Fra alle os faglige til jer politikere

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen Fra alle os faglige til jer politikere.


Gæst

#26

2014-09-11 14:43

Der er ikke balance mellem sikkerhed og risiko...

Gæst

#27

2014-09-11 18:23

Man lovede at ca. 4000 ville ryge ud pga. dagpengereformen men 40.000 er er faldet ud og det er en ommer !
Gæst

#28 Pas på

2014-09-11 20:28

Jeg kan ikke skrive under på disse krav, da de ikke er omfattende nok.

Dagpengereformen skal rulles tilbage som jeg ser det.

 

Det er ikke nok at lette optjeningskravet. Hvis det lykkes via denne underskriftsindsamling og enhedslistens krav til finansloven bliver dagpengeperioden aldrig sat op igen. Tilmed kan kommende regeringer stramme  optjeningskravet lidt igen her der og snart er vi tilbage til 1 år.

 

Den gensidige forsørgerpligt har ikke noget direkte med dagpengereformen at gøre og har altid eksisteret for ægtefolk. At den også gælder for ugifte samboende, kan jeg forstå argumenterne for; men hvorfor de skal rammes hårdere en gifte par er helt urimeligt.

 

Dagpengereformen var et blåt inhumant indgreb som de berettigede med at vi var i en økonomisk krise. Dels har vi aldrig haft en rigtig krise, men blot den naturlige nedtur efter en stor optur og dels er dagpengereformen et langsigtet økonomisk værktøj som næste ingen effekt har på økonomien her og nu. Den sande grund til dagpengereformen, skal findes i politikernes ønske om at påvirke løndannelsen i Danmark. Samtidig med at de erklærer, at de respekterer den danske model undergraver de arbejdstagernes muligheder for at forhandle løn, ved at fjerne sikkerhedsnettet. Truslen om at miste jobbet er pludselig mangedoblet i styrke og vi kan se det har virket. Lønaftalerne bliver ringere og ringere.

 

Og hvorfor så dette angreb på den danske model lønmodtagerne. Tja, erhvervslivet har jo altid hylet om faldende konkurrenceevne osv. men nyt er, at alle toneangivende partier er EU-liderlige. Vestager og co. har skrevet under på regler for hvordan vi må styre vores økonomi og de vil alle tækkes Mergel og Tyskland. Vi kan/tør ikke længere gøre noget selvstændigt. Når Thorning siger, at regeringen fører den nødvendige politik, mener hun den politik Mergel forlanger.
Den egentlige grund til, at man ville sælge DONG var formentlig, at det skæppede lidt i kassen så EU-reglerne om underskud kunne overholdes.

 

Det er snart sidste chance for at stå fast og derfor er vi nød til at få væltet den nuværende regering, tage 4 onde år med Løkke og håbe Socialdemokraterne finder sig selv og får Thorning, Corydon og de andre blå smidt ud.

 

 


Gæst

#29

2014-09-12 08:08

For mange, især lidt ældre, kan det være en helt håbløs opgave, at skaffe 12 måneders job, derfor skal genoptjening,s perioden, for dagpengene, halveres.