Nej til lukning af overbygningerne på Bavne- og Møllevangskolen


Gæst

#1

2015-02-18 20:16

Hej jeg synes, at det er et fantastisk initiativ. Håber, at det bærer frugt. Vi må værne om vores børn og deres fremtid. De skal ikke bekymre sig om deres fremtid. De skal ikke være gidsler i et politisk rænkespil. Vores børn er vores fremtid, de er mennesker og ikke små ludobrikker. Mvh Marianne bie
G. Nielsen

Gæst

#2

2015-02-18 20:28

Spol filmen tilbage......
Skolesammenlægning og tilblivelsen af Midtskolen. Hvor er total besparelsen og hvor er den øgede kvalitet? Giver det en udfordring for specifikke elever; ja - her tales der om 14.

Spol filen frem........
Overbygningssammenlægning på Midtskolen. Hvor er total besparelsen og hvor er den øget kvalitet? Giver det en udfordring for MANGE elever; ja - nu er det vel ca. 2 spor på hver af Bavne og Møllevang som skal flyttes (skal vi sige ca. 90 elever pr klassetrin)

For det første er jeg ikke af den overbevisning at selve skolesammenlægningen har indfriet bare 1 eneste af de opsatte målsætninger, og derfor skulle det overvejes om beslutningen skal trækkes tilbage.
For det andet vil en hvilken som helst beslutning om lukning af overbygning, og for den sags skyld minimering og klasseoptimering af overbygningen, specielt for Rønnede og Dalby, skulle ses i et samfund økonomisk perspektiv. Hvad er værdien af Dalby og Rønnede med og uden overbygning, kontra hvad er værdien af Sofiendal med og uden overbygning?
Min tese vil jo være at byen Haslev og området omkring Sofiendal vil have nøjagtig samme værdi uden en overbygning som med en overbygning. Hvor samfund som Dalby og Rønnedes værdi vil være væsentligt forringet.

Med stigende boligpriser i Storkøbenhavn, med de nuværende renter på lån, må den udflytning som Faxe kommune har savnet de seneste mange år og som dermed har udfordret demografien i kommune, forventes at vende. Så det er jo netop nu at vi som kommune skal gøre os attraktive og sikre at potentielle udflyttere ikke stopper ved Køge kommune, men rent faktisk kan se værdien i de motorvejs nære områder som Rønnede og Dalby, som prismæssigt ligger lavere end Haslev.

Det er tid til at investere i værdi, ikke udsulte vores samfund.

 

Peter Bargfeldt


Gæst

#3

2015-02-18 21:31

Katrine bæk sørensen❤️

Gæst

#4

2015-02-18 22:01

Kom så Bavneskolen er 250 pladser bedre end Sofiendalskolen på Cepos rangliste 2013. Er den bedste offentlige skole i Faxe Kommune.

en bekymret mor

#5 Kære Borgmester

2015-02-18 22:19

Der er noget galt i din kommune og i dine tidligere udtalelser. 

Mener du på tv for ikke så længe siden udtalte at i et projekt ved Karise ønskede at lokke flere mennesker til kommunen. Men hvorfor lokke flere mennesker til kommunen når ikke du kan hjælpe dem som allerede bor her?

Det er måske på tide du får øjnene op for vores børn i kommunen og hjælper dem til at få de bedste forhold i skolerne.

Hvorfor lokke flere mennesker til kommunen, men udelukke børnene fra skolerne fordi der ønskes en "super skole" i Haslev? 

Hvorfor ikke få opdateret skolerne så der er plads til alle? 

Kommunalbestyrelsen må da også kunne se at alle de besparelser vil blive spist op til regning til busserne frem og tilbage mellem byerne. 

Hvordan kan en skolebestyrelse handle så egenrådigt? 

 

 

 


Gæst

#6

2015-02-19 05:49

Tag nu at komme ud af busken skolebestyrelsen og tag det møde med os forældre, det er tros alt jer der har tage en meget dreastik beslutning, det er vel ikke kun jer i skolebestyrelsen der kan tage den beslutning, vi forældre har vel også noget at sige, tænk også på BØRENE og ikke kun ud til jeres egen næsetip

Gæst

#7

2015-02-19 06:59

Jeg er kraftigt imod lukning af overbygning !

Gæst

#8

2015-02-19 07:26

Stem så der kan ske noget andet!

