Retfærdig_Førtidspension_Nu

Quoted post


Gæst

#76

2015-03-25 22:15

Det er horribelt hvordan mange mennesker bliver kastet ud i mangt og meget umenneskeligt, og der kommer jo bare nyt hele tiden. Det har nok varet i > 10 år efterhånden. Så mange mennesker bliver "mere syge" i systemet. Og man tør jo ikke gå dem imod, for så ryger ens økonomiske grundlag. Nogle kommer i flexjob ned til 12 - 15 minutter/ugen!!! Og så er der alle dem som Også kæmper for den time om dagen osv. osv. Og faktisk heller ikke har det godt med det. Og tit velvidende, at det er ren kassetænkning, og at folk ikke har flere kræfter/orker at tage selv "kampen op" for sig selv. For med tiden som går i mange år, så bliver de grundlæggende batterier i en, brugt helt op. Som man skulle bruge istedet til at passe på sin sygdom, og leve et anstændigt liv, - det man nu kan. Synd det ikke politisk trænger ind. Men det er et cirkus, og tror nærmest også de har berøringsangst, plus pengene/udgifterne ved retmæssigt tildele folk førtidspension. Og de få som har et blik for de syge, og rigtig meget syge, - de kommer ikke rigtigt nogen vegne, fordi de er opimod penge (som jeg helt klart ikke mener er noget problem, hvis bare det bliver håndteret professionelt med overblik). Der bliver jo involveret rigtig mange kommunemennesker, hver og eneste gang, de vurderer en borgers situation, over lang tid. Tror de bruger helt uanede ressourcer på mange mange sager/borgere. Agerer som konger osv., gør hvad der passer dem (tit uden hensyntagen til det er mennesker de har med at gøre, (det er altså ikke bare sidde i f.eks. i Netto v. kassen, og bonen ikke lige stemmer; eller en bank, hvor banken har lavet fejl i boligberegning mv.). I banken tillige Netto retter de fejlen, i banken med tilbagevirkende kraft, konduite osv. Mit point er nemlig også, at kommunerne faktisk laver mange fejl!, og ja: lovgivningen kan mange på kommunen slet ikke, tillige de med fuldt overlæg laver fejl osv. Med det synspunkt at "borgeren kan bare klage", bom i ankestyrelsen efter endnu fejl, forinden, når man dykker ned i sagen. Og netop også fordi borgeren der stort set aldrig får medhold. For borgeren endnu mere udmattelse oveni, - igen. Meget meget langvarige processor hvor de menneskelige konsekvenser er meget voldsomme i den dårlige retning. Speciallæge, læge, psykologers erklæringer bliver rask væk underkendt i mange tilfælde, osv. Min mening er at, de ikke er dygtige nok, og med andre ord "er lige dygtige nok", herunder i en ekstrem form for kassetænkning. Det ændres i takt med lov-, regel-, cirkulære ændringer. Og det er endnu mere/fortsat kassetænkning, og ikke helhed, fremtids-rettet og sikret. Medierne kommer i ny og næ (sjældent) med dyb god journalistik om kommuners fejl mv. med en borger/førtidspension. Og der bliver meget sjældent fulgt op med yderligere borgere ect.

Der bør seriøst ruskes op i hele systemet omkring vurdering mv. af borgerne, oppefra lovgiverne i Danmark, med et normalt hensyn, normalt menneskesyn på syge og udsatte borgere i vores land. Det var et langt og et stort håb.

Svar


Gæst

#102 Re: syge afklares ikke men trædes på!

2015-03-26 16:46:34

#76: -  

 Helt enig, kender det selv i systemet fra 5 år og opefter er ingenting. Kommuner undererkender lægeattester mv. De sparer penge på syge borgere, først sygedagpenge og så kontanthjælp, pålægger forsørgerpligt osv. Sidste udvej et resourcceforløb, som kommuner kan forlænge i 100 år. Førtisdpension gives ikke for kommunerne mener ikke borgeren er syg nok. Borgerens lægererklæringer omskrives af kommunernes lægekonsulenter og rehabiliteringsteams træder også på borgeren og mener også at borgeren kan stadig blive rask, selvom alt indikerer at borgern er for syg og burde have en pension. Kommunerne venter bare på at borgeren enten dør af sin sygdom eller begår selvmord pga. Det psykiske pres borgeren udsættes for af langsommelig, ulovlig og dårlig sagsbehandling. Så har kommunen nemlig den udgift mindre og fortsætter med næste syge borger.