sig nej til julehjælp til muslimer ( der ikke holder jul)

Dalton

/ #171 Re: Julen handler om kærlighed, ikke om at have ondt i r....

2013-11-30 10:07

#2: Erik Fischer - Julen handler om kærlighed, ikke om at have ondt i r....

Altså overgangen til kristendommen blev opstartet i Norden i midten af 900 tallet (966), og før dette fejrede man i Norden midvinteren ifølge Wikipedia:

Det danske ord jul stammer fra det hedenske jól. I det førkristne Skandinavien fejredes midvinteren med store mængder sul og mjød. Festerne blev typisk holdt i januar og hed jól(oldnordisk), yule (engelsk) og joulu (finsk). Der er flere teorier om, hvor ordet kom fra. Den sandsynligste er, at det kommer fra indoeuropæisk: årets drejning; ved midvinter ser man frem til at lyset vender tilbage, og der er gået et år siden sidste gang, det skete. Den helt oprindelige betydning af ordet jul eller nærmere bestemt juhla er ikke helt klar, men sprogforskerne har flere gode bud. Det første er, at ordet er afledt af det latinske joculus, der ligeledes betyder fest. Et andet bud er, at det skulle stamme fra ordet hjul. Det skulle hænge sammen med, at man i nordisk oldtid havde tradition for til højtider, at trille et brændende hjul ned ad en bakke som en slags solsymbol. Denne forklaring er dog forkastet af den gængse sprogforskning

Der gik ca 300 år efter jesu fødsel, før man begyndte at fejre hans fødsel, så alt det taget i betragtning er det noget sludder du skriver.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...

Facebook