AFSKAF-Integrationsloven-NU

Quoted post


Gæst

#8

2016-06-09 20:49

Jeg er dansk statsborger, født og opvokset i Danmark. Jeg arbejdede og boede i en periode på lidt over et år i Frankfurt am Main, Tyskland. Det var desværre kun en tidsbegrænset opgave, og jeg har ikke kunnet finde et job, siden jeg kom hjem til Danmark for ca. tre år siden. Jeg VIL GERNE arbejde, men der er ingen, der vil ansætte mig, så nu er jeg røget på integrationsydelse. Hvis jeg var flyttet tilbage til Danmark FEM DAGE tidligere, end jeg gjorde, ville jeg ha' været berettiget til kontanthjælp.

Svar

fælles søgsmål integrationsydelse

#11 Re:

2016-06-14 07:11:36

#8: -  

 Godt NYT! Det viser dig at den tid du har ARBEJDET i et andet land (EU/EUØS) skal tælles som ophold i Danmark
Har modtaget dette fra Ulla Bernholdt :
Jeg har henvendt mig til min hjemkommune og anket afgørelsen. Jeg har også skrevet til Europa-kommisionens rådgivning, hvor man kan klage over at Damark overtræder europalovgivninger om fri bevægelighed inden for Eu. Her er svaret jeg fik: Svaret på din forespørgsel er angivet nedenfor. Bemærk venligst, at den rådgivning, du har fået af Dit Europa - Råd , er uafhængig rådgivning og ikke bør betragtes som holdningen hos Europa-Kommissionen, andre EU-institutioner eller personalet hos disse. Rådgivningen vil heller ikke være bindende for Europa-Kommissionen, andre EU-institutioner eller nationale institutioner.
Kære borger,
de gældende danske regler er fastsat i Lovbekendtgørelsen n. 468 af 20. Maj 2016, Kapitel 4.
Kommunen yder hjælp i form af integrationsydelse, uddannelseshjælp, kontanthjælp, tilbud efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og tilbud i medfør af integrationsprogrammet efter integrationsloven.
Det er en betingelse for at få hjælpen,
1) at ansøgeren har været ude for ændringer i sine forhold, f.eks. i form af sygdom, arbejdsløshed eller samlivsophør,
2) at ændringerne bevirker, at ansøgeren ikke har mulighed for at skaffe det nødvendige til sin egen eller familiens forsørgelse, og
3) at behovet ikke kan dækkes gennem andre ydelser.
Retten til kontanthjælp er tillige betinget af, at personen lovligt har opholdt sig i riget i sammenlagt 7 år inden for de seneste 8 år. I beregningen af opholdstiden indgår perioder, hvor personen har haft folkeregisteradresse i riget, medmindre særlige grunde fører til et andet resultat.
Kravet om, at personen skal have opholdt sig lovligt i riget i sammenlagt 7 år inden for de seneste 8 år, gælder ikke for EU-/EØS-borgere, i det omfang disse efter EU-retten er berettigede til hjælpen.
Som dansk borger der har været i England (EU land) og har udnyttet sin ret for fri bevægelighed som arbejder eller studerende og derefter er vendt hjem er du dækket af EU reglerne.
I overenstemmelse med EU retten (Forordning 883/2004 om koordinering af social sikkerhedsordninger), bliver tidligere forsikrings-, arbejds- eller bopælperioder i andre lande inkluderet i beregningen af ydelserne (princippet om sammemlægning af perioder).
Princippet om sammenlægning anvendes eksempelvis, når en national lovgivning kræver, at en arbejdstager har været forsikret eller ansat i en nærmere bestemt periode, før vedkommende har ret til visse ydelser. Princippet om sammenlægning betyder, at Danmark skal tage højde for forsikrings- og beskæftigelsesperioder, som er fuldført under en anden medlemsstatslovgivning, den engelske, når der skal træffes afgørelse om, hvorvidt en arbejdstager opfylder kravene vedrørende forsikrings- eller beskæftigelsesperiodens længde.
Princippet gælder dog også med hensyn til bopælsperioder i andre EU lande. Det betyder at de år du har været i England, uanset om du har været arbejdstager i EU forstand, skal sammemlægges med årene i Danmark.
EU forordninger om social sikring for EU borgere har forrang i forhold til de nationale regler.
Personkredsen i Forordning 883/2004 finder anvendelse på personer, der er statsborgere i en medlemsstat, samt på
statsløse og flygtninge bosat i en medlemsstat, og som er eller har været omfattet af lovgivningen i
en eller flere medlemsstater, samt på disses familiemedlemmer og efterladte.
De perioder du har været i England er derfor beregnet som om du havde været i Danmark.
Det er Kommunen der træffer afgørelse om retten til integrationsydelse eller kontanthjælp.
Du har pligt til at bidrage med oplysninger, der er nødvendige for at afgøre, hvilken hjælp du er berettiget til. Kan du ikke dokumentere, at opholdskravet er opfyldt, yder kommunen integrationsydelse.
Forsikrings-, arbejdsperiode men også enkelte bopælperioder i England kan så blive sammenlagt med perioder i Danmark men de skal dokumenteres.

TV 2

#12 Re:

2016-06-14 07:35:27

#8: -  

 Hej :-)

 

Jeg er journalist på TV 2 og kigger lige nu på en historie om integrationsydelsen. Jeg vil meget gerne tale med dig og håber, du vil skrive til mig på nabr@tv2.dk


Gæst

#13 Re: Hej.

2016-06-14 09:13:25

#8: -  

 Vil du kontakte mig på Facebook 

vh Charlotte Deleuran.