Imod ny folkeskolereform


Gæst

/ #176 Foredrag (FOF)vi burde give undervisningsministeren/hele folketinget i gave

2013-03-20 18:23

HELDAGSSKOLE - GOD FOR BØRNENE?

Ved børneforsker Erik Sigsgaard

”Jeg har ikke hørt et eneste barn give udtryk for, at de er glade for at få flere timer i skolen. Vi skal være forsigtige med at idømme en stor befolkningsgruppe en kollektiv frihedsbegrænsning”. Sådan sagde den kendte børneforsker Erik Sigsgaard i et interview om heldagsskole på dr.dk for nylig. Nu kan du møde ham til foredrag og debat.

Debatten om heldagsskole raser. Men hvordan ser det ud fra børnenes synsvinkel? Kom og mød børneforskeren Erik Sigsgaard, som mener, at heldagsskoler institutionaliserer børn mere end godt er. Nogle af de spørgsmål, Sigsgaard kommer ind på er: Hvor lærer børn mest, i skolen eller udenfor? Hvilke lærings- og oplevelsesmuligheder mister børn ved heldagsskole? Skal alle gå længere i skole, fordi nogle får lært for lidt? Er det godt for børnene, at der kommer flere skal-timer og færre kan-timer? Hvad sker der med børnenes ret til fritid? Og hvad med spejder, musik og sport – lærer børnene mindre dér end i skolen? Sigsgaard sætter fokus på forholdet mellem leg og læring, selvregulering og læring – og om skolen overhovedet er moden til dagens børn.

Erik Sigsgaard er en af landets mest anerkendte forskere indenfor pædagogik og institutionsområderne. Han har stået for omfattende forskning, og er forfatter til en lang række artikler og bøger, hvoraf kan nævnes "Børn og institutioner”, "Skældud” og "Skæld mindre ud - bliv bedre til at omgås dine børn på en anerkendende og kærlig måde".

Torsdag d. 18-04-13 kl. 16:45 Erik Sigsgaard Kosmopol Kr. 130,00
PEAS: 115,00