Vågn op LO

C. Jansson

/ #4 LOs egne vedtægter

2012-07-04 19:49

#2: -

Udover at der er en "Aftalelov" som burde garantere, at man fik en vare for sin betaling, så er den manglende faglige repræsentation i strid med LOs egne vedtæger, jeg citerer blot et par paragraffer.

§ 2, stk. 2
LO vil arbejde for
e) at ingen forskelsbehandles, hverken direkte eller indirekte på grund af køn, alder, handicap, race, hudfarve, religion, politisk anskuelse, seksuel orientering eller national, social eller etnisk oprindelse

§ 2, stk. 3
LO vil også arbejde for udsatte grupper uden for medlemskredsen, der har vanskeligt ved at få plads på arbejdsmarkedet og i samfundet, og for at nedbryde den negative sociale arv.

Lægger man så dertil at LO og DA har udarbejdet en grundskitse, som LOs egne medlemmer forkastede og efterfølgende fik serveret igen som oplæg til egne rammeaftaler for fleksjobområdet, så må bægeret da være fyldt.

Og så er den manglende faglige repræsentation af fleksjobbernes i stid med LO vedtæger og medlemmernes rettigheder jo kun en lille del af det store billede. Ved at tilsidesætte nuværende fleksjobberes rettigheder, så har LO også været i gang med at forhandle sikkerhedsnettet væk under fremtidens medlemmer, som efter arbejdsulykker, nedslidning, sygdom, handicap eller andet før brug for ordningen.


Det er bare ikke godt nok og det er slet ikke i god tråd med det fagbevægelsen i SÅ mange generationer har arbejdet hårdt for at opnå.

Skal vi så lægge støtten til skattereformen til, de underlige satsninger på mere jobudbud uden reelle jobs, udhulingen af både dagpengeperioden m.v. - så er det tæt på,  at man har slidt sit mandat op.