NEJ tak til den nye offentlighedslov

Quoted post


Gæst

#685

2013-04-14 08:31

Det er klart, at vi har demokrati i Danmark, sådan som det jo er defineret, men vi har ikke folkestyre. Du parkerer hele din holdning hos een politiker i op til 4 år. Denne politiker kan ikke sikre dine holdninger på alle områder, desuden sker der mange politiske "sidespring".
Krav: Alle vigtige forhold skal til afstemning i befolkningen via NemID.
I den første tid vejledende. Hvis befolkningen ikke stemmer, er vi ligeglade, og så er betyder manglende stemmetal ikke noget, men hvis vi er engagerede, kommer stemmerne.

Svar

Susanne S.

#808 Re:

2013-04-17 10:22:06

#685: -

Rigtigt godt forslag!!! Som det er nu, er mange borgere med rette skuffede over de politikere, de har stemt på - undertegnede inklusiv. Vi ser gang på gang skumle lovforslag, som skriger mod sund fornuft, bliver vedtaget med snæverst muligt flertal - til stor frustration for befolkningen - tag bare afstemningerne om EU. Vores medlemsskab blev vedtaget med den smalleste margen - efter temmelig mange afstemninger.. Gang på gang er befolkningen delt ca. midt over, men man gider ikke at imødekomme den del af befolkningen, som føler ægte modstand mod vanvittige forslag. Hvis et forslag skal kunne vedtages, bør der være et flertal på ca. 75 - 80 % for - så kan man sige, at den sunde fornuft og brede befolkning har talt.

At vi kan stemme på politikere, som lover et og vender på femøren, lige så snart vedkommende er valgt, er ret betænkeligt - især fordi vi skal vente til næste valg, for at få dem ud. Ministerne er folkets tjenere - det lyder flot. Men når tjenerne ikke opfylder deres opgaver, bliver de fyret - i hvert tilfælde på det normale arbejdsmarked - man lader ikke vedkommende blive på posten. Hvorfor skal politikere/ministre så have særlige privilegier???

Mht. lønforhøjelse til politikerne - ikke tale om - de tjener udmærket i forvejen. Det skal ikke være sådan, at man går ind i politik for pengenes skyld, mens resten af befolkningen skal holde igen med lønkrav og rimelige arbejdsforhold. Se på sygeplejerskernes konflikt i 2008 - det er jo et kald at være sygeplejerske - nu skal alle professioner jo nærmest være et kald, for så kan man jo underbetale folk... Og om ikke andet så kan alt jo udråbes til at være et kald. Det er betænkeligt så meget arbejde, der lige pludseligt bliver omkonverteret til frivilligt arbejde - det er ulønnet - desværre sidder der i toppen af alle disse frivillig organisationer, et fåtal af mennesker og skummer fløden i form af toplønninger.

En del politikere har også held til at tale svinehunden frem i befolkningen - kontanthjælpsreform, su-reform, m.m. Det ville klæde dem at skabe de arbejdspladser, der skal til, i stedet for at påstå, at folk er dovne - det nærmer sig grov mobning af  store dele af befolkningen.

Og det ville klæde de mennesker, som har gemt penge i skattely, at betale deres skat uden ynk og jammer, så vi stadig kan opretholde et velfærdssamfund, som tager sig af sine svageste grupper, uden at betragte disse som byrder.

Ghandi sagde:"En nations storhed og moralske udvikling kan måles ved den måde, hvorpå den behandler sine dyr." - og for den sags skyld sine svageste grupper...

Vejledende afstemninger vil være vejen frem mod et ægte demokrati - ikke den bananrepublik-agtige status Danmark i det seneste årti har kæmpet sig frem i mod!