Gæst

#9

2015-02-19 10:34

Som fhv Kirsebærhuspædagog og klubmedarbejder ved jeg hvad det betyder for børn og unge at deres skole er lokal. De tager ejerskab og holder af stedet.
En tidligere elev

#10

2015-02-19 15:27

Jeg er selvfølgelig i mod lukningen af de små skoler rundt omkring i vores små lokalsamfund, men ærgerlig talt så skal eleverne da være lykkelig over at de ikke behøver at færdiggøre deres folkeskole på en så forfærdelig skole. Her taler jeg om Møllevangskolen, denne skole er på ingen måde i stand til at forberede eleverne på det videre skoleliv. Jeg var for nylig oppe og besøge skolen, der gik det op for mig hvor vi egentlig plejede at lave. Nu er jeg videre hvilket jeg er glad for, for jeg har aldrig lært så meget på så kort tid. Hvilket ikke skete på Møllevang da næsten ingen lærer mødte velforberedte op til timerne. Udover det var det ret foruroligende hvad skolen valgte at bruge penge på. For skolens penge blev der bl.a. købt gardiner til kontoret, et par ensomme sofaer som igen er fjernet, kaffemaskine til læreren. Det skal lige siges at vi havde haft vores stole i 30 år og havde 16 computere der virkede hvis vi var heldige. Det var bare et par ting man kunne have brugt pengene på, hvilket vores elevråd dengang kæmpede hårdt for. Jeg vil af alle disse grunde håbe for Jer at I slipper væk fra Møllevang så hurtigt som muligt.

 

Mvh. En tidligere elev

Birgitte Rubæk Sørensen

#11 Re: Din tese holder ikke

2015-02-20 11:02

#2: -  

Hej Peter.

 

Vedtagelsen af skolestrukturen, der var inspireret af skolestrukturerne i hhv. Lolland Kommune og Bornholm Kommune, var en fejl var begyndelsen, hvilket rigtig mange forældre på tværs af by- og landsamfund også gjorde opmærksom på den gang. Men der var overhovedet ikkelydhørhed over for indsigelserne fra politisk hold, og høringen havde da også nærmest karakter af at være en pseudohøring.

 

Som forælder i Haslev er jeg HELT UENIG i din tese om "at byen Haslev og området omkring Sofiendal vil have nøjagtig samme værdi uden en overbygning som med en overbygning". Det er da noget værre vrøvl, hvori består det attraktive i at bo i kommunens største by og skulle sende sine børn med bus på landet for at gå i skole???? Det giver absolut ingen mening overhovedet!!

 

Konstruktionen af Midtskolen var en fejl fra begyndelsen - i hvert fald at den skulle inkludere Sofiendal. Sofiendal burde have været en del af Vestskolen, hvilket havde muliggjort andre muligheder for byens børn og lærere i forhold til undervisning på tværs af matrikler, og dermed også optimering af ressourcer.

 

Jeg kan udmærket forstå jeres frustrationer, og synes også at vores politikerei langt større grad end nu skal prioritere kommunens dagtilbud og folkeskoler også for, at vi bliver en attraktiv bosætningskommune, men det sker altså ikke ved at tvangsflytte elever fra Haslev by til hverken Dalby eller Rønnede!!!!

 

Hvis ikke politikerne vil finde midler til bæredygtige afdelinger, så må de kigge på skolestrukturen igen og en naturlig konsekvens vil være at sammenlægge Sofiendal med Vestskolen! 

 

Politikerne må så kigge på, hvordan udfordringerne for kommunens mindre by- og landsamfund bedst løses i dialog med de berørte områder. 

 

Bedste hilsner Birgitte Rubæk Sørensen 

 

 

 

 

Peter Bargfeldt

#12 Re: Re: Din tese holder ikke

2015-02-20 14:03

#11: Birgitte Rubæk Sørensen - Re: Din tese holder ikke 

 Hej Birgitte,

så r vi helt enige. Min argumentation gik på at Haslev allerede har en overbygning og at alle skoler i haslev skal deles om denne. Sofiendal skal ikke til Dalby og Rønnede men inkluderes i et Haslev set-up.

Haslev kan fint være det uddannelsemæssige centrum for min skyld. Gymnasie, Campus, fælles overbygning, you name it. Så kan tilflyttere til Faxe kommune jo vælge fra eller til ift deres uddannelsesmæssige ambitioner for ungerne, ligesom de kan vælge nærmiljøer eller ej. Ligeledes kan allerede boende i Faxe også vælge til, så hvis man syntes at ens barn skal på fælles overbygning, ja så hedder løsningen i Faxe kommune altså Haslev.

Hvis konsekvensen af ovenstående blive færre børn tilbage på de andre afdelinger skal der søges løsninger internt på afdelingerne og ikke mellem afdelingerne. Skal man undervise 8 og 9 sammen i nogle fag eller lignende tilgange.

 

det vil nok kunne tilfredsstille alle


Gæst

#13

2015-02-20 14:54

ditte jane cottrell thomsen
En bekymret mor!

