Sundere mad i Klostermarksskolens kantine

Quoted post

Henrik Paaske, skolebestyrelsesformand

#8 SKOLEBESTYRELSEN MED EN BEMÆRKNING

2015-09-14 09:08

Hej Mette og andre forældre i underskriftsindsamlingen

Jeg vil gerne understrege, at skolebestyrelsen gør noget. Og jeg kan kun understrege, at det bedste ville være varierende retter dagligt, der var aldersrelaterede.

Men vores køkken må og kan ikke tilbyde det, fordi der bla. kun er en fast medarbejder på deltid jf. budgettildelingen, og der er ikke nok ressourcer til rådighed. Skolens ledelse har derudover valgt at tilføre lidt ekstra ugentligt tid ved tilkøb af en fleksjobmedarbejder. Derudover har der været en stor del tekniske vanskeligheder i køkkenet efter det nye byggeri, som ikke bare lige lader sig løse fra dag til dag. Det kunne skolen selvfølgelig godt have kommunikeret bedre ud.  

Jeg er dog rigtig ked af at vores ansvarlige medarbejder i kantinen skal ”hænges” ud offentligt og skal vejes og vurderes i en underskriftsindsamling. Jeg synes ikke, denne ene medarbejder og gode kollega fortjener at blive vejet igennem nogen form for underskriftsindsamling, og jeg kan slet ikke tænke mig, at nogen af jer selv ville synes, det var i orden, at man som ansat skal udsættes for en underskriftsindsamling omkring sine evner til at udføre sit arbejde. Som formand kan jeg kun opfordre til, at denne underskriftsindsamling stopper øjeblikkeligt, og at man sender sine ønsker og ideer til mig på henrik@internet.dk eller til skolens ledelse så vi kan få en dialog igang.

Jeg kan kun sige, at jeg intet har hørt fra Mette Dragø Skafte, og jeg kan ikke erindre at andre i bestyrelsen har hørt noget. Hvis du er utilfreds, så skriv dog til mig eller andre af mine kollegaer i bestyrelsen, inden du sætter en underskriftsindsamling i gang. Så kan vi tage det med på vores møde og skabe en dialog mellem os forældre, kantinen og ledelsen.
Skolebestyrelsen og personalet på skolen vil faktisk gerne vores børn, men jeg har svært ved at tro, at vi får noget ud af at hænge en medarbejder ud.

Det er simpelthen en dårlig måde at kommunikere på. 


Med venlig hilsen

Henrik Paaske, skolebestyrelsesformand

Far til Ulrika 5.c og Andrea 8.c

Svar


Gæst

#9 Re: SKOLEBESTYRELSEN MED EN BEMÆRKNING

2015-09-14 20:00:35

#8: Henrik Paaske, skolebestyrelsesformand - SKOLEBESTYRELSEN MED EN BEMÆRKNING 

 Hej Henrik,

 
Lad mig slå fast at dette ikke er en personlig kritik møntet på kantinens personale, men af den mad vores børn kan købe i kantinen. Jeg synes heller ikke giver udtryk for andet.
Jeg har fået den opfattelse, at mange forældre længe har været utilfredse med kantinens mad og at det faktisk tidligere har været oppe på skolebestyrelsen agenda, men at der på daværende tidpunkt ikke blev gjort noget ved problemet.
Om det så skyldes at skolebestyrelsen syntes at maden var god nok eller om man ikke har syntes omfanget af problemet var stort nok, ved jeg ikke. Jeg kan blot konstatere at dette har stået på over en længere periode og der er endnu ikke blevet gjort noget ved det som jeg synes er et problem.
For at anskueliggøre problemets omfang og finde ud af om jeg var alene om denne opfattelse, besluttede jeg, med opbakning fra mange forældre, at lave en underskriftsindsamling, som jeg forestillede vi skulle præsenteres for skolebestyrelse og skoleledelse. Herved kunne vi se hvor mange der er utilfredse med kantinens mad.
Jeg synes det er positivt at skolebestyrelsen har besluttet sig for at gøre noget ved kvaliteten af maden og udbudet i kantinen. Vi er som sagt en del forældre som ikke synes at udvalget er som den bør være. Om det skyldes, at arbejdsforholdene ikke er som de skal være, om personalet skal tjene sin egen løn ind på det der sælges hvilket går ud over kvaliteten, om det skyldes manglende ressourcer/ evner, vil vi lade være op til ledelsen at bestemme.
Dog kunne det være rart at høre hvad I har tænkt jer at gøre ved problemet, om vores børn fremover vil kunne købe sund og næringsrigt kost og hvad tidshorisonten er til dette.
Måske man kan kontakte nogle af de mange daginstitutioner i Roskilde Kommune og udveksle erfaringer med hvordan de formår at lave en sund og næringsrig kost til Roskildes mindste borgere. Jeg kunne foreslå Klostermarkens Børnehus.
 
Hvis du gerne vil have diskussionen væk fra dette forum, er du velkommen til at kontakte mig på forældreintra. Så kan vi fortsætte dialogen der.
 
Hilsen
Mette Dragø Skafte