Folket ønsker omvalg

Quoted post


Gæst

#45 Re: Omvalg

2015-09-16 16:02

#9: - Omvalg 

Sagen er den, at får man 50.000 underskrifter, kan man kræve det bliver taget op i folketinget og om ikke andet gøre opmærksom på problemet. Og selvom det ikke er alle som er enige og situationen er helt ekstraordinær, har regeringen allerede lavet så mange løftebrud - og nogle så alvorlige af slagsen - at selv flere af de, der stemte blåt har fortrudt. Det nytter for eksempel ikke noget at sjofle klimaet - og slet ikke når de prøver at lade det gå ubemærket hen. Så jeg mener bestemt ikke, vi er til grin. I hvertfald ikke mere end regeringen som trods alt er roden til denne underskriftsindsamling.

Svar

Roberto

#69 Re: Re: Omvalg

2015-09-18 19:21:43

#45: - Re: Omvalg 

Har hørt snak om eks Alternativet gerne vil indføre en sådan regel, at samler man 50.000 underskrifter, kan man kræve et lovforslag bliver taget op i folketinget. 

1: Loven er ikke sådan endnu, det er en ide nogle politikere i et helt nyt parti har fået.

2: Hvis det bliver gennemført vil det nok kræve samme metode som underskrifter til opstilling af nye partier, altså hvor CPR mv valideres igennem kommunen og der sendes et fysisk brev hjem til vedkommende mv for at undgå fusk. 

3: Der er tale om at regeringen skal tage behandle et lovforslag, ikke omvalg. Et lovforslag er noget fuldstændigt andet.