Imod ny folkeskolereform


Gæst

/ #257 svar til # 255

2013-04-19 02:26

Hej Kenneth
Det er altså IKKE lærerne der strejker. Det er KL som på kommunernes vegne har lock outet lærerne, for få dem til sluge kamelen og kvit og frit levere 10 millioner ekstra lektioner.
Man skal ikke for enhver pris støtte dem man har stemt på - ikke alle lærere stemmer ssfr - hvis de folkevalgte trækker elendige ideer ned om ørerne på borgerne.
Og helhedsskolen har ikke bund i nogen som helst viden eller forskning på skoleområdet. Det er en ide formet af regnedrengene i finansministeriet og KL. Store internationale undersøgelser har placeceret danmark i eliten, som nummer 5 i verden i læsning. Og der er noteretstor fremgang i matematik og i naturfag. Med den nuværende arbejdstidsaftale vel at mærke.
Der er problemer i folkeskolen alligevel, men helhedsskolen med mere og dårligere undervisning er ikke medicinen. Og i øvrigt havde Antorini i opgørelsen af børn som ikke tog deres afgangseksamen talt børn med, som var syge og skulle til sygeeksamen senere, børn som var døde og børn som var udvandret. Dvs. at der reelt var omkring 11 procent, som ikke fik deres eksamen. Men det har vist sig, at det ikke er afgørende for om man får en ungdomsuddannelse. Så problemet er helt klart talt op fra ministerens side, for at få folk til lettere at sluge ideen om helhedsskolen.
Men den skole bliver et helvede for mange børn.
De har ret tll fritid og frihed og til deres barndom og ungdom. Senere hen kan det blive hårdt nok med det modbydelige asociale samfund, vi er ved at udvikle.
Sig nej til en skole der berøver børnene tid til sig selv, til interesser og sammenvær med venner og familie.