#14

2015-02-20 16:31

En MEGET bekymret mor skriver:

Jeg er mor til et barn på Bavneskolen i en af de små klasser. Jeg gruer ved tanken om at mit barn skal pendle oveni i den lange skoledag de har fået efter reformen!!! Vi er IKKE bosiddende i Dalby men da jeg skulle vælge skole valgte jeg netop Bavneskolen grundet det gode ry!!....Bavneskolen har et rigtigt god "ry" og er en god skole.

Jeg havde set frem til at mit barn kunne gå på den SAMME skole hele sin skolegang! men ak nej!

Men lur mig, hvis jeg tager fejl!! der er en mening med alt!....lur mig om ikke at overbygningen skal bruges til at huse flygtninge.....bare vent!! I vil give mig ret.......på et tidspunkt!

"Pludselig" får politikerne øje på at der ligger en mulighed der for at huse alle de flygtninge der kommer ind lige pt!

Bavneskolen er 250 pladser bedre end Sofiendalskolen på Cepos rangliste 2013. Er den bedste offentlige skole i Faxe Kommune. Det er officielt udmeldt!...Så hvorfor??

Hvorfor skal overbygningen flyttes???...

Haslev har så mange skoler, svømmehal og ALT!...hvad har Dalby?....Den gode Bavneskole, Brugsen og Hallen....

Lad dog overbygningen blive og lad os sammen gøre Dalby større og en attraktiv by at flytte til!

Det I er ved at gøre nu ødelægger byen, I får heller ingen til at flytte til Dalby, I får ingen til at lægge flere skattekroner.....hvad vil I egentlig? Hvad er jeres plan for Dalby??

Jeg undre mig MEGET!

 

Birgitte Rubæk Sørensen

#15 Re: Til en meget bekymret mor - du kan ikke sammenligne skolernes placering

2015-02-20 16:55

 Til en meget bekymret mor - hvis du havde en mere nuanceret tilgang til Sofiendalskolens placering på Cepos' rangliste, ville du vide at hovedårsagen til skolens lavere placering skal findes i, at Sofiendal rummer næsten alle specialklasseelever i kommunen samt elever der ikke kan rummes i andre af kommunens folkeskoler. Det er faktisk en succes at specialklasseeleverne tager folkeskolens afgangseksamen, men det betyder så også, at det trækker ned på 'normalklassernes' gennemsnit og dermed farver billedet. Skolen er endvidere optage område for kommunens største boligsocialeområde med de ekstra udfordringer det indebærer! Derfor kan du ikke sammenligne de to skolers placering! 

Bedste hilsner Birgitte Rubæk Sørensen

En bekymret mor!

#16 Re: Re: Til en meget bekymret mor - du kan ikke sammenligne skolernes placering

2015-02-20 18:28

#15: Birgitte Rubæk Sørensen - Re: Til en meget bekymret mor - du kan ikke sammenligne skolernes placering 

 Citat: kommunens største boligsocialeområde.....rummer næsten alle specialklasseelever i kommunen samt elever der ikke kan rummes i andre af kommunens folkeskoler...Citat slut.

Hvorfor så flytte vores børn til Haslev, hvis det er så "belastet"....det forstår jeg ikke!....Der bliver formentlig ikke tid til vores børn, hvis al tiden bliver brugt på de børn der ikke kan "rummes" af andre. Omvendt vil det da også være synd for de børn der virkelig behøver den tid.

Ja, jeg er STADIGVÆK meget forundret.

Jeg stopper min "dialog" her og tak for dit svar. Må du have en god dag.

Også de bedste hilsner til dig fra den meget bekymret mor

 


Gæst

#17

2015-02-21 08:28

Der er mange der kommer ud til et stort problem så lad være med at lukke for dem Annette n Lund

Gæst

#18

2015-02-21 11:56


min gamle skole fra 1 kl ti 8kl samt i 10kl
Bekymret borger

#19

2015-02-23 22:05

Jeg støtter underskriftsindsamlingen 100%

Men administrator skulle måske overveje at slette alle dem der ikke vil stå frem med deres navn og alle de godt 180 der ikke bor her i kommunen. Det vil virke meget mere troværdigt overfor dem der skal modtage underskrifterne. det er bedre at have halvt så mange underskrifter som er rigtige end en kunstigt oppustet indsamling. Og alle dem der ikke har lagt navn til har vel egentlig ikke skrevet under???

Lad os kæmpe for vores lokalsamfund, vi er stærke sammen. 


Gæst

#20

2015-02-24 07:00

Det startede med den forhadte skolestruktur!
Og så er omlægningerne og besparelserne forsat på skoleområdet lige siden. Vi ender med at blive et samfund uden børnefamilier, for hvem flytter ind en by med 10 kilometer til skole? Specielt med tanke på vores piv ringe infrastruktur (mgl. cykelstier, busser hver 2 time ect.)