Syg i sygt system

M.Hoffbeck

/ #202

2013-12-14 10:38

Fik lige læst nogle forudgående skrivelser.
Vil hertil tilføje, at jeg er min mors støttekontaktperson, jeg skriver på min mors vegne, sørger for hendes post, økonomi osv. Så min mors breve, mail er næsten altid dikterede og skrevet af mig, sommer tider skriver jeg dog på min mors vegne uden diktat.
Min mor Tina Hoffbeck har været leder, konsulent og plejemor, hun har aldrig været arbejdsløs, hun har altid arbejdet mellem 60-80 timer i ugen. Hun har altid været meget fysisk aktiv i sin fritid også med sport, heste, jagt osv.
Min mor gik på arbejde og blev overfaldet og kom så galt afsted at hun har fået: hjerneskade, ødelagt nakken med føleforstyrrelser ud i arme/hænder og fingre, tryk mod nerver og rygmarv har givet min mor store balanceproblemer og inkontinens af blære og tarm (min mor har stok, rollator og kørestol), min mor fik smadret sin kæbe og kan kun spise små bidder mad og ej synge eller råbe eller gabe osv. Min mor fik ødelagt højre skulder/overarm og kan ikke bruge denne særlig godt, hun taber alt ud af denne arm/hånd. Hun falder ofte og slår sig, eller brækker sine lemmer med videre. Min mor har kan ikke længere lære nye ting, ikke huske osv. Hun har syns- og høreskader pga. slagene mod hendes hoved, hun bærer høreapparat og filterbriller. Hun fik dårligt hjerte og har været indlagt og fået en lille sød maskine opereret ind til hjertet, hun følges af Rigshospitalet. Min mor ligger mest i sengen eller på en god dag, på sofaen. Hun har hjælp til stort set alt. Hun går med ble pga. inkontinens af blære og tarm. Min mor kan når som helst dø af et pludseligt hjertesvigt, iltmangel til hjertet er yderst alvorligt.
Min mor har rigtig mange funktionsnedsættelse blot pga. at hun havde en uheldig dag på sit job.
Kan forstå, at nogen skriver at syge er dovne og ikke vil arbejde. Min mor har som sagt arbejdet mellem 60-80 timer om ugen i ca. 30 år.
Stort set hele vores familie er døde af enten kræft eller dårligt hjerte.
Selv har jeg alvorlig leukæmi og følges på Rigshospitalet, så har jeg også dårligt hjertet og pga. kræftbehandlingen er mine knogler osv. smuldret, så jeg i januar 2014 skal have nye hofter med mere.
Min mor er pålagt at hjælpe mig og jeg er pålagt at hjælpe min mor, det er meget svært at få hjælp via kommunen.
Til trods for vores situation har kommunen endnu efter mere end 3 års mareridt givet min mor en pension, hun har absolut nul arbejdsevne tilbage, hun kan ikke engang klare sin egen hverdag.

Så hvis der sider nogle mennesker og synes, at syge, ulykkesramt selv er uden om det, bare nasser på samfundet eller hvilke tanker de nu gør sig.
Så siger jeg bare:
Læs lige vores historie en gang til og læs alle de andres historie en gang til og har I den mindste form for hjerneaktivitet, så Emma Gad gider I - siger I undskyld!
M.Hoffbeck