Nej til udlevering af dine helbredsdata uden samtykke


Gæst

/ #59

2015-03-21 18:07

Forslag til lov om om ændring af arkivloven
Eller snarere:
Forslag til lov om arkivering af ulovligt indsamlede sundhedsoplysninger ...

Dette lovforslag er langt ude i hampen!
Lovgivning med tilbagevirkende kraft for at lovliggøre ulovlig indsamling af private sundhedsoplysninger om danskerne.
Jeg finder det direkte pinligt, at kulturministeren har ladet sig belukse til at fremsætte det og mindst lige så pinligt, at Rigsarkivaren indtager en så højrøvet holdning til danskerne, at han overhovedet vil være bekendt at række ud efter disse data, der som bekendt både er ulovligt indsamlede og desuden omfatter langt flere oplysninger, end lægerne selv har indberettet i det øjemed, det er blevet dem oplyst. Man har ganske enkelt "høstet" revl og krat fra almen-lægernes computere uden at de er blevet oplyst om det, altså regulært datatyveri - endnu en helt uacceptabel ulovlighed oveni den første.
Og nu vil kulturministeren så lade sig spænde foran en vogn, der vil medvirke til at transformere Danmark til en bananrepublik.

Tænk dig dog om, for Søren!

Du skulle meget hellere give Rigsarkivaren en næse for sin uhørt frække fremturen!

Lovforslaget er ikke blot smagløst, det er er udtryk for en helt uhørt arrogance over for danskerne, er det mon Putins Rusland, der har inspireret kulturministeren?

Man aner jo nok, at ministeren er en smule flov over dette overgreb på borgerne, for - som et plaster på såret - er der i lovforslaget indbygget den klausul, at data ikke må være tilgængere for nogen som helst i de næste 120 år.
Tror ministeren mon på, at fremtidige lovgivere vil kunne modstå presset fra ivrige forskere, der må formodes at komme med alle mulige argumenter for at få adgang, for danskernes sundheds skyld!
Og når Rigsarkivet nu har disse data, så er det da kreperligt ikke at måtte bruge dem!
Det kan snildt klares med et nyt lovforslag, om adgang for visse forskere med visse formål.

Næ, nej, dette uantagelige makværk af et lovforslag, som er baseret på en udemokratisk tankegang, bør tages af bordet - det kan ikke gå hurtigt nok.
Jesper Fink
Bibliothecarius Emeritus