Stop politi chikane mod hestefolk!

Quoted post

Anna

#13 Til ovenstående kommentarer

2012-09-10 16:50

I bund og grund handler dette om at, lovene er lavet for at beskytte de dyr som (heldigvis ganske få) ejere er ligeglade med.

Hesteejere som bruger deres heste i konkurrencesammenhænge, har helt bestemt deres hests velbefindende og ikke mindst velfærd som 1. prioritet. En hest der er halt - hvad enten det er som følge af et uheld under rytter, på folden eller sket i traileren koster ejeren/rytteren mange bekymringer og hovedbrud, for hvornår går det over igen og går det i det hele taget over? Når man går op i hestene med liv og sjæl som (heldigvis) langt de fleste hesteejere gør, så er det jo meget svært at se positivt på begrundelserne for bøderne samt størrelsen på disse.

Den lille pige der blot har en hest hjemme og som mener den skal leve så naturligt et liv som muligt (og som for konkurrencehestenes vedkommende er utopi, da disse er "gymnaster" hvor selv små skader eller den mindste medicin er af afgørende betydning), kan ikke se hvad forskellen er på om bøden bliver givet til den ene eller den anden eller med hvilken begrundelse den er givet.

Det samme gælder for hr. Jensen der heller ikke kender forskellen på hestehold. Så ja, problemet er skabt hos den lovgivende forsamling, da der ikke er nuanceret efter behov... nøjagtigt som tilfældet var vedr. våbenlovgivningen for ganske kort tid siden. Her blev håndværkeren straffet på samme måde som den kriminelle gjorde - på trods af den meget store og åbenlyse forskel der var for de to personer til at bære en kniv.

Det er den forskel vi som personer skal forstå - og samme forskel politikkerne skal forstå så lovgivningen kan ændres til noget brugbart. Som reglerne er pt. er det ikke nemt at være seriøs hesteejer der gerne vil vise omverdenen hvilken dejlig hest man har. Det er ikke nemt som hesteejer at udøve sin interesse - det ville være langt lettere at spille fodbold.

Pt. gør politiet desværre blot deres job - som de gjorde med våbenloven... loven bør ændres - hvilket egentlig også er underskriftsindsamlerens budskab.

Svar


Gæst

#19 Re: Til ovenstående kommentarer

2012-09-11 17:56:56

#13: Anna - Til ovenstående kommentarer

Hørt, hørt og så rigtigt formuleret.