red_dagplejen_i_Esbjerg

Mortil3

/ #18 Mangler nuancer

2012-06-01 09:27

Jeg synes nu der er for lidt nuance i det her. Fx hvordan hænger børnetallet og efterspørgsel for dagplejer sammen med nedskæringerne? Når der ikke står noget i oplægget, ved man ikke nok om situationen til at tage stilling til beslutningen. Og samtidigt har jeg læst, at der investeres i kvaliteten i børneinsititutionerne samtidigt.

Man kan ikke antage, at en vuggestue giver mindre tid til det enkelte barn. Når der er flere voksne omkring børnene, er der større mulighed for, at man kan deles om opgaverne. Vi har både brugt vuggestue og dagpleje, og der er også klare fordele i vuggestuer (som der er med dagpleje). Fx gode udfordrende legepladser, uddannede personale, køkkendamer som laver mad mens pædagogerne tager sig af børnene, og tryghed ved sygdom og ferie.

Derudover skal man passe på med at sammenligne pris. Skal man selv have bleer og madpakke med? Hvad er der af fleksibilitet ift. åbnings og lukketider?

Til sidst vil jeg bare minde alle om, at uanset hvad kommunen beslutter, har man som forælder ALTID retten til at beslutte sig for at gøre brug af andre løsninger end dem, kommunen stiller til rådighed. Fx private dagplejeløsninger el. Au pair/ ung i huset. Man kan heller ikke fraskrive sig ansvaret for sit barns ve og vel bare fordi politikkerne har besluttet sig for at satse på en anden løsning. Politikkere tvinger ikke nogen til noget. Det er stadig dit ansvar.