Sig NEJ TAK til tvangsregistrering af dine gener.

Kontakt forfatteren af dette andragende

Del gerne på Facebook

2018-03-17 20:02:11

hej alle underskrivere

tak for jeres underskrifter .... underskriftsindsamlingen har nu været åben i godt to døgn og kun 28 har skrevet under. Derfor vil jeg gerne opfordre Jer alle til at dele link til underskriftsindsamlingen på de sociale medier i kommer på. Forslaget er under behandling nu i Folketinget...så det er ikke en underskriftsindsamling, der kan køre i månedsvis.

I kan her læse Institut for Menneskerettigheders høringssvar til regeringen angående lovgrundlaget, de er ved at behandle i Folketinget. Også her er man betænkelig ved tvangselementerne og det manglende tilsagn/frivillighed ifb. hermed gen-registreringen.

https://menneskeret.dk/sites/menneskeret.dk/files/10_oktober_17/hoeringssvar_vedr._udkast_til_lovforslag_om_aendring_af_sundhedsloven.pdf

Jeg tror ikke folk i almindelighed er klar over hvad der egentlig foregår i denne sag... Sundhedsministeren sugar-coater sandheden ved at tale om udvikling personlig medicin og andet usikker fremtidssnak. Vores gener er den sidste rest af følsomme personoplysninger, vi endnu har for os selv. Dem behøver vi ikke lægge i et centralt register... det er VORES egne gener!

Det en de facto  gidselstagning af befolkningen, i og med at genmregistreringen ligger indbygget i samtykket til behandling.... hvad vil konsekvensen være for en syg, der ikke ønsker sine gener i genbanken? Kan han blive behandlet? Eller afviser man patienten, der ikke vil skrive under på samtykket - eller tager man blot oplysningerne mod vedkommendes vilje alligevel?

Usikkerheden om hvad de kan bruges til fremtiden er for stor... magten over registret og de formål det senere hen kan bruges til kommer til at ligge hos sundhedsministeren. Og hvad nu hvis han/hun i fremtiden har andre motiver end folkesundhed i forvaltningen af vores oplysninger?

Derfor: Del, del, del, del...


Rex Andersen



Del denne underskriftsindsamling

Hjælp med at skaffe flere underskrifter til denne indsamling

Hvordan promoverer man en underskriftsindsamling?

  • Del andragendet på din Facebook-væg og i grupper relateret til emnet.
  • Kontakt dine venner
    1. Skriv en besked, hvor du forklarer hvorfor du har skrevet under på denne underskriftindsamling, da folk vil være mere tilbøjelige til at skrive under, hvis de forstår, hvor vigtigt et emne det er.
    2. Kopier og indsæt webadressen for din underskriftindsamling i din besked.
    3. Send beskeden vha. e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.