøkdel er en uunderbyggget påstand må du meget må præsendere belæg for. Især fordi det modstrider hvad Midttrafik og vejdirektoratet har konkluderet:

Tog: Midttrafiks egen konklusion i 2008 var at et tog ikke kan gøre det hurtigere end bussen. 

Motorvej: Vejdirektoratet har beregnet at en motorvej kun forkorter rejsetiden med to minutter, og koster op mod en mia. i offentlige kroner. Det er en ret stor brøkdel af en ny lufthavn, op mod 50/100. Som vel at mærke primært skal financieres med private midler. Det øger altså kun tilgængeligheden marginalt og kun for beboere i Aarhus. Ikke resten af østjylland, som idag har alt for svært ved at komme derud. Og dét er det store problem.

Idéen med at flytte terminalen kunne være interessant at høre mere om - hvorfor vil det fungere? Er en 3km kortere køretur virkelig hvad der skal til? Jeg tvivler! Og hvis du alligevel vil igang med at flytte terminalen, hvorfor så ikke også asfalten: 30 km. i stedet for kun 3km. mod vest ind til E45 hvor lufthavnen virkelig vil kunne gøre nytte for østjylland?