Stop politi chikane mod hestefolk!

De sidste par år har den danske færdselspoliti chikaneret danske konkurrence rytter og avlere med fuldstændig uhensigtmæssige razziaer ved større arrangementer ! Der bliver lavet nye reglesæt løbende som ikke bliver send fx til DRF eller DV så de kan informere deres medlemmer. Men bøden skal der betales fra dag 1. Ingen advarsel, nej direkt til aksse 1!

Hvis du har glemt din kompetencebevis er bøden 7.500.-kr! Hvis du transporterer en hest af en kammerat skal han være med ellers er det professionel transport og bøden bevæger sig i størrelsen af 25.000.-kr.! Vores staldmester lagde 4 bløde transportgamascher i traileren ,fordi han fandt ud af at de ikke passede hesten: bøde 3.000.-kr for ikke at har sikret lsten!

Vel og mærke alt kun for at hesten ikke lider overlast og at politi og fødevarestyrelsen kan holde øje med hestetransporter!

Forstil dig følgende: du har jeres egen pony med til stævne, lille Lises far har ingen trailer , i tager hende med! Hammeren falder når ejeren af ponyen ikke er med i bilen!

Du er hobbeavler og så heldig at du har avlet en hingst som blev udtaget til Herning. Du må godt transportere ham til Herning,MEN bliver han kåret er det professionel transport og du skal send ham hjem med en vognmand, som forhåbentlig har pairene iorden!

Politi og fødevarestyrelsen begrunder disse razziaer med opsyn omkring hestevelfærd. Næsten alle andre EU lande har 2 forskellige regelsæt et til slagteheste et til konkurrenceheste. Men herhjemme har politi og fødevareregion fundet en ny indtægstkilde. Vi beskytter vore heste mere end alt andet. Vi har brugt mange penge,mange timer på deres opvækst og uddanelse. Hold op med at chikanere os!

Kun for en god ordens skyld: jeg er imod ALLE slagtedyr transporte over 100 km afstand! Det er unødvendig der findes slagterier nok!

Det er total idioti at en dansk svineavler få EU-støtte for at eksportere svin til fx spanien og den spankse svineavler få samme EU-støtte for at eksportere dem til DK!