Kunsttom by!

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen Kunsttom by!.


Gæst

#1

2015-04-19 20:57

Det er vigtigt at en større del af de midler der bliver bevilget til kunst går til kunstnerne, for det første fordi det er absurt at den del af kulturlivet, der formidler kunsten, har gode stillinger med fast indkomst, medens dem der laver den kunst, der giver deres job berettigelse, skal bruge mere tid på at skaffe deres indkomst, evt. gennem diverse støtteordninger, end på at arbejde med den kunst de lever for

Gæst

#2

2015-04-26 17:17

Fordi midlerne går til administration og ikke til de kunstnere, som skaber det "der administreres"!!!

Gæst

#3 Underskrift

2015-04-28 13:03

Jeg ville også have skrevet uder, men nåede det ikke. Mvh. Kim Schulz Jensen, Holbergsgade 18, 8600 Silkeborg. 20204646.


Gæst

#4

2015-04-28 19:10

Fordi fordeling af kunstmidler er skævvredet i Danmark..!!!
Dorte Persson
Gæst

#5

2015-04-29 06:07

Enig. Større tillid til kunstnerne - ansøgninger i et rimeligt forhold og på et rimeligt niveau.

Administrationen kan ikke undværes, men det er klart at den skal hjælpe til realisering af kunstneriske projekter - ikke besværliggøre dem.

Kunstnerne skal ind i processerne fra starten - så hvad der end opstår af spillesteder, festivaller, produktions steder er fremelsket på kunstens præmisser.

Kunstnernes vilkår er efterhånden så usle , at vi må gentænke hele det kulturelle /kunstneriske politiske landskab. Alle de uendelige administrative skranker som skal passeres, før et projekt kan se dagens lys, er for de fleste uoverkommelige og mange spændende kunstneriske projekter og kræfter , går til spilde på den bekostning.

Mange kunstnere bliver administratorere , fordi de ikke kan skaffe sig arbejde nok som kunstnere ...... og det er sådan set godt, for vi har brug for de administratorer som selv har været i felten og kender vilkårene. Administratorer som  kan gå i ordentlig dialog med kunstnerne og er funderet i et kunstnerisk mindset. Men ... hvis udviklingen fortsætter som nu , vil mange flere kunstnere give op - og det kan afhjælpes lidt, hvis kravene til ansøgningerne slækkes og pengene bliver fordelt på en måde, så vi sparer på administration og kunstnerne stadig selv mere eller mindre kan håndtere at skrive ansøgningerne , samtidigt med at de har tid til at fordybes sig i udvikling af deres kunst. Jeg tror stadig der skal mere til, men at skabe balance her og at styrke kunstens præmisser fremfor administartionens,  er et godt sted at starte ...

Måske vi kan give "kursus Danmark" en lignende opsang , i næste ombæring  ...