BUDOLFI PLADS I AALBORG - NOK ER NOK!

Tostrup Brogaard

/ #60 Budolfi Plads i fremtiden

2013-07-10 19:04

Aalborg har nu en fantastisk mulighed for at skabe et bymiljø midt i byens hjerte. Man kunne her drømme om at få en vandkunst med et springvand centralt på pladsen, indrammet med haveanlæg med skulpturer og anden kunstnerisk udsmykning.
På sydsiden af Vingaardsgade kunne der etableres små spisesteder og cafeer med mulighed for udendørs servering. Der kunne måske også på pladsen blive plads til en lille scene til forskellig optræden og musiske indslag.
Valget imellem en formodentlig stor pose penge og at bruge pladsen til at skabe et bymiljø, til glæde for borgerne og turister i mange år frem i tiden er naturligvis ikke let hvis pengene skal løse et her og nu problem med at udfylde et stort hul i næste års budget, men det er et meget stort offer man herved yder ved at fravælge ovenstående mulighed.
Der har været et forslag fremme i debatten om at bruge pladsen hvor den gamle rutebilstation lå, til et parkeringshus og evt. til et varehus. Umiddelbart lyder det som en smart løsning fx med problemet med at finde et sted til Magasin.
Magasin på Budolfi Plads virker som en gøgeunge, der vil forsøge at skubbe andre ud. Magasin har tidligere trukket sig fordi det ikke var en fornuftig forretning for dem i Aalborg. Hvad gør at situationen skulle være ændret nu? City Syd var måske en bedre mulighed for Magasin, hvis de har mod på at igen at etablere sig i området. Her er der jo fx ingen parkeringsproblemer.
Jeg håber ikke at tiden er forpasset til at vælge den rigtige bøsning.