NEJ til ny lufthavn i Østjylland

Quoted post


Gæst

#189

2015-04-13 06:52

Godt initiativ. Det er fuldstændig tosset, at denne diskussion fortsætter. Der er ingen ordentlige argumenter for at flytte lufthavnen. Den ligger ikke længere fra byen/byerne end så mange andre lufthavne rundt i verden. Det vil være billigere at udbygge infrastrukturen ud til Djursland, hvilket også vil komme befolkningen til gode, ligesom det vil gavne trafikken til færgeforbindelser og feriefaciliteterne. Politikerne har endnu engang ikke tænkt sig om, og nu er det for sent!.

Svar


Gæst

#193 Re:

2015-04-14 07:55:40

#189: -  

 jo, den ligger faktisk længere væk end langt de fleste andre byer i Europas lufthavne - se her : 

http://kortlink.dk/gcd3

- og ikke kun fra Aarhus men fra hele Østjylland. Derfor mister lufthavnen stille og roligt passagerer. Tænk, bare man bor i Skanderborg eller Silkeborg er der kortest til Billund. Det er uholdbart - og derfor har lufthavnen nu årligt 200.000 færre passagerer end for ti år siden. Og langt færre end Billund.

Det ser desværre ud til at være flyt eller luk for Aarhus Lufthavn.

Heldigvis vil ingen i Aarhus N blive ramt af gener selvom mange forsøger at sige det modsatte. Se støjkortet i indlæg #173 på side syv i denne debat: det er støjen fra Billund vist på Thomasmindeplaceringen. Og nej. Kortet er ikke manipuleret,

Flyene lander oftest mod vest, med motorerne i næsten tomgang. Derfor vil der ikke være støjgener i Løgten, som er den eneste by under indflyvningen. 

i Hornslet, Lystrup, Trige og Skæring vil man slet ikke kunne høre flyene.

mod vest stiger flyene over motorvejen - det generer ingen - og de vil dreje og stige mod nordvest før Hinnerup. Det vil sige hverken beboere i Hinnerup eller Hadsten bliver udsat for støj. 

Det er ganske enkelt propaganda at sige lufthavnen vil forstyrre flere end den nuværende. Saglighed, tak!