Nej til lukning af overbygningerne på Bavne- og Møllevangskolen

Quoted post


Gæst

#2

2015-02-18 20:28

Spol filmen tilbage......
Skolesammenlægning og tilblivelsen af Midtskolen. Hvor er total besparelsen og hvor er den øgede kvalitet? Giver det en udfordring for specifikke elever; ja - her tales der om 14.

Spol filen frem........
Overbygningssammenlægning på Midtskolen. Hvor er total besparelsen og hvor er den øget kvalitet? Giver det en udfordring for MANGE elever; ja - nu er det vel ca. 2 spor på hver af Bavne og Møllevang som skal flyttes (skal vi sige ca. 90 elever pr klassetrin)

For det første er jeg ikke af den overbevisning at selve skolesammenlægningen har indfriet bare 1 eneste af de opsatte målsætninger, og derfor skulle det overvejes om beslutningen skal trækkes tilbage.
For det andet vil en hvilken som helst beslutning om lukning af overbygning, og for den sags skyld minimering og klasseoptimering af overbygningen, specielt for Rønnede og Dalby, skulle ses i et samfund økonomisk perspektiv. Hvad er værdien af Dalby og Rønnede med og uden overbygning, kontra hvad er værdien af Sofiendal med og uden overbygning?
Min tese vil jo være at byen Haslev og området omkring Sofiendal vil have nøjagtig samme værdi uden en overbygning som med en overbygning. Hvor samfund som Dalby og Rønnedes værdi vil være væsentligt forringet.

Med stigende boligpriser i Storkøbenhavn, med de nuværende renter på lån, må den udflytning som Faxe kommune har savnet de seneste mange år og som dermed har udfordret demografien i kommune, forventes at vende. Så det er jo netop nu at vi som kommune skal gøre os attraktive og sikre at potentielle udflyttere ikke stopper ved Køge kommune, men rent faktisk kan se værdien i de motorvejs nære områder som Rønnede og Dalby, som prismæssigt ligger lavere end Haslev.

Det er tid til at investere i værdi, ikke udsulte vores samfund.

 

Peter Bargfeldt

Svar

Birgitte Rubæk Sørensen

#11 Re: Din tese holder ikke

2015-02-20 11:02:44

#2: -  

Hej Peter.

 

Vedtagelsen af skolestrukturen, der var inspireret af skolestrukturerne i hhv. Lolland Kommune og Bornholm Kommune, var en fejl var begyndelsen, hvilket rigtig mange forældre på tværs af by- og landsamfund også gjorde opmærksom på den gang. Men der var overhovedet ikkelydhørhed over for indsigelserne fra politisk hold, og høringen havde da også nærmest karakter af at være en pseudohøring.

 

Som forælder i Haslev er jeg HELT UENIG i din tese om "at byen Haslev og området omkring Sofiendal vil have nøjagtig samme værdi uden en overbygning som med en overbygning". Det er da noget værre vrøvl, hvori består det attraktive i at bo i kommunens største by og skulle sende sine børn med bus på landet for at gå i skole???? Det giver absolut ingen mening overhovedet!!

 

Konstruktionen af Midtskolen var en fejl fra begyndelsen - i hvert fald at den skulle inkludere Sofiendal. Sofiendal burde have været en del af Vestskolen, hvilket havde muliggjort andre muligheder for byens børn og lærere i forhold til undervisning på tværs af matrikler, og dermed også optimering af ressourcer.

 

Jeg kan udmærket forstå jeres frustrationer, og synes også at vores politikerei langt større grad end nu skal prioritere kommunens dagtilbud og folkeskoler også for, at vi bliver en attraktiv bosætningskommune, men det sker altså ikke ved at tvangsflytte elever fra Haslev by til hverken Dalby eller Rønnede!!!!

 

Hvis ikke politikerne vil finde midler til bæredygtige afdelinger, så må de kigge på skolestrukturen igen og en naturlig konsekvens vil være at sammenlægge Sofiendal med Vestskolen! 

 

Politikerne må så kigge på, hvordan udfordringerne for kommunens mindre by- og landsamfund bedst løses i dialog med de berørte områder. 

 

Bedste hilsner Birgitte Rubæk Sørensen